Privérondreis Ontdek Jordanië

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Jordanië
 • Privérondreis Ontdek Jordanië
 • Jerash - Jordanië
 • King Abdullah moskee in Amman - Jordanië
 • Petra - Jordanië
 • 27 foto's
 • Privérondreis
 • Eigen Engelssprekende chauffeur
 • Verblijf in 3, 4 of 5* hotels
 • Relax een paar dagen in Aqaba
 • Zie de rozerode stad Petra en de Romeinse stad Jerash

Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië in een auto met Engelssprekende privéchauffeur. Tijdens deze rondreis bepaal je je eigen tempo, maak je stop waar je wilt en bekijk je de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid of optioneel met een lokale gids. Natuurlijk stop je onderweg bij de vele hoogtepunten van het koninkrijk Jordanië. Zo begin je je reis in de hoofdstad Amman, waar je de Citade

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Ajloun-Amman (ca. 120 km)
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privérondreis Ontdek Jordanië

Algemeen

Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië in een auto met Engelssprekende privéchauffeur. Tijdens deze rondreis bepaal je je eigen tempo, maak je stop waar je wilt en bekijk je de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid of optioneel met een lokale gids. Natuurlijk stop je onderweg bij de vele hoogtepunten van het koninkrijk Jordanië. Zo begin je je reis in de hoofdstad Amman, waar je de Citadel en de King Abdullah moskee bekijkt en wat een perfecte uitvalsbasis is voor je bezoek aan de prachtige Romeinse stad Jerash en het kasteel bij Ajloun in het noorden. De volgende dag laat je Amman achter je en zet je koers naar de mozaïekstad Madaba en Mount Nebo. Je reist via het kruisvaarderskasteel bij Kerak door naar Petra. Deze stad behoeft eigenlijk geen verdere uitleg; dit nieuwe wereldwonder mag gewoon niet ontbreken in je reis door Jordanië. Na Petra rijdt je via de Wadi Rum woestijn door naar Aqaba, waar je heerlijk een paar dagen kunt relaxen. Kom tot rust op je strandbedje en laat de indrukken van de afgelopen nog eens op je inwerken. Lekker in alle rust nagenieten van al het moois dat je al hebt gezien.
Na een paar dagen aan de Rode Zee vertrek je naar de volgende zee, of eigenlijk meer. Namelijk de Dode Zee. Hier kun je ervaren hoe het is om zonder moeite te blijven drijven. Wij kunnen je alvast wel verklappen dat het een bijzondere ervaring, die je eigenlijk maar gewoon het beste zelf kan ervaren om te weten hoe het is. Dan weer terug naar Amman, waar je reis helaas weer tot een einde komt.

Hoogtepunten

• Amman
• De oude Romeinse stad Jerash
• Madaba
• Mount Nebo
• Kerak
• Petra
• 4 nachten Aqaba aan de Rode Zee
• Dode Zee

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Auto met chauffeur

De auto met Engelssprekende chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
De chauffeur is geen gids, maar de chauffeurs zijn locals en spreken Engels. Ze zijn zeer trots op hun land, dus vaak vertellen ze je wel het een en ander, maar ze zijn niet verplicht om dit te doen.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kunt u echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Petra:
3* - Amra Palace hotel
4* - P Quattro Relax hotel
5* - Old Village Resort Petra

Aqaba:
3* - hotel City Tower
4* - hotel Oryx
5* - Mövenpick Resort Aqaba

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië uit ons assortiment.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Transfer naar het hotel in Amman.
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Ajloun-Amman (ca. 120 km)
  Na het ontbijt maak je kennis met je Engelstalige privéchauffeur voor de komende dagen en begin je de dag met een city tour door de hoofdstad. Je ziet onder meer de mooie Citadel, het gigantische amfitheater en de King Abdullah moskee. Vervolgens vertrek je in noordelijke richting naar de oude stad Jerash, een perfect bewaard gebleven stad uit de Romeinse tijd. Slenter langs oude tempels, theaters, pleinen en zuilengalerijen. Ook hier zie je weer een goed bewaard gebleven amfitheater. Na deze mooie, oude stad sluit je de dag af bij het kasteel van Saladin in Ajloun. Vanaf dit oude kasteel heb je een geweldig uitzicht over de Jordaanvallei.
 3. Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 275 km)
  De beroemde King’s Highway voert je naar het zuiden. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Treed in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders, gelegen in een prachtige wadi. Tegen de avond kom je aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht je ook.
 4. Dag 4: Petra
  Vandaag ga je op ontdekking in de roze-rode stad Petra. Eén van de nieuwe zeven wereldwonderen en ruim 2.000 jaar geleden gebouwd door de Nabateeërs. In 1812 werd de stad herontdekt door Johann Ludwig Burckhardt. Sinds zijn ontdekking hebben vele duizenden mensen de stad bezocht en vandaag is het ook jouw beurt! Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de indrukwekkende schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Veel van de indrukwekkende bouwwerken in Petra zijn intact gebleven en je ziet dan ook de meest imposante gebouwen en grafmonumenten. Klim ook eens naar het klooster. Het is een paar honderd treden omhoog, maar je doet het niet voor niks! Daarnaast kun je eenmaal boven met een lekker drankje bijkomen en genieten van het uitzicht op dit indrukwekkende gebouw en de schitterende omgeving. Overnachting opnieuw in Petra.
 5. Dag 5: Petra-Wadi Rum-Aqaba (ca. 205 km)
  Via de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië, reis je verder. In Wadi Rum kun je optioneel een jeepsafari maken onder leiding van de bedoeïenen. Scheur door het rulle zand van de rode woestijn, geniet van de schitterende natuur en kom onderweg langs overblijfselen van de oude beschaving. Je eindigt de dag in Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond kun je eens lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
 6. Dag 6-8: Aqaba
  Heerlijk een paar daagjes ontspannen aan de mooie Rode Zee. Neem een duik in het helderblauwe zeewater en kom tot rust op je strandbedje. Of plof met een goed boek op je bedje aan de rand van het zwembad. Heerlijk relaxen. Maar je kunt er ook op uit, want onder water is er genoeg moois te zien: een prachtige variatie aan koraal en vissen. Wat dacht je ervan om een dagje te gaan duiken of snorkelen?
 7. Dag 9: Aqaba-Dode Zee-Amman (ca. 350 km)
  Je laat de Rode Zee achter je en gaat op de weg terug naar de hoofdstad Amman. Onderweg maak je een stop bij het laagste punt op de aarde, op meer dan 400 meter beneden zeeniveau vind je de Dode Zee. In dit extreem zoute meer komen geen zichtbare levende wezens voor en kun je zonder enige moeite perfect blijven drijven. Dobberend op je rug een tijdschrift lezen blijft een aparte gewaarwording en mag niet ontbreken tijdens je reis door Jordanië. Aan het eind van de middag keer je terug naar Amman voor je laatste nachtje in Jordanië.
 8. Dag 10: Terugvlucht vanaf Amman
  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar huis.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook