Vlucht + verblijf
2 Volwassenen
Type vakantie
2 Volwassenen
Gewenste vertrekdatum
Verblijfsduur geen voorkeur

Chalkidiki

Drie schiereilanden met fjordachtige bergen, smaragdgroene baaien en prachtige zandstranden vormen al eeuwenlang het decor van verschillende beschavingen, waaronder de monikkenstaat Mount Athos, een unieke Unesco site. Door Grieken zelf wordt deze regio geroemd als het mooiste wat Griekenland te bieden heeft!

Meer over Chalkidiki

Aanraders

  • Bezoek de beroemde Athos berg, de heiligste plaats voor de orthodoxe kerk met zijn indrukwekkende Byzantijnse kloosters.

  • Thessaloniki is de 2e grootste stad van Griekenland en heeft een zeer bruisend karakter. Het is tevens een universiteitsstad en je vindt er buiten een hele brok cultuur ook vele mooie winkels.

  • Meteoren-kloosters: deze groep kloosters is gebouwd op hoge rotspilaren en ze zijn al sinds de 11de eeuw bewoond. Door de eeuwenlange wind- en watererosie hebben de rotsformaties een spectaculair uitzicht gekregen!

  • Afitos: ook wel het mooiste dorpje van Chalkidiki genoemd! Het is al sinds prehistorische tijden bewoond en dus een pareltje op het vlak van cultuur. Ga er zeker ’s avonds eens kuieren in de gezellige straatjes en eet erna in één van de lekkere vis taverna’s met prachtig zicht op zee!