Privé wandelreis Rota Vicentina

 1. Portugal
 2. Costa Azul
 3. Vila Nova de Milfontes
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Wandelreis Rota Vicentina
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • 15 foto's
 • Individuele wandelreis
 • Langs unieke kuststrook
 • Bagage wordt vervoerd
 • Etappes tussen 9 en 22 km
 • Licht tot middelzwaar

Een schitterende individuele wandelreis. De Rota Vicentina is een lange-afstand-wandelpad van ca. 350 kilometer langs de adembenemend mooie kust van het beschermde natuurgebied in de zuidwestelijke Alentejo en de Costa Vicentina/Algarve. Het is een ruige Atlantische kuststrook met schitterende en door toeristen nog onontdekte zandstranden in door steile kliffen omzoomde baaien bij authentieke plaa

Dagprogramma
 1. Dag 1 - Vlucht naar Faro en transfer naar Vila Nova de Milfontes
 2. Dag 2 - Porto Covo-Vila Nova de Milfontes (ca. 20 km, pittig)
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privé wandelreis Rota Vicentina

Algemeen

Een schitterende individuele wandelreis.

De Rota Vicentina is een lange-afstand-wandelpad van ca. 350 kilometer langs de adembenemend mooie kust van het beschermde natuurgebied in de zuidwestelijke Alentejo en de Costa Vicentina/Algarve. Het is een ruige Atlantische kuststrook met schitterende en door toeristen nog onontdekte zandstranden in door steile kliffen omzoomde baaien bij authentieke plaatsen als Porto Covo, Vila Nova de Milfontes en Zambujeira do Mar.

De trotse en ietwat melancholieke bevolking zal je onderweg gastvrij welkom heten en je graag wegwijs maken. En als het om eten en drinken gaat, zul je ook niets tekort komen.

De lokale Alentejo keuken kent veel traditionele specialiteiten: varkensvlees (“porco preto”), wild, talrijke brood- en kaassoorten, olijfolie, wijnen en natuurlijk verse vis (“bacalhau”) langs de kust. En zoals in de Alentejo gebruikelijk worden de borden flink vol geschept.

De gehele route voert van Santiago de Cacem tot aan Cabo Sao Vicente bij Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Met een wandelkaart en Engelstalige routebeschrijving wandel je op eigen gelegenheid in een week één van de mooiste trajecten van dit pad, van Porto Covo tot aan Carrapateira. De afstanden variëren van een kleine 10 kilometer tot 22 kilometer per dag. Zo hou je nog genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Je wandelt van hotel naar hotel (soms is een korte transfer noodzakelijk en inbegrepen). Je bagage wordt elke dag naar het volgende hotel gebracht, dus je loopt heerlijk ontspannen met alleen dag bepakking.

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Faro en v.v.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 - Vlucht naar Faro en transfer naar Vila Nova de Milfontes
  Transfer naar hotel Casa do Adro in Vila Nova de Milfontes.
 2. Dag 2 - Porto Covo-Vila Nova de Milfontes (ca. 20 km, pittig)
  De eerste dag van je wandelweek loop je (na een transfer naar Porto Covo) over een visserspad langs duinen en van strand naar strand: Ilha do Pesseguiro, Aivados en Malhao, afgewisseld door kleine verstilde baaitjes.Overnachting in Vila Nova de Milfontes.
 3. Dag 3 - Vila Nova de Milfontes-Almograve (ca. 15 km, middelzwaar)
  Verder over het visserspad met fantastische uitzichten op Vila Nova de Milfontes en de rivier Mira. Een wat kortere wandeldag. Aan het eind van de wandeling transfer naar Pension Rosa dos Ventos in Zambujeira do Mar voor de overnachting.
 4. Dag 4: Almograve-Zambujeira do Mar (ca. 22 km, middelzwaar)
  Weer een ander visserspad langs de duinen en over kliffen: roodgekleurde duinen, dennengeur en ooievaars die op de klippen nestelen. een schouwspel om niet snel te vergeten. Overnachting in Pension Rosa dos Ventos in Zambujeira do Mar.
 5. Dag 5 - Zambujeira do Mar-Odeceixe (ca. 18 km, middelzwaar)
  Prachtige stranden omzomen de route tot aan Azenha do Mar. Daar tref je een natuurlijke vissershaven aan. Tenslotte arriveer je op het majestueuze uitzichtpunt Ponta em Branco, van waar je een adembenemend uitzicht hebt op het strand van Odeceixe. Overnachting in Casas do Moinho in Odeceixe.
 6. Dag 6 - Odeceixe (ca. 9 km, licht)
  Vandaag wat rustiger aan. Een korte rondwandeling met als eindbestemming het heerlijke duinstrand aan de monding van de rivier de Seixe. Nog een overnachting in Odeceixe.
 7. Dag 7 - Carrapateira (ca. 10 km, licht)
  's Morgens word je naar Carrapateira gebracht. De laatste rondwandeling “Pontal da Carrapateira” biedt ook weer prachtige strandgezichten. Na terugkomst in Carrapateira volgt in de namiddag de transfer naar Lagos voor de overnachting in hotel Vila Galé Lagos.
 8. Dag 8 - Transfer van Lagos naar Faro, terugvlucht
  Vandaag de terugvlucht vanaf Faro. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor nog een paar dagen ontspanning aan het strand.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook