Vakantiehuis Limburg

Van prachtige fauna en flora in de uitgestrekte natuurgebieden tot bruisende steden waar je urenlang kan tafelen over ludieke zoektochten voor kinderen: een vakantie naar Limburg bekoort iedere vakantieganger. Of je nu een weekje wil uitrusten in je vakantiehuis in Limburg of liever zo veel mogelijk activiteiten plant: Limburg stelt nooit teleur.

Logeer je graag in een vakantiehuis? Neem een kijkje naar onze uitgebreide selectie vakantiehuizen in Limburg en boek je favoriete verblijf. Van gezellige chalets en bungalows tot luxueuze vakantiehuizen: aan jou de keuze!

Meer over Vakantiehuis Limburg

Uw accommodaties

Logeren in een vakantiehuis in Limburg? Ontdek de streek als een echte local

Als je in een vakantiehuis in Limburg logeert, ligt de wereld aan je voeten. Er is werkelijk on-ge-lo-fe-lijk veel te beleven in Belgisch Limburg. Hippe steden, zoals Genk en Hasselt, waar je tegen de sterren op kan winkelen en ‘s avonds culinair geniet met je gezelschap. Duik in de geschiedenis, die eigenlijk niet zo veraf is, van de mijnbouw die domineerde in Limburg. Liever meer sportieve uitdagingen? Ga wandelen of mountainbiken in een van de natuurparken. Kom helemaal tot rust in de groene oase van Limburg. We nemen je heel graag op sleeptouw langs de hoogtepunten tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Limburg.

Kuieren door winkelstraten en kunst bewonderen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Limburg: steden die je niet mag missen

Met steden zoals Genk, Lommel en Hasselt wordt Limburg vertegenwoordigd door heel wat hippe steden. Benieuwd naar wat deze steden kunnen betekenen voor jou tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Limburg? Lees dan snel verder!

Hasselt: slenteren door de binnenstad en wandelen door de magische Japanse tuin

Als Limburgse hoofdstad, kan een bezoek aan Hasselt niet ontbreken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Limburg. Hou je van winkelen? Dan kan je je helemaal laten gaan in Hasselt. Van bekende winkelketens tot gezellige boetiekjes: verdwaal in de binnenstad en je komt gegarandeerd enkele pareltjes tegen. Benieuwd naar dé toeristische trekpleister van Hasselt? Dan moet je afzakken naar de Japanse tuin. Het is de grootste Japanse tuin van Europa - het is een plaats voor rust, bezinning en meditatie. Je snuift er de traditionele Japanse cultuur op en bewondert Japanse natuur. Een aanrader!

Het openluchtmuseum in Bokrijk brengt je terug naar het verleden

Ligt je vakantiehuis in Limburg in de regio van Genk? Ga dan een dag op stap naar het openluchtmuseum in Bokrijk. Je stapt er in het verleden en komt te weten hoe onze voorouders leefden. Bewonder er de erfgoedcollectie en laat je kinderen honderduit spelen. In Genk vind je ook Shopping1 - een overdekt paradijs voor shoppers!

Borgloon als parel van Haspengouw

Borgloon is een gezellig stadje in Belgisch Limburg waar het heden perfect samengaat met het verleden. Je ontdekt er het Haspengouwse landschap in volle glorie. Het hoogtepunt is natuurlijk tijdens periodes van bloesems en fruit. Je kan er het hele jaar door prachtig wandelen langs magische panorama’s. Als je in Borgloon bent, vang je gegarandeerd een glimp op van het bekende kunstwerk Reading Between The Lines. Het lijkt een traditionele parochiekerk maar het is een uniek kunstobject tussen de gaarden. Het is een van de meest bijzondere kerken ter wereld, ook wel doorkijkkerk genoemd. Maak tijdens je verblijf in je vakantiehuis Limburg zeker een uitstap naar Borgloon - oooh’s en aaah’s gegarandeerd!

Mijnerfgoed in Limburg: ga op C-mine expeditie

De mijnbouw in Limburg startte in 1901 wanneer men er steenkool ontdekte. Mannen kwamen van over heel Europa om als mijnwerker aan de slag te gaan. De mijnbouw heeft een reusachtige stempel gedrukt op Limburg tijdens de 20e eeuw. Daar ben je tot op de dag van vandaag getuige van. Hoe? Bezoek C-mine voor een stukje mijnbeleving. Je bezoekt er geen echte mijn maar er zijn een heleboel belevingen op vlak van lucht en geluid. Wandel door de echokamer, luister naar verhalenkokers met 3D beelden of staar door de panoramakijker. 

Het grootste deel van de mannelijke bevolking in Genk leefde diep onder de grond - de stad Genk heeft dan ook een rijk mijnverleden. In 1987 werd de laatste mijn gesloten maar de herinneringen worden levend gehouden door verschillende initiatieven

Wandelen of mountainbiken door prachtige natuurparken

Tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Limburg betovert de natuur en omgeving iedere bezoeker. De omgeving verkennen? Dan kan al wandelend, fietsend of te paard. Liever op het water? Huur een bootje of ga kajakken met je gezelschap. Of je nu op het gemak de regio wilt ontdekken of liever je fysieke grenzen opzoeken - alles is mogelijk. We zetten de mogelijkheden op een rijtje!

Waan je in kosmische sferen in het domein Kattenvennen

Het Nationaal Park Hoge Kempen heeft maar liefst 6 toegangspoorten, waarvan Kattenvennen er één van is. Desondanks wat de naam doet vermoeden, staat het domein helemaal in het teken van de kosmos. De cosmodrome neemt je mee op een fascinerende ontdekkingstocht doorheen het heelal: je komt er alles te weten over planeten, sterren en de ongrijpbare ruimte. Kinderen turen door de reuzentelescoop, je wandelt er langs het planetenpad en je maakt kennis met het gigantische sterrenstelsel.

De Lommelse Sahara: oase van rust en schoonheid

In de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw kende de Lommelse Sahara z’n oorsprong door zandontginning. Je kan er urenlang wandelen langs grote plassen water die omgeven zijn door bossen en dorre zandvlaktes. Met zo’n 200 hectare aan wandelgebied is het de ideale wandelactiviteit tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Limburg. 

Nationaal Park Hoge Kempen als groene oase in Limburg

Sins 2006 heeft België een Nationaal Park: de Hoge Kempen. Met iets meer dan 5700 hectare aan land, kan je er eindeloos wandelen of mountainbiken tussen dennenbossen, langs zandwegen en over heides in alle kleuren. Grote waterplassen, heel wat diersoorten en meer dan 280 kilometer aan wandelroutes laten menig harten sneller slaan. Het Nationaal Park heeft maar liefst 6 verschillende toegangswegen: kies er eentje uit die het dichtst bij je vakantiehuis in Limburg is gelegen en trek er op uit naar deze groene parel in Limburg.

Wandel op de tonen van de wind en de natuur

Logeer je met kinderen in een vakantiehuis in Limburg? Dan kan het klankbos in Neerpelt niet ontbreken. Er hangen zo’n 16 klankinstallaties in de bossen - door het spel van de wind hoor je altijd andere klanken en geluiden. Er is een apart parcours voor kinderen, leuk voor klein en groot! 

Zin om naar Limburg te gaan en er in een vakantiehuis te verblijven?

Een vakantie in Limburg heeft voor iedere vakantieganger heel wat troeven. Bekijk ons ruim aanbod vakantiehuizen in Limburg en boek je favoriete verblijf. Keuze uit grote en kleine vakantiehuizen, met en zonder zwembad.