Fly-drive Costa Vicentina (hotels) 8 dagen

 1. Portugal
 2. Alentejo
 3. Santiago do Cacem
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Fly-drive Costa Vicentina (hotels) 8 dagen
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • Rota Vicentina wandelreis - Portugal
 • 15 foto's
 • Langs de prachtige zuidwestkust
 • Onbedorven baaien en stranden
 • Schitterende natuurgebieden

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

Dagprogramma
 1. Dag 1 vlucht naar Lissabon, Lissabon-Grandola (ca. 120 km)
 2. Dag 2 Grandola
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Costa Vicentina (hotels) 8 dagen

Algemeen

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.

De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.

Je overnacht in passende hotels tijdens onze fly-drives. In sommige plaatsen en regio’s slaap je soms in een pousada of een solar of quinta.

Ontdek de toeristisch nog nauwelijks ontdekte kuststreek van de Alentejo en de westelijke Algarve, het onder natuurbescherming staande “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina”. Prachtige baaien met heerlijk zandstrand en een heerlijk groen achterland maken dit tot één van de mooiste stukjes Portugal. Hier vier je relaxed vakantie tussen de Portugezen. Je overnacht in prachtige, kleinschalige en meest landelijk gelegen accommodaties.

Hoogtepunten

•prachtige natuurgebieden
•ongerepte stranden en baaien
•kleine authentieke dorpjes
•prachtig achterland
•Cabo de Sao Vicente

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Lissabon en terug vanaf Faro

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Grandola - Sobreiras Alentejo Country hotel
Vila Nova de Milfontes - hotel HS Milfontes Beach
Odeceixe - Casas do Moinho

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 vlucht naar Lissabon, Lissabon-Grandola (ca. 120 km)
  Na aankomst rijd je naar het eerste overnachtingsadres, het prachtig in het achterland gelegen Sobreiras Alentejo Country Hotel in de omgeving van Grandola.
 2. Dag 2 Grandola
  De hele dag om te genieten van de prachtige omgeving in het natuurgebied “Lagoas de Santo André e Sancha” en het ongerepte binnenland.
 3. Dag 3-4 Vila Nova de Milfontes (ca. 50 km)
  De komende 2 dagen verblijf je in de “grootste” badplaats van de Alentejo. Hier vind je heerlijk lange zandstranden aan zee, maar ook aan de oevers van de rivier. Je verblijft hier in hotel HS Milfontes Beach, prachtig gelegen met uitzicht op de monding van de Rio Mira, het strand en de zee.
 4. Dag 5 t/m 7 Odeceixe (ca. 50 km)
  Je rijdt langs de ruige kust en door het prachtige binnenland verder zuidwaarts naar het dorpje Odeceixe, jouw “woonplaats” voor de komende 3 nachten. Je verblijft in de kleinschalige Casas do Moinho, midden in het dorp. De stranden langs de westkust zijn adembenemend mooi. Maar ook een uitstapje naar Cabo Sao Vicente, het uiterste zuidwestelijke puntje Europa, is een 'must'. En wat dacht je van een tochtje door het achterland van de Algarve? Een lunch in kuuroord Monchique is wat ons betreft een aanrader.
 5. Dag 8 Odeceixe-Faro (ca. 160 km) en terugvlucht
  Je levert de auto op de luchthaven van Faro en vliegt vanaf daar weer terug naar huis.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook