Vakantiehuizen in Koksijde, België

Koksijde is een populaire badstad, dichtbij de Franse grens. Het telt maar liefst drie verschillende badplaatsen: Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald met elk hun eigen karakter. Waar Koksijde het bruisende hart is, vind je in Oostduinkerke de garnaalvissers als eeuwenoude traditie en is Sint-Idesbald vooral bekend als kunstoord. Van zonnen op het uitgestrekte zandstrand tot wandelen in natuurgebieden: Koksijde heeft alles in huis om je een geweldige vakantie te bezorgen.

Verblijf je graag in een vakantiehuis in Koksijde? Bekijk ons ruim aanbod vakantiehuizen in Koksijde voor ieder gezelschap. Boek nu tegen scherpe prijzen en vertrek binnenkort op vakantie.

Meer over Vakantiehuizen in Koksijde, België

Uw accommodaties

Je vakantiehuis in Koksijde, da’s thuiskomen aan zee.

Een vakantie naar Koksijde is veel meer dan wandelen op de zeedijk en uitrusten op een zonovergoten strand. Je gaat er terug in het verleden met de iconische garnaalvissers, staart naar het indrukwekkende skelet van een olifant of drinkt een heerlijk streekbiertje. We nemen je graag op sleeptouw langs de leukste activiteiten die je kan doen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Koksijde.

Luilekker op het zonovergoten zandstrand van Koksijde

Met maar liefst 10 kilometer strand, kan uitrusten op het brede zandstrand niet ontbreken. Zoek je een plekje op één van stranden en geniet er van het mooie weer. Slurp van een fris drankje en neem een verkoelende duik in de zee. Tijdens de zomermaanden is het heerlijk vertoeven op het strand maar ook tijdens de winter kan je prachtige wandelingen maken langs de zeedijk. De frisse zeebries, het geluid van de golven en de innemende stilte - wandelen aan zee is magisch. 

Garnaalvissers in actie 

Wie aan Koksijde en Oostduinkerke denkt, denkt onmiddellijk aan de authentieke garnaalvissers voor de kust. Met Brabantse trekpaarden bewegen ze langs de branding en worden garnalen met sleepnetten gevangen. Vroeger waren het vooral arme boeren die als garnaalvisser aan de slag waren om extra inkomsten te genereren. Op heden is er nog één reden waarom garnaalvissers op pad gaan: de eeuwenoude, unieke ambacht in leven houden. Deze lokale traditie symboliseert de verbondenheid tussen mens, dier en natuur op een prachtige manier. 

Ga ‘s ochtends kijken hoe de garnaalvissers te werk gaan. Kan je maar niet genoeg krijgen van deze traditie? Tijdens je verblijf in je vakantiehuis in Koksijde kan je ook naar het interactieve Nationaal Visserijmuseum gaan waar je werkelijk alles te weten komt over de geschiedenis van de Belgische visserij. 

Sportievelingen halen hun hart op tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Koksijde

Met meer dan 700 hectare aan natuurgebieden zijn er heel wat mogelijkheden voor wandelaars en fietsers in Koksijde. Neem je je fiets mee richting jouw vakantiehuis in Koksijde? Dan zijn er ongelofelijk veel fietspaden te verkennen in de nabije omgeving. Of je nu wandel- of fietsknooppunten volgt of liever op de bewegwijzerde routes blijft: fietsers en wandelaars vervelen zijn geen moment in Koksijde. 

Maar er is meer dan wandelen en fietsen. Ga op pad met de gocart en maak de zeedijk onveilig, mountainbike tussen de duinen of zwem in het verwarmde openluchtzwembad met uitzicht op de zee. Wist je dat er een groot golfterrein in Koksijde is? Haal de golfer in jezelf naar boven: volg een initiatieles golf en laat je helemaal gaan.

En natuurlijk kan je de traditionele watersporten ook beoefenen in Koksijde. Van golfsurfen tot SUP’en en kajakken op de Noordzee - waterratten vinden hun gading tijdens een verbljif in een vakantiehuis in Koksijde.

Nood aan afwisseling? Ga voor een dag cultuur

Ook cultuurliefhebbers worden met open armen ontvangen in Koksijde. Zo vind je in het Paul Delvaux Museum de grootste collectie, ter wereld, van de Vlaamse kunstschilder Paul Delvaux. Zijn wereldberoemde werken kan je er elke dag, behalve op maandag, gaan bewonderen. 

Mag het iets excentrieker zijn? Trek naar MuseOs: een natuurhistorisch museum over dierkunde en anatomie. Je vindt er schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren. Zowel volwassenen als kinderen zijn fan van het museum. Kinderen leven zich uit in de voelhoeken, puzzelen de ruggengraat van een leeuw in elkaar en turen door een microscoop. Wil je de schedel van een potvis van dichtbij bewonderen? Of een skelet van een olifant? Dan is MuseOs de plaats waar je moet zijn! Het museum is het levenswerk van twee biologen die hun hart zijn verloren aan hun beroep.

Laat je tijdens de zomermaanden meevoeren door de openluchttentoonstelling op de zeedijk van Sint-Idesbald. Tientallen strandcabines worden omgetoverd door kunstenaars tot ware pareltjes. De achterzijde van de strandcabines worden gebruikt als leeg canvas waar een kunstenaar zijn stempel op drukt. Let op! Deze strandcabines staan er enkel van juni tot september. Dus verblijf je in een vakantiehuis in Koksijde tijdens de zomermaanden? Ga dan zeker eens kijken!

Drink lokaal gebrouwen Abdijbier

Net buiten het centrum van Koksijde ligt de Huisbrouwerij Sint-Idesbald. De brouwerij bevindt zich in oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde wat zorgt voor een bijzondere ervaring. Je maakt er kennis met de eeuwenoude traditie en krijgt een inkijk op de brouwinstallatie. Proef het lokale bier en eet er ambachtelijke garnaalkroketjes. En misschien kan je een paar biertjes meenemen naar je vakantiehuis in Koksijde? ;-)

Wil je in een vakantiehuis in Koksijde verblijven? Wacht niet langer.

Heb je zin om binnenkort in een vakantiehuis in Koksijde te verblijven? Neem een duik in ons ruime aanbod vakantiehuizen in de regio en voel je helemaal thuis in Koksijde. We bieden vakantiehuizen aan voor elk gezelschap tegen scherpe prijzen. Boek nu en geniet binnenkort van je vakantiehuis in Koksijde.