GA OP ONTDEKKING DOOR DEZE ZOTTE ACTIVITEITEN

Allergisch voor een liggend bestaan in een strandstoel? Verleg dan snel de grenzen van jouw comfort zone.

Trek tijdens je vakantie de wijde wereld in en haal de adrenalinejunkie in jou naar boven.

Daag jezelf uit en voeg deze zotte activiteiten toe aan je knotsgekke bucketlist en begin alvast te dromen! 

Skatetocht in Parijs

Misschien heb je de lichtstad al verschillende keren bezocht en hebben alle hoogtepunten geen geheimen meer voor jou. Maar wist je dat je elke vrijdagavond met een hele bende sportievelingen de stad aan de Seine ook per skates kan verkennen? Vanaf 22u ’s avonds vertrekt de skatetocht aan de Gare Montparnasse. Na 25 km rollen heb je verschillende verborgen plekjes ontdekt en staat je conditie opnieuw op peil. Ongetwijfeld een ludiek en sportief idee tijdens een citytripje met z’n twee! Rendez-vous vanaf 21u30 aan de Place Raoul Dautry.


Een duik in de hot springs van IJsland

Na een deugddoende wandeling door de IJslandse natuur hebben je voetzolen nood aan ontspanning in een van de warmwaterbronnen. Laat het vrij toeristische Blue Lagoon in het zuidwesten of de Myvatn Nature Baths in het noordoosten links liggen en trek met je huurwagen richting Marteinslaug of Laugafellslaug. Je vindt de hot springs zomaar langs de kant van de weg. Alvorens je kleren uit te trekken, controleer je best eens de temperatuur van het water. Je zou immers niet de eerste zijn die zich verbrandt aan het hete vulkanische water. Plons in het heerlijk warme water en kom volledig tot rust. 


Via Ferrata in Italië

Op zoek naar spanning en avontuur in een mooie bergachtige omgeving? Stel je GPS van je wagen dan in op de Dolomieten en waag je aan een van de honderden via ferrata routes. Via wat? Via ferrata betekent letterlijk “ijzeren weg” en is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand.

Benodigdheden? Een helm, een klimgordel, een via ferrata leeflijn (om een eventuele val te compenseren) en … veel lef

Ban elke vorm van hoogtevrees en kies eens voor de Sentiero Alfredo Benini (GR 305) in de Brenta Dolomieten. De tocht duurt circa 7 uur en begint aan de Passo del Groste in Madonna di Campiglio. Voeg deze extreme sport aan je knotsgekke bucketlist toe en snuif met volle teugen de ijle berglucht op. 


Helikoptervlucht over New York

Een citytrip naar New York toevoegen op jouw knotsgekke bucketlist is een must voor elke wereldburger. Na 1 hap van The Big Apple val je van de ene verbazing in de andere. New York kent een ongekende hoeveelheid aan hoogstaande musea, podia, galerieën, toprestaurants, hippe bars, winkels en architecturale pareltjes. Geef je knotsgekke bucketlist nog een beetje meer glans en verzilver een helikoptervlucht over de beroemdste skyline ter wereld. Afhankelijk van je budget kan je kiezen uit vluchten van 12, 15, 18 of 25 minuten. Zo vrij als een vogel vlieg je langs het Empire State Building, het uitgestrekte Central Park, het statige Vrijheidsbeeld en de mythische Chrysler Building. Boek je helikoptervlucht ruim op voorhand, zo ben je zeker van de goedkoopste prijs.


Kajakken in Thailand

Het land van de eeuwige glimlach is vooral populair bij zonnekloppers en cultuurliefhebbers, maar ook reizigers met avontuurlijk bloed komen hier aan hun trekken. Omgeven door zeewater en doorkliefd door verschillende riviertjes vormt Thailand een van de mooiste locaties om te kajakken. Je peddelt en glijdt door de prachtige natuur, je ontdekt afgelegen stranden, en je baant je een weg door bossen. Wat dacht je van een kajaktochtje door het mangrovebos van Tha Lane Bay? Vanuit het toeristische Ao Nang bereik je per wagen na een half uurtje Tha Lane Bay. Beboste rotsformaties, moeilijk doordringbare mangrovebossen, energieke apen en bijtgrage krokodillen kruisen je pad. Deze kajaktocht kan je ook perfect met kinderen ondernemen.   


Duiken in Mexico

Wist je dat de aarde voor 71% uit water bestaat? Zet dus zeker een duiktocht op je bucketlist en ontdek de bijzondere onderwaterwereld. Heb je nog geen duikbrevet? Volg dan een duikinitiatie (een PADI Open Water Course) in Playa del Carmen in Mexico. Ervaren waterratten moeten zeker eens de onderwatergrotten of cenotes nabij Tulum verkennen. Laat je in dit Mexicaans grottenstelsel betoveren door het kristalheldere zoet- en zoutwater. De lichtinval in de verschillende grotopeningen is uniek. Na een dagje duiken geniet je des te meer van een heerlijke ontspannende strandvakantie.