Fly-drive Verrassend Jordanië incl. Wadi Rum

  1. Jordanië
  2. regio Amman
  3. Amman
  • Het klooster in Petra - Jordanië
  • Fly-drive Verrassend Jordanië inclusief Wadi Rum
  • jordanie_markt-(4).jpg
  • Wadi Rum - Jordanië
  • Vogel Sinai Rosefinch - Jordanië
  • 33 foto's
  • Overnacht in een tentenkamp in Wadi Rum
  • Eigen huurauto
  • Ontdek het wereldwonder Petra
  • Verblijf een paar dagen in Aqaba
  • Verblijf in goede 4-sterren hotels
  • In 10 dagen zie je vele hoogtepunten van Jordanië

In 10 dagen tijd kun je het fascinerende koninkrijk Jordanië ontdekken. De reis begint in de hoofdstad Amman, een leuke combi van hip en traditioneel. Ook kun je vanuit Amman naar de oude Romeinse stad Jerash, dat zeer goed bewaard is gebleven. Hier kun je een goede indruk krijgen hoe men leefde en destijds een stad werd ingericht. Grappig om te zien hoe sommige dingen amper veranderd zijn door de

Dagprogramma
  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 150 km)
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Verrassend Jordanië incl. Wadi Rum

Algemeen

In 10 dagen tijd kun je het fascinerende koninkrijk Jordanië ontdekken. De reis begint in de hoofdstad Amman, een leuke combi van hip en traditioneel. Ook kun je vanuit Amman naar de oude Romeinse stad Jerash, dat zeer goed bewaard is gebleven. Hier kun je een goede indruk krijgen hoe men leefde en destijds een stad werd ingericht. Grappig om te zien hoe sommige dingen amper veranderd zijn door de eeuwen heen. Na Amman reis je in zuidelijke richting naar het nieuwe wereldwonder Petra. Verborgen in een kloof ligt deze duizenden jaren oude stad. De oude hoofdstad van de Nabateeërs was ooit een welvarende stad en je vindt er schitterende uit de rotsen gehakte gebouwen. Na deze cultuurschat reis je door naar de uitgestrekte woestijn Wadi Rum waar je ook zult overnachten in een tentenkamp te midden van het rode zand en spectaculaire rotsformaties. ’s Avonds een heerlijk bedoeïenendiner en genieten van de ongelooflijke hoeveelheid sterren die je hier ziet. Na je woestijnovernachting kun je 'bijkomen' aan de Rode Zee; lekker een paar dagen relaxen aan het strand van Aqaba. Tot slot reis je via de extreemzoute Dode Zee weer naar huis.

Hoogtepunten

• Jerash
• Amman
• Petra
• Overnachten in Wadi Rum
• Dode Zee
• Aqaba
• Madaba
• Mount Nebo

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Amman - hotel Sulaf
Petra - hotel P Quattro Relax
Wadi Rum - tentenkamp Sun City Camp
Aqaba - hotel City Tower

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
    Na aankomst met de huurauto naar het hotel in Amman.
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 150 km)
    Amman is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash. Wandel over de zuilenstraat langs oude tempels, het amfitheater en woningen: een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. In de namiddag nog tijd voor een 'rondje' Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee.
  3. Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 300 km)
    De beroemde King’s Highway voert je naar het zuiden naar Madaba. In deze stad zie je vele mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Vervolgens naar Mount Nebo, waar je in de voetsporen van Mozes uitkijkt over het Beloofde Land. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders, gelegen in een prachtige wadi. Tegen de avond kom je aan in Petra, waar je zult overnachten.
  4. Dag 4: Petra
    Petra mag natuurlijk niet ontbreken in je rondreis Jordanië. Je hebt dan ook een hele dag voor deze duizenden jaren oude, roze-rode stad. Ten tijde van de Nabateeërs, zo'n 2.000 jaar geleden vierde Petra haar hoogtij dagen. Haar gunstige ligging op de handelsroute bracht welvaart naar de stad. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag, want waar je misschien vooral dit deel van Petra zult kennen van de foto's heeft de stad nog veel meer te bieden. Uit de zachte rotsen hakten zij nog veel meer mooie façades, rotswoningen, tempels en graven. Breng ook zeker een bezoek aan het 'klooster', een schitterend bouwwerk dat 'verderop' in de oude stad ligt. Een aardige klim naar boven, maar je zult niet teleurgesteld worden wat je eenmaal boven aantreft! Overnachting opnieuw in Petra.
  5. Dag 5: Petra-Wadi Rum (ca. 125 km)
    Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Ga met een lokale bedoeïen mee op jeepsafari en ontdek 4.000 jaar oude rotstekeningen en de vele andere spectaculaire schatten die deze schitterende, uitgestrekte woestijn in petto heeft. Je overnacht in een tentenkamp waar je 's avonds kunt genieten van een overheerlijk diner en ongelooflijk veel sterren aan de hemel. Een unieke overnachting.
  6. Dag 6: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100km)
    Na een heerlijk bedoeïenenontbijt naar Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
  7. Dag 7-8: Aqaba
    Heerlijk een paar dagen ontspannen aan de Rode Zee. Geniet van de faciliteiten van je hotel, ga voor een stranddag of ontdek het gezellige Aqaba stad.
  8. Dag 9: Aqaba-Dode Zee-Amman (ca. 325 km)
    Op weg terug naar Amman reis je via de Wadi Araba en het laagste punt van de aarde. De Dode Zee ligt namelijk op meer dan 400 meter beneden zeeniveau. In dit extreem zoute meer komen geen zichtbare levende wezens voor en door het hoge zoutpercentage blijf je hier gemakkelijk drijven. Je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op je rug de krant lezen blijft een bijzondere ervaring. Aan het einde van de dag keer je terug naar Amman voor je laatste overnachting in Jordanië.
  9. Dag 10: Terugvlucht vanaf Amman
    Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt weer naar huis.

Hotel overzicht

Hotel Sulaf

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook