I Amsterdam aan het Rijksmuseum en museumplein op citytrip in Amsterdam.

Citytrip Amsterdam

Wat Amsterdam zo aantrekkelijk maakt is de historische sfeer van de 17e eeuwse binnenstad gecombineerd met alle troeven van een moderne wereldstad. Amsterdam is compact gebouwd, waardoor alle historische en culturele attracties op korte afstand van elkaar liggen. Boek hier je citytrip naar Amsterdam, alsook je last minute.

Meer over Citytrip Amsterdam

Het "Venetië van het Noorden", deze bijnaam kreeg Amsterdam bij de aanleg de grachtengordel in de 17e eeuw. Een tochtje met een rondvaartboot is ideaal voor een kennismaking met deze Amsterdamse grachten en de prachtige koopmanshuizen. Tot de favoriete bezienswaardigheden behoren natuurlijk ook de meer dan 40 musea die de stad telt. Met 10334 winkels, 141 galeries, 165 antiquairs en 26 markten mag Amsterdam zich de grootste winkelstad van Nederland noemen. Het uitgaansleven speelt zich voornamelijk af rond het Rembrandtplein en het Leidseplein.

Bezienswaardigheden

  • Het Anne Frank Huis: Het ontroerende lot van de familie Frank heeft er voor gezorgd dat dit pand één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Amsterdam is. In het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht kun je de onderduikplaats bezoeken waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog haar beroemde dagboek schreef

  • Het Rijksmuseum: Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland en hier vinden we topwerken zoals de Nachtwacht van Rembrandt. Doel van het museum is de geschiedenis van Nederland tonen aan een breed publiek

  • Van Gogh museum: Nergens ter wereld vind je zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar als in het Van Gogh Museum. In het museum kun je de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werken van andere 19e eeuwse kunstenaars uit de collectie. Een bezoek aan het museum is dan ook een unieke ervaring.

  • Koninklijk Paleis: Op de Dam in Amsterdam staat het Koninklijk Paleis. Het werd 350 jaar geleden gebouwd als stadhuis. Toen Koning Lodewijk Napoleon naar Amsterdam kwam in 1808 maakte hij van het stadhuis een paleis.