Vlucht + verblijf
2 Volwassenen
Type vakantie
2 Volwassenen
Gewenste vertrekdatum
Verblijfsduur geen voorkeur

Bulgarije

Een gave kust met groene schiereilanden, goudgele stranden en sfeervolle haventjes. Steden en kerken die je terugvoeren naar de Byzantijnse tijd. Het Balkan- en Rhodopigebergte waar machtige kloosters neerkijken op naaldbossen, rivierkloven en schaapherders. In dit verrassend betaalbare land krijg je heel veel vakantie voor je leva. Zoek en boek hier je vakantie naar Bulgarije.

Meer over Bulgarije

Bulgarije

De bestemming

Bulgarije verrast door zijn culturele rijkdom. De pittoreske stadjes Nessebar en Sozopol hebben een rijke geschiedenis en zijn zeker een bezoekje waard. Je kan uren kuieren door de smalle straatjes en genieten van de gezellige restaurants, de verschillende Byzantijnse kerken of de vele winkeltjes. De hotels zijn modern en beschikken over veel faciliteiten, waaronder regelmatig goede wellnesscentra.

Ook op het vlak van eten en drinken moet dit land niet onderdoen voor zijn buurlanden: de Bulgaarse wijnen worden elk jaar beter, dus een proeverij is een must en het eten - voor ons als Belgen zo belangrijk – is er gevarieerd dankzij de uitgebreide buffetten en vele à-la-carterestaurants. Ook buiten de hotels eet je lekker en echt niet duur. Bulgarije is dus een verrassend goede vakantiebestemming!


Aanraders

  • Wijn proeven in Pomorie in het Via Pontica complex met een wijnmakerij en wijnkelder uit 1932.

  • Een avondwandeling door het charmante Oud Nessebar

  • Een uitstapje naar Khans Tent: een avond vol spektakel en typische specialiteiten