Vakantiehuis Hoge Venen

Wist je dat je eigenlijk helemaal niet ver hoeft te reizen om in prachtige natuurgebieden te vertoeven? In het oosten van België vind je het uitgestrekte natuurgebied van de Hoge Venen. De streek van de Hoge Venen betovert wandelaars en fietsers met z’n natuurpracht maar ook de gezellige dorpjes en steden laten je genieten van een welverdiende rustpauze.

Verblijf in één van onze vakantiehuizen in de Hoge Venen en ontdek de streek op je eigen tempo. Met vakantiehuizen voor grote en kleine groepen maar ook verblijven waar honden zijn toegelaten. Neem een duik in onze vakantiehuizen in de Hoge Venen en plan je volgende vakantie. 

Meer over Vakantiehuis Hoge Venen

Uw accommodaties

Een vakantiehuis in de Hoge Venen: da’s natuur, avontuur en ontspanning

De Hoge Venen is een onderdeel van het natuurpark Hoge Venen-Eifel: het is een overloopgebied tussen de Ardennen en de Eifel en ligt voor een klein deeltje in Duitsland. De Hoge Venen bestaat voor het grootste deel uit veenlandschap maar ook bossen, weiden en graslanden kenmerken de streek. Een vakantiehuis in de Hoge Venen is er voor iedere vakantieganger: de sportieveling, de relaxer en de familiemens. We nemen je mee op sleeptouw langs de must-do’s tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de Hoge Venen.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek al wandelend de Hoge Venen

Als je verblijft in een vakantiehuis in de Hoge Venen is er één rode draad doorheen je vakantie: de prachtige natuur - zowel in de zomer als winter. De prachtige landschappen maar ook de vele dieren zorgen ervoor dat je ogen te kort komt. Het beschermde natuurgebied heeft een reusachtig netwerk aan wandelpaden: van geasfalteerde wandelpaden tot de typische vlonderpaden om het veen te beschermen. Het is heerlijk wandelen in de Hoge Venen - met elk gezelschap. Er zijn verschillende uitgestippelde wandelroutes voor elk type wandelaar: van beginner tot gevorderd. En er wordt ook aan de kinderen gedacht met wandelingen waar ze kunnen ravotten. En na een dagje wandelen in de prachtige natuur… kom je helemaal thuis in je vakantiehuis in de Hoge Venen. 

Nog een extra wandeltip tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Hoge Venen: wandel naar het meer van Gileppe. Het ligt vlakbij Verviers en is adembenemend mooi! Neem je picknick mee en smul er van een heerlijke lunch met een prachtig uitzicht.

Fietsen met het hele gezin vanuit je vakantiehuis in de Hoge Venen

Naast wandelen, kan je ook naar hartelust fietsen in de Hoge Venen. De meeste routes zijn vlak waardoor het fijn fietsen is met de hele familie. Het natuurgebied zit boordevol fietsknooppunten waardoor je vooraf je ideale route kan samenstellen. Mag het wat avontuurlijker? Dan kan je je laten gaan met de mountainbike. De meer dan 850 kilometer aan fietsroutes maakt je fietsvakantie in de Hoge Venen onvergetelijk.

Verken authentieke steden tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Hoge Venen

In de regio van de Hoge Venen vind je heel wat authentieke en historische steden terug die allemaal worden omringd door de Hoge Venen. Wandelen en fietsen kan je er overal - maar in de steden kan je je cultuurhart ophalen en natuurlijk… een drankje drinken op een gezellig terras. 

Zo kan je vanuit je vakantiehuis in de Hoge Venen op ontdekkingstocht gaan in Eupen of Monschau, de grotere steden in de regio van de Hoge Venen. Monschau ligt net over de Duitse grens en maakt je vakantie ietsje internationaler! Of wat denk je van Malmedy waar je naast het gezellige dorpsgevoel ook een uitstap kan maken naar de prachtige waterval van Bayehon? Stad en natuur gecombineerd tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Hoge Venen: perfectie combinatie, toch? Sluit je dag af in Stavelot met een bezoek aan de abdij.

Tijdens de winter een vakantiehuis in de Hoge Venen boeken? Ga langlaufen!

Wist je dat de Hoge Venen ook enkele wintersportgebieden heeft? De pistes zijn niet al te hoog en dat maakt het net heel toegankelijk voor gezinnen en families. Spring in de auto en op slechts een paar uur rijden, staat je vakantiehuis in de Hoge Venen te blinken. Je kan er ski’s huren en nadien opbergen in je vakantiehuis. Er zijn heel wat specifieke paden voor langlaufers in de Hoge Venen waardoor je je ongestoord kan uitleven in de sneeuw.

Waarom nog wachten? Boek nu je vakantiehuis in de Hoge Venen

Zoals je leest: er is heel wat te beleven tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de Hoge Venen. Van urenlang wandelen over vlonderpaden, fietsen langs uitgestrekte weides of langlaufen tijdens de wintermaanden met je gezin - er is voor iedere vakantieganger wat wils! Bekijk ons ruim aanbod vakantiehuizen in de Hoge Venen en boek je favoriete verblijf.