Detailfoto van Big Ben tijdens een citytrip naar Londen.

Citytrip Londen

Een citytrip Londen is echt de moeite waard. Deze bruisende stad is namelijk een echte metropool. Miljoenen mensen, duizenden firma’s, honderden nationaliteiten... En vooral ook tientallen monumenten die getuigen van een spannend verleden én heden. Londen is niet op één twee drie verkend: achter de vertrouwde bobbies en dubbeldeksbussen schuilt een immense leefwereld. Een uitdagende, maar vooral boeiende onderneming. Have a good time! Boek hier je citytrip naar Londen, alsook je last minute.

Meer over Citytrip Londen

Uw accommodaties

Londen is een volwaardig lemma waard in het woordenboek. Zo apart is de Britse hoofdstad. Van Dale zou het de wereld in één stad kunnen noemen, een topmedley van rode telefooncellen, bonte shopping galleries en glanzende wolkenkrabbers. De kraaknette look van Downing Street 10 versus de drukke reclameborden van Piccadilly Circus. Je kunt een citytrip Londen op verschillende manieren ervaren. Je holt traditie achterna en steekt een vlijmscherpe preek af bij Speaker’s Corner. Of je doet het iets eigentijdser en racet per limo van catwalk naar concertpodium. Eén ding staat vast: Londen heeft onmiddellijk beet en laat niet zomaar los. Wedden dat je nog eens terugkeert voor een nieuwe citytrip naar Londen?

Niet te missen bezienswaardigheden Londen

  • Parijs heeft de Eiffeltoren, New York het Empire State Building en Londen heeft de London Eye. In 30 minuten krijg je op het draairad - het grootste ter wereld - een spectaculair zicht over de Londense skyline. Echt niet te missen tijdens een vakantie in Londen.

  • Het Wembley Stadium is een legendarische voetbaltempel en, met een capaciteit van 90.000 personen, het grootste Europese voetbalstadion dat overdekt kan worden. Volg een rondleiding of pik er een concert mee, want Wembley is meer dan voetbal alleen. Een must-see voor iedere voetbalfan tijdens een weekend Londen.

  • Men noemt Camden Town vaak de hipste wijk van Londen. Voor vele jongeren is het dé place to be in de Britse hoofdstad.

  • De meeste bewoners van Brick Lane (Banglatown) behoren tot de Bangladeshi-Sylheti community. Als je de Indische keuken wil proeven, schuif dan tijdens je reis in Londen aan tafel in één van de vele ‘curry houses’ in Banglatown.

  • Spitalfields is de thuisbasis van een bloeiende creatieve gemeenschap. Van fairtrade kussens en zeldzame vinylplaten tot vintage laarzen, je kunt er alles vinden tijdens je citytrip in Londen.

  • Wil je het nachtleven in Londen ontdekken, dan is er een ruim aanbod! Bezoek Pacha, Ministry of Sound, The Fabric of KOKO, waar het enorme podium, grote balkons en kroonluchters een herinnering zijn aan zijn vroegere rol als het ‘Camden Theatre’.Citytrip Londen: onze tips

Raak je tijdens jouw reis in Londen maar niet uitgekeken? Dan hebben we nog enkele tips voor je klaarstaan die jouw tripje helemaal afmaken! Een citytrip Londen 3 keer anders bekeken:

  • Historisch: De Britse hoofdstad speelt een prominente rol in historische ontwikkelingen. Wereldberoemde bezienswaardigheden in Londen: de Tower of London, het parlementsgebouw met de Big Ben, Buckingham Palace, ...

  • Cultureel: Hyperactief en toonaangevend kunstcentrum met meer dan 200 musea. Veel musea zijn gratis zoals de National Gallery of Tate Modern bij de Thames.  Aanraders: het British Museum en het Victoria & Albert Museum.

  • Modieus: Oxford of Regent Street: hét mekka voor shopaholics. Verplicht voor iedere bezoeker: Harrods, ‘s werelds meest bekende warenhuis. Bezoek Dover Street Market, één van de bekendste conceptstores ter wereld met collecties van bekende ontwerpers zoals Givenchy, Nina Ricci en Ann Deulemeester.Boek nu je citytrip naar Londen

Doen deze lijstjes met highlights je al watertanden en goesting krijgen om een reis naar Londen te boeken? Da's mooi! Bij Neckermann beschikken we over een uitgebreid aanbod aan hotels in de Britse hoofdstad. Ga op ontdekking en boek je favoriet. Of kies voor een verrassende last minute naar Londen of een reis naar een andere regio in Groot-Brittannië!