Vertrek op citytrip naar Venetië. Geniet van een zorgeloos verblijf met Neckermann. Boek nu tegen scherpe prijzen.

Citytrip Venetië met vlucht

Romantisch Venetië: het paradijs der geliefden. De drijvende stad van een bijna onwerkelijke bellezza, zingende gondolieri in zwartgeverfde gondels, het kleurrijke carnaval, het verlichte San Marco-plein bij valavond, stille steegjes en reflecties van schitterende stadsgezichten en eeuwenoude gebouwen in het water. Kortom, laat je betoveren! Boek hier je citytrip naar Venetië, alsook je last minute.

Meer over Citytrip Venetië met vlucht

De stad

Venetië is gebouwd op en rond 118 eilandjes die met elkaar verbonden zijn door 177 kanalen en meer dan 400 bruggen. Ga aan boord van een gondel of een vaporetto, vaar onder de Brug der Zuchten en de Rialtobrug en laat je verleiden door de schoonheid en de praal van de typische palazzi.

Bezienswaardigheden

  • Santa Maria della Salute: Als je een ansichtkaart krijgt vanuit Venetië, is de kans groot dat dit gebouw erop staat afgebeeld. De barokke koepelkerk Santa Maria della Salute is een karakteristiek element in het stadsbeeld van Venetië. De Salute werd in 1630 gebouwd door de inwoners van de stad om het einde van de pest te vieren. Tip: breng een bezoek aan de sacristie, waar verschillende meesterwerken van Titiaan en Tintoretto de show stelen.

  • Ponte di Rialto: De oudste en bekendste brug van de stad geeft een mooi zicht over het Canal Grande, de hoofdweg van Venetië. Oorspronkelijk was de 48 meter lange Rialtobrug geheel van hout. Rond 1590 werd de huidige versie gebouwd, van steen en met de kenmerkende bebouwing van pakhuizen aan weerszijden. Van oudsher klopt rond deze brug het hart van het Venetiaanse zakenleven.