Citytrip Krakau met vlucht

Plan je een citytrip naar Krakau, één van de meest bezochte steden van Europa? Duik in ons uitgebreid aanbod hotels in Krakau voor een zorgeloze stedentrip. Zoek en boek nu je hotel en ga op stap in deze iconische Poolse stad waar geschiedenis, cultuur en architectuur de overhand nemen. Waan je er in ver vervlogen tijden en laat je betoveren door z’n authenticiteit.

Meer over Citytrip Krakau met vlucht

Jouw vakanties

Citytrip naar Krakau

Plan je een citytrip Krakau? Dan kies je voor een stevige portie cultuur, geschiedenis en architectuur. De geschiedenis van Krakau gaat terug tot de 7e eeuw waar Krakau de hoofdstad was van Polen en een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het land. Gelukkig bleef Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard van destructie waardoor het historisch centrum nog helemaal intact is. Lees hieronder welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je citytrip Krakau.


Laat je betoveren door het prachtig historisch centrum boordevol middeleeuwse kerken en kastelen

Het meest iconische gebouw tijdens je citytrip Krakau? Het Wawel Kasteel 

Op een heuvel, aan de rand van het water, in het centrum van de stad staat het Wawel Kasteel te blinken. Tot de 17e eeuw deed het kasteel dienst om koningen en koninginnen te kronen. Nu is het vooral dé toeristische trekpleister van de stad. Je kan gratis de heuvel en binnenplaats ontdekken - voor een bezoek binnenin het kasteel heb je tickets nodig. Heb je weinig tijd tijdens je citytrip Krakau? Bewonder de prachtige architectuur van de buitenzijde en snuif de sfeer op van deze historische plek. Heb je meer tijd? Volg een gegidste wandeling en stap naar buiten met een heel wat kennis over de Poolse geschiedenis.

Slenter over Rynek Glowny: het middeleeuwse stadsplein

Rynek Glowny of ook wel de Grote Markt van Krakau, is het grootste middeleeuwse stadsplein van Europa. Eigenlijk kan je dit plein niet missen tijdens je citytrip Krakau want heel veel straten brengen je hiernaartoe. Rynek Glowny wordt omringd door imposante gebouwen zoals de Mariakerk en het bruist er van levendigheid met door z'n vele restaurants en bars. Ga je tijdens de zomer op citytrip naar Krakau? Dan kan je er gegarandeerd een optreden, live-concert of markt meepikken. In de winter geniet je dan weer van gezellige kerstmarkten onder een magisch laagje sneeuw.

Blikvanger op het stadsplein: Sukiennice

Je kan er niet omheen tijdens je stedentrip Krakau: de lakenhal op het centrale marktplein. Wat vroeger het middelpunt was voor handel is nu een trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Tegenwoordig kan je er smullen van de Poolse keuken, unieke souvenirs scoren of je verdiepen in de Poolse geschiedenis want er is een ondergronds museum. 

Tip! Het dakterras geeft een magisch uitzicht over de stad. Bestel er een drankje en geniet van het unieke zicht. Niet te missen tijdens je citytrip Krakau als je het ons vraagt.

Bewonder de Mariakerk

Op het centrale plein, Rynek Glowny, vind je de Mariakerk die wordt gekenmerkt door z’n helderblauwe kleuren binnenin en overdaad aan goud. Een bezoek kost enkele Poolse Zloty maar is zeker de moeite waard. En heb je zin in een fysieke uitdaging tijdens je citytrip Krakau? Beklim de 239 treden van de Mariakerk en bewonder de stad vanop hoge hoogte. Het wondermooie uitzicht krijg je er gratis bij.


Unieke activiteit tijdens je citytrip Krakau: Wieliczka Zoutmijn

Een ondergrondse zoutmijn van wel 300 kilometer groot? Da’s een must-see tijdens je stedentrip Krakau. Krakau heeft een van de oudste zoutmijnen ter wereld en deze is dan ook erkend als UNESCO-werelderfgoed. Laat je meenemen door de gidsen en sta versteld van de grote kapellen, heldere meren en heel wat verschillende kamers in de zoutmijn. Het is een indrukwekkende plaats die de geschiedenis en leefwijze van mijnwerkers tot leven brengt in grote zoutsculpturen. 

De Wieliczka Zoutmijn ligt net buiten het centrum van Krakau. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Je doet er zo’n 40 minuten over. Deze uitstap kan niet ontbreken tijdens je citytrip Krakau.


Verdwaal in Kazimierz: oude joodse wijk met prachtige synagogen en heerlijke lekkernijen

Kazimierz was ooit een aparte stad voor de Joodse bevolking maar is nu een bruisende en levendige stadswijk van Krakau die je niet kan missen tijdens je citytrip Krakau. Er hangt een gezellige sfeer en je vindt er heel wat kunstgalerijen, unieke winkels met lokale pareltjes en het eten is er … heerlijk! Ooit al eens een zapikanki geproefd? Je vindt er de lekkerste exemplaren aan de Plac Novy. Smakelijk!


Een vleugje romantiek op de Bernatek Voetgangersbrug

Vlakbij Kazimierz, over de rivier, kan je de meest romantische brug van Krakau terugvinden. De brug is ontworpen voor voetgangers- & fietsers en is versierd met acrobatische beelden die vasthangen aan de brug. Je liefde verklaren tijdens een citytrip Krakau? Dit is de place to be.


Bezoek het concentratiekamp Auschwitz

Auschwitz-Birkenau was het grootste nazi-concentratiekamp waar Joden, zigeuners en Polen werden gedeporteerd. Het is een plek die je heel stil achterlaat maar het verhaal van deze wreedheid moet verteld en doorgegeven worden, zodat het nooit nog opnieuw kan gebeuren.

Auschwitz ligt op z’n anderhalf uur rijden van Krakau en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.