Fly-drive Romantiek in Noord en Centraal Portugal

  1. Portugal
  2. Costa Verde
  3. Porto
  • Portugal - Noord Portugal
  • Portugal - Noord Portugal
  • Fly-drive Romantiek in Noord en Centraal Portugal
  • Portugal - Noord Portugal
  • Portugal Centraal - Serra da Estrela
  • 11 foto's
  • Romantische hotelletjes
  • Stad, landschap en wijngaarden
  • Inclusief bezoek wijnlandgoed
  • Veel andere extra's

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

Dagprogramma
  1. Dag 1: vlucht naar Porto
  2. Dag 2: Porto
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Romantiek in Noord en Centraal Portugal

Algemeen

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.
De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.
Je overnacht in passende hotels tijdens onze fly-drives. In sommige plaatsen en regio’s slaap je soms in een pousada of een solar of quinta.


Tijdens deze fly-drive staat de romantiek van stad, landschap, wijngaard en niet in de laatste plaats van je hotel op de voorgrond. Vanuit Porto reis je door het berglandschap van Centraal Portugal. Je verblijft in bijzondere, kleinschalige en charmante hotels. Drie heerlijke diners en een georganiseerde stadstour met o.a. bezichtiging van het kasteel van Marialva zijn inbegrepen.

Hoogtepunten

•Porto
•Minho
•Douro
•wijngaarden
•kleinschalige en charmante hotels
•stadstour Marialva

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Porto en v.v.

Autohuur

•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
•Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: vlucht naar Porto
    Overnachting in het prachtig gerenoveerde boutiquehotel Vila Foz, net buiten Porto prachtig aan zee gelegen. Je parkeert gratis, kunt gratis gebruik maken (indien beschikbaar) van de hotelfietsen en tenslotte heb je ook gratis toegang tot de spa van het hotel. Op je kamer staat al een heerlijke fles portwijn voor je klaar. Op een van de avonden is een 3-gangen diner inbegrepen.
  2. Dag 2: Porto
    Wandel door de oude stad, bezoek een van de beroemde portwijnkelders of geniet van een 6-bruggen rondvaart. Overnachting in Porto.
  3. Dag 3: Porto-Ponte de Lima (ca. 80 km)
    Vandaag heb je de keus uit 2 mooie routes: de kustweg via Esposende of door het binnenland via Braga. Overnachting in het prachtig gelegen intieme Carmo’s Boutique hotel bij Ponte de Lima. Ook hier wordt je tijdens je verblijf een keer verrast met een 3-gangen diner. Daarnaast heb je gratis toegang tot de spa van het hotel en kun je gratis parkeren.
  4. Dag 4: Ponte de Lima
    Ook vandaag weer meerdere opties, zoals een bezoek aan Guimaraes, de bakermat van Portugal, of even de grens over voor een kijkje in bedevaartsoord Santago de Compostela. Overnachting in Ponte de Lima.
  5. Dag 5: Ponte de Lima-Vidago (ca. 180 km)
    Onderweg naar de wijnbouwgebieden rond Pinhao mag een bezoek aan de beroemde Solar de Mateus bij Vila Real niet ontbreken. Overnachting in Vidago Palace hotel. Parkeren is ook hier gratis en je mag gratis gebruik maken van de hotelfietsen. Toegang tot de Spa is gratis en je krijgt korting op de behandelingen. Op een van de avonden staat er een 3-gangen diner voor je op het menu.
  6. Dag 6: Vidago
    In één van de spectaculairste wijnbouwgebieden van de wereld, niet voor niets behorend tot het UNESCO werelderfgoed, is het een feest om rond te rijden. Natuurlijk stop je onderweg voor een of meerdere proeverijen. Overnachting in Vidago.
  7. Dag 7: Vidago-Marialva (ca. 70 km)
    Vandaag een prachtige rit naar Marialva, één van de 12 “historische dorpen” in het prachtige berglandschap van Centraal Portugal. Je overnacht in het historische hotel Casas do Coro in Marialva Parkeren is gratis.
  8. Dag 8: Marialva
    Met een georganiseerde rondleiding (bij de prijs inbegrepen) ontdek je de betovering van de “Aldeia Historica”. ’s Middags kun je de gravures uit de steentijd bij Vila Nova de Foz Coa bekijken. En natuurlijk rijd je nog even rond door het prachtige berglandschap. Overnachting in Marialva.
  9. Dag 9: Marialva-Porto (ca. 220 km) en terugvlucht
    Je rijdt naar de luchthaven van Porto voor de terugvlucht.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook