De beste skipistes

Een witte piste in een volledig bruin landschap. Of een bruine piste met enkele witte strepen sneeuw. Horror voor elke wintersportliefhebber! Wil je sneeuwzekerheid tijdens je welverdiende skivakantie? Kies dan voor een van deze 5 sneeuwzekere skigebieden in de Alpen en geniet van prachtige poederwitte pistes! 

Les 3 Vallées (Frankrijk)

Het grootste skigebied ter wereld verrast elke wintersportliefhebber met meer dan 600 km aaneengesloten pistes, 42 gondelliften, 68 stoeltjesliften en 85 sleepliften. Meer dan 50% van de skipistes zijn blauwe pistes. Beginners zitten hier dus ideaal! Het hoogste punt bevindt zich op 3200 m en het laagste op 1300 m. Het immens populaire Franse skigebied bestaat uit 10 dorpen waaronder Les Menuires, Courchevel, Méribel en Val Thorens. Val Thorens ligt op 2300 m en is dan ook altijd sneeuwzeker in de wintermaanden. Hier vind je stijlvolle houten chalets en een uitstekende après-ski sfeer. Waag jij je binnenkort aan de Grand Tour de 3 Vallées, een piste die de 3 valleien "Les 3 Vallées" verbindt?   


Paradiski (Frankrijk)

Voeg 2 grote Franse skigebieden, Les Arcs en La Plagne, samen en je krijgt een gigantisch skigebied: Paradiski!  Zijn grootte dankt het aan de Vanoise Express gondel die je van het ene gebied naar het andere brengt. Hier vind je meer dan 400 km aaneengesloten skipistes. Paradiski is het speelparadijs voor zowel beginners als gevorderden. Beginners leren hun kunstjes op 170 km blauwe pistes terwijl doorgewinterde skifanaten zich wagen aan de 89 km zwarte pistes. Het grootste deel van de pistes bevindt zich boven de 2000 m zodat dit skigebied tot een van de meest sneeuwzekere van Europa wordt gerekend. Paradiski kent bovendien 2 gletsjers (Bellecôte in La Plagne en Aiguille Rouge in Les Arcs) zodat je hier zelfs tot in de zomer kan skiën. De mooiste pistes liggen in Peisey en Vallandry. De pistes slingeren zich door de bomen en bieden prachtige uitzichten. Een echte aanrader! 


Hintertuxer gletsjer / Zillertal 3000 (Oostenrijk)

Een relatief klein skigebied (ten opzichte van de vorige hierboven) met circa 60 km brede pistes, maar één van de meest sneeuwzekere in Europa door de Hintertuxer gletsjer. In de winter maakt het skigebied deel uit van het skigebied Zillertal 3000. Vanaf 2100 m beginnen de skipistes. Vanaf de Sommerbergalm neem je de verschillende gletsjerbussen naar de eeuwige sneeuw op 3250 m. Beginners blijven best rond de Sommerbergalm, gevorderden wagen zich dan weer aan de afdaling van de Gefrorene Wand. De sneeuwkwaliteit is hier dankzij de extreme hoogte bijzonder goed. In de zomer kan je hier ook skiën of snowboarden en zelfs een afdaling maken van 600 m.  


Jungfrau Region (Zwitserland)

Zin om de mooiste skiregio van de Alpen te verkennen? Kies dan voor het sneeuwzekere skigebied van de JungfrauRegion. Naast de 3 alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau kan je niet kijken als je op de latten afdaalt. Deze 3 toppen zijn onlosmakelijk met deze regio verbonden! Heel wat dorpen in deze regio zijn autovrij. Verschillende authentieke treintjes verbinden dorpen zoals Grindelwald, Interlaken, Wengen en Mürren. Hier vind je nog rustieke houten chalets en prachtige pistes op een maximale hoogte van 2970. Families kiezen het First gebied net boven Grindelwald terwijl pro’s zich wagen aan de afdaling richting Wengen. Waar je ook skiet, het uitzicht is telkens adembenemend! 


Espace Killy (Frankrijk)

Nog zo’n toppertje in Frankrijk. Het beroemde skigebied rond de dorpen Tignes en Val d’Isère, Espace Killy, is enorm populair bij de doorgewinterde skifanaat. Door het grote hoogteverschil zoef je hier bijna 2000 m naar beneden. Kilometervreters komen hier zeker aan hun trekken dankzij de meer dan 300 km lange pistes waarvan maar liefst 60% blauwe. Onlangs investeerde het skigebied zelfs in moderne skiliften! De dorpen liggen op 1850 m (Val d’Isère) en op 2100 m (Tignes) zodat je je ook hier geen zorgen hoeft te maken over bruine plekken op de pistes. Dankzij de 2 gletsjers kan je in de zomer ook je latten aanbinden voor de nodige skipret. Dankzij zijn gunstige ligging sneeuwt het in deze regio enorm veel zodat skiërs op geregelde tijdstippen genieten van vers poedersneeuw. Zoals de Fransen het graag zeggen: “Ici, on trouvele Grand Ski!”