Info Coronavirus

Als je op vakantie gaat, is het goed om als reiziger goed voorbereid te zijn. Op deze pagina vind je alle informatie terug omtrent het coronavirus.

De reiziger is ten allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen - in het bijzonder inzake COVID-19 - en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van Diplomatie.belgium.be in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op terugbetaling van de reissom.

We verwijzen je ook naar Info-coronavirus.be en de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor up-to-date informatie over reizen naar het buitenland.