Citytrip Rome: boek nu je stedentrip naar Rome met Neckermann.

Citytrip Rome met vlucht

Rome is het grootste openluchtmuseum ter wereld. Tijdens een citytrip Rome struikel je er over ontelbare bezienswaardigheden. Het is een veelzijdige stad met schitterende monumenten, gezellige pleintjes, fonteinen op elke hoek van de straat, een romantische sfeer, lekker Italiaans eten, een bruisend nachtleven en chique winkels… een stad waar je op slag verliefd op wordt! Boek hier je citytrip naar Rome, alsook je last minute naar Italië! En wil je écht zorgeloos op reis vertrekken? Duik dan in ons aanbod citytrip Rome met vlucht!

Meer over Citytrip Rome met vlucht

Jouw vakanties

Een citytrip Rome: de eeuwige stad

Rome was eeuwenlang de belangrijkste stad ter wereld en is nu nog steeds het middelpunt van de katholieke kerk. De stad is niet op één dag gebouwd. De bonte mengelmoes van kleuren en stijlen is hiervan het bewijs. Het Forum Romanum, het Pantheon en het Colosseum getuigen van het Romeinse tijdperk. Vaticaanstad is volledig in Renaissancestijl opgetrokken, terwijl de Trevifontein een perfect beeld geeft van het barokke Rome. Wandelen door 2500 jaar geschiedenis is duizelingwekkend en zonder twijfel een hoogtepunt tijdens je citytrip naar Rome. En weer op adem komen en volledig genieten van jouw vakantie in Rome? Dat doe je op een van de vele terrassen die de stad rijk is. 

Wat is er te doen in Rome?

Er is ontzettend veel te doen tijdens je citytrip naar Rome. Raak je er even niet meer aan uit? Deze bezienswaardigheden in Rome moet je gezien hebben:

  • Vaticaan en Sint-Pietersbasiliek: Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld. Nauwelijks 44 hectare groot, maar met tal van bezienswaardigheden. Het Sint-Pietersplein met de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea en de prachtige Vaticaanse tuinen. Zeker een bezoek waard tijdens jouw reis in Rome

  • Trevifontein: de grootste en bekendste fontein van Rome, met imposant beeldhouwwerk van de zeegod Neptunus op een schelpvormige strijdwagen. Legende: gooi een muntje over je schouder in de fontein en je zal een citytrip Rome zeker nog eens over doen

  • Spaanse Trappen: dé ontmoetingsplaats van Rome. De bekendste trappen ter wereld gebouwd in de 18e eeuw voor de Franse kerk Trinita dei Monti. Tegenover Via dei Condotti, de winkelstraat bij uitstek waar je tijdens je citytrip Rome zeker eens moet (etalage)shoppen.

  • Colosseum: immens ovaalvormig amfitheater gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Ooit het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk waar gevechten op leven en dood tussen gladiatoren of wilde dieren plaatsvonden. Vandaag de dag is het een ware attractie die zeker niet aan een weekendje Rome mag ontbreken

  • Forum Romanum: de belangrijkste archeologische site in Rome. Ten tijde van het Romeinse Rijk was dit het politieke en commerciële centrum van de stad en vandaag treed je er tijdens je citytrip Rome nog steeds in de voetsporen van de oude Romeinen.

  • Piazza Navona: ovaalvormig plein gebouwd op het atletiekstadion van Domitianus, gedecoreerd met drie bruisende fonteinen. De Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini is een echt meesterwerk. Dus haal tijdens je reis naar Rome je fototoestel maar boven.

  • Pantheon: indrukwekkende bouwwerk op de Piazza della Rotonda met een koepel van meer dan 43 meter diameter. Middenin de koepel zit een gat waar het zonlicht doorheen schijnt. Bevat graftomben van Italiaanse koningen en enkele prominente Italianen.

Onze aanraders voor een onvergetelijke citytrip Rome

Wil je even aan de drukte en toeristische attracties ontsnappen tijdens je vakantie in het mooie Rome? Probeer dan zeker een van deze tips: 

  • De markt op de prachtige Campo dei Fiori: iedere morgen, behalve op zondag, wordt het plein omgetoverd in een zee van kramen, waar groenten en fruit, vlees, gevogelte en vis worden verkocht. Je tikt tijdens je trip naar Rome misschien wel een leuke vondst op de kop!

  • Een ritje met de scooter: je ziet en hoort ze overal voorbij rijden, want voor de Romeinen is de scooter het ideale vervoermiddel om zich te verplaatsen in de stad.

  • De rustige volkswijk Trastevere: hier wonen de échte Romeinen en vind je restaurants waar de eenvoudige Romeinse volkskeuken wordt opgediend. Pik er 's avonds een openluchtfilm mee!

Goesting gekregen in je citytrip naar Rome? Ideaal! Grasduin door ons aanbod aan geweldige hotels en B&B's, kies je favoriet en boek. Warm geworden voor Italië, maar misschien niet voor Rome? Dan kan je eveneens op citytrip naar Milaan, Venetië of Napels. Of ga voor een van onze last minutes naar Italië of voor een heus vakantiehuis!