Vakantiehuis aan de Nederlandse kust

Van de Waddeneilanden in het noorden tot de Zeeuwse stranden aan de Belgische grens: Nederland heeft een, maar liefst 250 kilometer, schitterend zandstrand met prachtige duinen. Dus of je nu houdt van een relaxed, hip, sportief of familiestrand, je vindt altijd wat je zoekt. Duik nu in onze vakantiehuizen aan de Nederlandse Kust en vind de perfecte vakantiewoning die bij jouw vakantie past!

Een weekend naar de Waddeneilanden? Een midweek in Cadzand? Of met de kinderen naar Zeeland? Boek je favoriete vakantiehuis in een van de Nederlandse badsteden en kom thuis aan zee.

Meer over Vakantiehuis aan de Nederlandse kust

Uw accommodaties

Jouw vakantiehuis aan de Nederlandse Kust

De Nederlandse kust is enorm gevarieerd: van Zeeland tot en met de waddeneilanden vind je uiteenlopende badplaatsen. Of je nu op zoek bent naar een sportieve vakantie, een rustig verblijf om lekker te relaxen of een strandvakantie met de hele familie: er is voor elk wat wils. We nemen je graag mee langs de highlights van de Nederlandse Kust.

Wadlopen langs de Waddeneilanden

Met het strand, de duinen en een zalig eilandgevoel zit je op de Waddeneilanden meteen in de vakantiesfeer. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, het zijn de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Elk eiland heeft zijn eigen charme en er is genoeg te doen. Een echte must-do: ga eens wadlopen. Het is een bijzondere ervaring die je veel leert over de getijden, zandbanken en de Waddenzee. Neem wel zeker een droge handdoek en verse kleren mee, want dat wordt ploeteren in de modder. Een warme douche achteraf in je vakantiehuis aan de Nederlandse Kust is zeker welverdiend!

Een ritje op het reuzenrad op de pier van Scheveningen

Scheveningen is een van de bekendste badplaatsen van Nederland, waardoor het er in de zomermaanden gezellig druk kan zijn met dagjestoeristen die er even willen uitwaaien. Het strand ligt aan een brede dijk met veel restaurants en terrasjes, maar de grote blikvanger van het strand is de Pier van Scheveningen, met het reuzenrad en de toren met de bungeejump. Ideaal dus om met kinderen te doen!

Egmond aan Zee: de familiebadplaats bij uitstek

Egmond aan Zee is de familiebadplaats bij uitstek. Heerlijk relaxen, zonne- of pootjebaden, vliegeren, zandkastelen bouwen, schelpen zoeken… In Egmond aan Zee kan het allemaal. Oh, en vergeet ook zeker niet de Vuurtoren van Egmond te beklimmen. Via een flinke trap kom je bovenin op 28 meter hoogte en kijk je kilometers ver, bij uitzonderlijk helder weer zelfs tot Scheveningen. Wie weet spot je zelfs je eigen vakantiehuis aan de Nederlandse Kust ;)

Volg een initiatieles surfen in Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland vind je letterlijk op de hoek van Zuid-Holland, tegenover de Maasvlakte van Rotterdam. Vanaf het strand kan je dan ook de grote schepen zien die van en naar de haven van Rotterdam varen. En wat dacht je van een initiatieles surfen? Het strand is enorm geliefd bij surfers, zowel kite- als wind- en golfsurfers, en je vindt er dan ook verschillende surfscholen op het strand waar je les kan volgen of een surfboard en wetsuit kan huren. Uitrusten doe je 's avonds in je vakantiehuis aan de Nederlandse Kust.

Heerlijk relaxen op het strand van Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is een rustige badplaats aan de kust van Zuid-Holland, met pittoreske vissershuisjes, de één na oudste vuurtoren van Nederland en een prachtig proper strand. Daarom is het een geliefde badplaats waar je kunt uitwaaien aan de zee, heerlijk kunt shoppen en verse vis kunt eten in een gezellig restaurant aan het strand. Of nog beter: scoor een heerlijke dagverse vis in een viskraam- of winkel en ga lekker aan het kokkerellen in je vakantiehuis aan de Nederlandse Kust.

Bezoek de gezellige havenstad Vlissingen

Vlissingen is een populaire badplaats in Zeeland. De stad is al eeuwenlang een belangrijke havenplaats door zijn strategische ligging. Zeevaartroutes liepen tot Vlissingen, waardoor een bloeiende handel op gang kwam met de Verenigde Oostindische Compagnie. Duik bij een bezoek aan Vlissingen dus zeker eens in het interessante maritieme verleden van deze havenstad. Verder kan je er lekker kuieren op de dijk, gaan winkelen in het centrum of heerlijk gaan eten.

Ontdek het oude strandhuis van Zoutelande

Zoutelande is een van de meest bezochte plaatsen aan de Zeeuwse Kust. Naast het bekende nummer van BLØF, is het ook bekend vanwege de Kustmarathon én heeft het een van de hoogste duinen van Nederland. Ben je op zoek naar de zon? Dan zit je in Zoutelande goed! Met het strand op het zuiden heeft Zoutelande de meeste zonuren in Nederland. En dat in combinatie met de hoge duinen en de gezelligheid van het dorp maakt het een aantrekkelijke badplaats.

En écht tot rust komen, dat doe je uiteraard in je vakantiehuis aan de Nederlandse Kust!

Zoals je leest is er echt enorm veel te doen aan de Nederlandse Kust. Maar je verblijf is natuurlijk pas echt af met het perfecte vakantiehuis! Wil je graag een vakantiehuis met zicht op zee? Of liever een vakantiewoning in de binnenstad? Bekijk onze selectie vakantiehuizen aan de Nederlandse Kust en boek nu je favoriete verblijf. Zo ben je zeker van een geslaagde en zorgeloze vakantie.