Citytrip Boedapest

Plan je een citytrip naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije? Bekijk ons uitgebreid aanbod hotels voor een zorgeloze citytrip Boedapest. Zoek en boek nu je hotel en ontspan in één van de vele thermale baden, steek de legendarische kettingbrug over en ontdek er de wondere wereld van ruïne bars.

Meer over Citytrip Boedapest

Uw accommodaties

Citytrip naar Boedapest

Als hoofdstad van Hongarije is Boedapest een bruisende stad waar heel wat internationale studenten vertoeven. Het is een hippe stad die heel betaalbaar en toegankelijk is. Er is voor ieder wat wils: suppen op de Donau? Feesten in ruïne bars? Of toch maar liever uitblazen in één van de thermale baden? Het is allemaal mogelijk tijdens je stedentrip Boedapest. Duik in onze aanraders en vertrek binnenkort met veel goesting richting het bruisende Boedapest.

Een beetje geschiedenis over het ontstaan van Boedapest

Wist je dat Boedapest eigenlijk uit twee delen bestaat? Aan de ene kant heb je het heuvelachtige ‘Buda’ en aan de andere kant ligt het vlakke ‘Pest’. Beide delen worden van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. De steden zijn pas in 1873 samengevoegd tot de grote stad Boedapest waardoor er een duidelijk verschil is tussen beide kanten van de rivier. Het is zeker de moeite om beide stadsdelen te verkennen tijdens je citytrip Boedapest.


Cultuur en architectuur zijn nooit ver weg tijdens je citytrip Boedapest

Droom weg in het sprookjesachtige Vissersbastion

Met haar zeven witte torens en sierlijk gedetailleerde bogen is het Vissersbastion een must-see tijdens je citytrip Boedapest. Het is een wondermooi kasteel direct aan de Donau met een spectaculair uitzicht over de hele stad. Het Vissersbastion is eenvoudig te bereiken met de metro gevolgd door een korte wandeling. Let wel: het kan er overdag heel druk worden want veel toeristen willen dit pareltje ontdekken. Kom daarom voor 9u ‘s ochtends en je geniet er van totale rust. 

Breng je een bezoek aan het Vissersbastion tijdens je stedentrip Boedapest? Neem dan ook even de tijd om de unieke Matthiaskerk te bewonderen. De kleurrijke dakpannen, architectuur en details geven de kerk een vrolijke twist.

Waanzinnig uitzicht over de stad vanaf de St. Stephen’s Basiliek

De Sint Stefanus Basiliek is niet alleen de grootste maar ook de hoogste kerk in Boedapest. Prachtige architectuur en een rijke geschiedenis zorgen ervoor dat heel wat toeristen hun weg vinden richting de St. Stephen’s Basiliek tijdens hun citytrip Boedapest. Maar dé reden om de basiliek te bezoeken? Da’s het overweldigende uitzicht. Even doorbijten tijdens de klim naar boven en je geniet van een 360° uitzicht over de stad. Volgens ons is een bezoek aan de basiliek onmisbaar tijdens je stedentrip Boedapest. Wist je trouwens dat de gebouwen in Boedapest niet hoger mogen worden gebouwd dan de basiliek? 

Het bezoeken van de basiliek is gratis maar het wordt wel aangemoedigd om een vrije bijdrage te doen als je de basiliek binnengaat. Belangrijk: de koepel, inclusief 360° uitzicht, is wél betalend. 

Bezoek het indrukwekkende Hongaarse parlementsgebouw

Aan de overkant van de Donau, in het vroegere Pest, vind je het Hongaarse parlementsgebouw. Het is niet alleen één van de oudste wetgevende gebouwen van Europa maar ook echt een favoriet van de architectuurliefhebbers. Belangrijk om te weten: je kan het gebouw enkel bezoeken met een gids. Er is wel ieder uur, tussen 9u en 17u, een wisseling van de wacht die de moeite waard is tijdens je citytrip Boedapest. 

