Citytrip Praag met vlucht

Plan je binnenkort een citytrip naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië? Maak je alvast klaar voor een onvergetelijk reis. Bekijk ons uitgebreid aanbod hotels in Praag. Zoek en boek nu je favoriete hotel en wandel binnenkort over de beroemde Karelsbrug, vaar langs alle bezienswaardigheden en pik een legendarische theatervoorstelling mee. Cultuur, architectuur en sportieve uitdagingen: een citytrip Praag is er voor iedere vakantieganger.

Meer over Citytrip Praag met vlucht

Citytrip naar Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, speelde een aanzienlijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog maar bleef als bij wonder gespaard tijdens de vele bombardementen. Naast z’n historische bezienswaardigheden staat Praag ook bekend om z’n rijke cultuur en architectuur. Duik in onze aanraders voor een goedgevulde citytrip Praag.


Ontdek de Oude stad, Stare Mesto, en val voor de charmes van Praag

De binnenstad van Praag is het hart en ziel van de stad. Door z’n eeuwenoude geschiedenis en goed bewaarde religieuze gebouwen, huizen en monumenten behoort het tot UNESCO-werelderfgoed. Van imposante gebouwen in verschillende stijlen tot grote pleinen, je maakt er meteen kennis met het echte Praag.

Het historische stadsplein als startpunt van je citytrip Praag

Het oude stadsplein van Praag, Staroměstské náměstí, is één van de best bewaarde stadspleinen van Europa. Het plein werd zo’n 700 jaar geleden gebouwd en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er hangt altijd, zomer en winter, een levendige vibe op het plein. Er worden er dan ook heel wat evenementen georganiseerd doorheen het jaar. 

Onze favoriet? Da’s de kerstmarkt in december. Het plein wordt omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt waar locals en toeristen hun hart ophalen. Ga je in de winter op citytrip naar Praag? Dan kan je rekenen een extra portie gezelligheid.

Zoals het klokje thuis tikt… Bewonder één van de beroemdste klokken van Europa

Het grootste pronkstuk op het oude stadsplein is wellicht het astronomisch uurwerk dat zich op het raadhuis bevindt. Het bijzondere ontwerp van de klok met z’n uiterst gedetailleerde afwerking maakt het een populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Zorg zeker dat je tijdens je citytrip Praag bij het astronomisch uurwerk bent als er een heel uur geslagen wordt: dan komt er een parade van twaalf apostelen uit de klok. Niet getreurd: ook op andere tijdstippen is het een aanrader om de klok te bezoeken.

Van tikkende klok naar overweldigend uitzicht

De astronomische klok gaat dan misschien met alle aandacht lopen maar de Oude Stadstoren, waar de klok aan bevestigd is, is zeker ook een bezoekje waard. Je kan er de lift nemen naar boven waar een uitkijkplatform is. Vanaf het platform word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de stad Praag en het oude stadsplein met z’n typische, gekleurde gevels. Leuk om te combineren tijdens je citytrip Praag met de andere bezienswaardigheden in de buurt.

Boekenparadijs in het Strahov Klooster

De buitenkant is minstens even mooi als andere historische bouwwerken maar het Strahov Klooster is nog indrukwekkender aan de binnenkant. Het is even naar boven wandelen en je wordt er overweldigd door de gigantische privé bibliotheek van het klooster. Prachtig om naar te kijken en een paar foto’s te maken. Helaas mag je de zalen niet betreden maar vanuit de deuropening krijg je al een unieke inkijk in deze verborgen parel.

De beroemde Karelsbrug brengt je van het oude centrum naar Malá Strana

De Karelsbrug is niet voor niks één van de meest toeristische plaatsen in Praag: de 500 meter lange stenen brug verbindt het oude centrum met één van de oudste wijken van de stad: Malá Strana. De brug is uitsluitend voor voetgangers en je wandelt er langs maar liefst 30 verschillende beelden die, als je hen aanraakt, ervoor zorgen dat je ooit terug naar Praag komt. 

Tegenwoordig vind je op de brug heel wat straatartiesten, muzikanten en kraampjes waardoor de wandeling over de brug een hele belevenis is. Wil je deze brug graag bezoeken tijdens je citytrip Praag? Ga dan tegen zonsondergang voor het meest magische uitzicht. 


Pik een theatervoorstelling mee tijdens je citytrip Praag

Theater, kunst en literatuur zijn onlosmakelijk verbonden met Praag. Heel wat toeristen zakken af naar Praag om specifieke voorstellingen te bewonderen. Zoek bij je aankomst een programmaboekje en reserveer een plekje bij één van de voorstellingen. Van klassieke muziek tot ballet of toneel: er is voor ieder wat wils.

Laat je verbeelding de vrij loop met het dansende huis

Ook al heeft Praag een eeuwenoude geschiedenis en barst het van de historische gebouwen, er zijn ook heel wat nieuwe gebouwen te spotten in de hoofdstad van Tsjechië. Ga tijdens je citytrip Praag zeker een kijkje nemen naar één van de ‘nieuwe’ bezienswaardigheden zoals “het dansende huis”. 

Het impressionante gebouw is afgewerkt in 1996 en ziet er best wel uniek uit - je kan er niet omheen als je er passeert want het springt meteen in het oog. Met een beetje fantasie kan je er een dansend koppel in zien - het symboliseert yin en yang of in deze situatie: het samenkomen van communisme en democratie.


Als het eens iets anders mag zijn: verken de Praagse wateren

De Moldau is de langste rivier van het land en doorkruist het Praagse stadscentrum. Daarom is het absoluut de moeite om tijdens je citytrip Praag je op het water te begeven. Vaar je mee met een boottocht? Dan passeer je gegarandeerd voorbij alle belangrijke bezienswaardigheden. Ohja, ‘s avonds zijn alle historische gebouwen prachtig verlicht - aanrader dus! 

Mag het iets actiever? Huur dan een kajak en verken zelf de wateren rondom Praag. Soms ietsje pittiger maar je kiest zelf waarheen je peddelt. Opties genoeg!

Nood aan rust? Trek naar de Petrinheuvel

Voelt de stad even te druk aan? Dan is de Petrinheuvel wellicht een welgekomen stopplaats. Het is een van de groenste gebieden van de stad en je vindt er oneindig veel soorten bloemen en planten. Geen zin om de heuvel te beklimmen? Er is ook een treintje die je naar boven brengt. Je geniet er trouwens van een mooi zicht over Praag.

Nog een tikkeltje hoger? Ga op de Petřín-uitkijktoren

Bovenop de Petrinheuvel kan je de Petřín-uitkijktoren, met z’n 299 treden, beklimmen voor het meest spectaculaire uitzicht over de stad. Bij helder weer kan je extra ver kijken waardoor Praag zijn naam als “stad van honderd torenspitsen” helemaal waar maakt. Ohja, zowel in de zomer als winter is het de moeite waard. Tijdens de wintermaanden is het uitzicht vaak een wonderlijke sneeuwparadijs.

Ready? Set? Boeken maar!

Goesting gekregen om je citytrip naar Praag te plannen na het lezen van al dit moois? Ga dan op ontdekking door ons ruim aanbod aan hotels in deze mooie, historische stad. Niet gewonnen voor Praag, maar wel zin om naar Oost-Europa te reizen, dan hebben we nog tal van andere citytripbestemmingen in ons aanbod. Denk maar aan een stedentrip naar Berlijn, Warschau, Krakau, Boedapest of Wenen.