Het heldenplein ter ere van 1000 jaar Hongarije 

Zoals meerdere gebouwen en monumenten in Boedapest, werd ook het Heldenplein gebouwd ter ere van het jubileum van de eerste 1000 jaar van de Hongaarse geschiedenis. En eigenlijk kan je het Heldenplein niet missen tijdens je citytrip Boedapest: het ligt niet alleen tussen twee iconische gebouwen, het Museum van de Schone Kunsten en de Kunsthal, maar springt ook in het oog door de gigantische pilaren met een 45 meter hoge zuil in het midden. Op deze zuil zie je aartsengel Gabriël die een gouden patriarchaal kruis en de Stefanskroon vasthoudt, beide nationale symbolen van Hongarije.

Het plein grenst aan een stadspark waar je in de zomer even kan uitrusten en in de winter kan je er schaatsen. In elk seizoen kan je er terecht voor verschillende activiteiten.


Wandel over de allereerste stenen brug tussen “Buda” & “Pest”

De oudste en meest bekende brug van de stad is de Széchenyi-kettingbrug. Het is de eerste stenen brug die in 1849 “Buda” met “Pest” verbond. De brug loopt over de Donau en is een knap staaltje architectuur met mooie torens en unieke beelden. Romantische activiteit tijdens je citytrip Boedapest? Trek ‘s avonds naar deze brug want dan is ze prachtig verlicht.


Ontspan in één van de 125 traditionele badhuizen tijdens je citytrip Boedapest

Je kan er niet omheen: de badhuizen in Boedapest zijn overal waar je kijkt. Net daarom is het ook dé activiteit die niet kan ontbreken tijdens je stedentrip Boedapest. Eventjes uitblazen in de thermale baden is een favoriete bezigheid van zowel locals als toeristen. 

Het meest bekende én oudste badhuis is Széchenyi: het is een gigantisch complex met thermale baden, sauna’s, stoomcabines en spa-ruimtes. Het kan er heel druk worden tegen de middag, zorg er daarom voor dat je ofwel ‘s ochtends vroeg of eerder in de late namiddag een verwenmomentje inplant tijdens je citytrip Boedapest.


Schoenen op de Donaukade als eerbetoon aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

De bronzen schoenen op de promenade langs de Donau bezorgen je ongetwijfeld het meest aangrijpende moment tijdens je citytrip Boedapest. “The Shoes on the Donau River” is een oorlogsmonument op de plaats waar duizenden Joden hun schoenen moesten uitdoen om vervolgens neergeschoten te worden. Het doet terugdenken aan een verschrikkelijke tijd, veel mensen plaatsen bloemen in de schoenen als teken van eerbied.


Doe inkopen op de mooiste markt van Europa: de Grote Markthal in Boedapest

De Grote Markthal van Boedapest lijkt binnenin op een treinstation maar is wel degelijk de grootste en oudste overdekte markt van Boedapest. Met maar liefst twee verdiepingen vind je er kleine kraampjes met groenten, fruit, handwerk en andere unieke souvenirs. Wil je naar huis gaan met unieke cadeautjes? Dan kan deze markt niet ontbreken tijdens je citytrip Boedapest.

Floreer zoals de locals: streetfood tuinen en ruïne bars

Het leukste aan een citytrip Boedapest? Je kan er uren spenderen in de streedfood tuinen en ruïne bars - wat wij niet in België hebben. Oude, verlaten gebouwen worden omgetoverd tot gezellige bars waar je iets kan drinken en vaak ook je benen kan losgooien. Een echte aanrader voor jong en oud! En wat het eten tijdens je stedentrip Boedapest betreft… het is er heerlijk en ook wel de hotspot voor veganistisch eten. De stad heeft heel wat gezellige tuinen die omringd zijn door eetkraampjes.

Wandelen, fietsen of suppen? Jij kiest!

Een nieuwe stad verkennen: er is niks leuker om te doen. Maar hoe verken jij een stad het liefst? Wandelen in de kleine straatjes? Fietsen doorheen beide stadsdelen? Of toch liever met de kajak of SUP over de Donau varen? Het kan allemaal tijdens je citytrip Boedapest. 


Ben je ook benieuwd naar een stedentrip Boedapest? Zoek en boek dan nu je hotel en geniet binnenkort van deze veelzijdige stad. Ohja, ook nog belangrijk tijdens je citytrip Boedapest: je betaalt er niet met euro maar met Hongaarse Forint. Ziezo, nu ben je helemaal vertrekkensklaar! ;-)