Fly-drive Hoogtepunten van Toscane

 1. Italië
 2. Toscane
 3. Florence
 • San Gimignano, Toscane
 • Katheraal Santa Maria del Fiore tijdens zonsondergang in Florence, Toscane
 • Route hoogtepunten van Toscane.jpg
 • Lucca, Toscane
 • Straatje in San Gimignano, Toscane
 • 17 foto's
 • Doorkruis het mooie Toscane
 • Zie mooie steden als Florence, Siena en Lucca
 • Rijk aan cultuur en historie
 • Sfeervolle dorpjes als Montepulciano, Volterra en San Gimignano
 • Verblijf in boutique hotels en agriturismi of in 4-sterrenhotels

Toscane is een prachtige regio in centraal Italië. Hier kun je genieten van mooie landschappen, schitterende cultuur en heerlijke temperaturen. Je begint je reis in de provinciehoofdstad Florence. Menig invloedrijke familie heeft hier de scepter gezwaaid en dat je zie je terug in de stad: een openluchtmuseum waar je je ogen uitkijkt. Maar ook steden als Lucca en Siena doen weinig voor de stad onde

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Pisa
 2. Dag 2 Florence
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Hoogtepunten van Toscane

Algemeen

Toscane is een prachtige regio in centraal Italië. Hier kun je genieten van mooie landschappen, schitterende cultuur en heerlijke temperaturen. Je begint je reis in de provinciehoofdstad Florence. Menig invloedrijke familie heeft hier de scepter gezwaaid en dat je zie je terug in de stad: een openluchtmuseum waar je je ogen uitkijkt. Maar ook steden als Lucca en Siena doen weinig voor de stad onder. Ook hier vind je schitterende historie die prachtig bewaard is gebleven. Geniet van de heerlijke sfeer en mooie gebouwen terwijl je door de smalle straatjes slentert.
Naast prachtige steden kent Toscane ook mooie pittoreske dorpjes. Wat dacht je van het dorpje Montepulciano, Pienza, Volterra of San Gimignano? Elk dorpje heeft wel iets speciaals en je kunt ze tijdens deze reis allemaal bezoeken.

Hoogtepunten

Florence
Pisa
Lucca
Siena
Cortona
Arezzo
Montepulciano
Pienza
San Gimignano
Volterra

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Pisa en v.v.

Huurauto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 4-sterrenhotels of boutique hotels en agriturismo's, afhankelijk van je keuze. Hieronder een voorbeeld van accommodaties waar je kunt verblijven tijdens de reis. De exacte hotellijst ontvang je circa 14 dagen voor vertrek.

4-sterren hotels:
Omgeving Florence - Adler Hotel
Omgeving Arezzo - Hotel Continentale of Hotel Etrusco
Omgeving Siena - Hotel Garden
Omgeving Lucca - Grand Hotel Guinigi

Boutique hotels/Agriturismi:
Omgeving Florence – Una Hotel Vittoria
Omgeving Arezzo – La Colmata
Omgeving Siena – Nerbona
Omgeving Lucca - Torre Ghiotta

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 Vlucht naar Pisa
  Na aankomst op het vliegveld neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar je eerste overnachtingshotel in omgeving Florence.
 2. Dag 2 Florence
  Florence ligt aan de voet van Apennijnen en is een groot openluchtmuseum voor iedereen die van cultuur en geschiedenis houdt. Bezoek het prachtige, historische centrum met Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio en de Loggia van de Lanzi, de Ponte Vecchio en zijn beroemde juwelierswinkels, de kathedraal Santa Maria del Fiore en de gotische basiliek Santa Croce waar onder meer Michelangelo en Galileo Galilea begraven liggen. Overnachting weer in Florence.
 3. Dag 3 Cortona & Arezzo
  Na het ontbijt reis je door naar Cortona. Dit kleine stadje is door Etrusken gesticht en is daarmee één van de oudste steden van Toscane. Vervolgens door naar de middeleeuwse stad Arezzo. In dit sfeervolle stadje zijn scenes uit de wereldberoemde film La Vita è Bella opgenomen en is een bezoekje meer dan waard. Bezoek het Piazza Grande, prachtige gevels met een mix van bouwstijlen omzomen het plein. Zie daarnaast het imposante Medici fort, de Kathedraal en de Basilica of San Domenico. Overnachting in de omgeving van Arezzo en Cortona.
 4. Dag 4 Montepulciano & Pienza
  Vandaag kun je naar Montepulicano. De vele prachtige woningen en gebouwen die je kunt bewonderen tijdens het wandelen in het historische centrum, getuigen nog steeds van de kracht en rijkdom van de nobele families die hier woonden in de 14e en 15e eeuw. Echter was het pas in de 16e eeuw met de Medici familie dat Montepulciano de top in haar pracht bereikte. Optioneel kun je hier een bezoek brengen aan een wijnkelder en heerlijke wijnen proeven.
  Vervolgens door naar Pienza, dat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst staat. Overnachting in de omgeving van Arezzo en Cortona.
 5. Dag 5 Siena & optioneel een kookles
  Vandaag ga je naar Siena, een prachtige stad met het aanzien van een middeleeuwse stad. Slenter door een doolhof van smalle straatjes, omzoomd met hoge paleizen en mooie huizen, die samen komen op de Piazza del Campo. Volgens het gezegde leiden alle wegen naar Rome, maar hier leiden alle gezellig nauwe straatjes naar Piazzo del Campo, het hart van de stad. Jaarlijks wordt hier het festival Palio, het paardenrennen, gevierd. Daarna kun je optioneel door naar een boerderij, waar je een circa 2 uur durende kookles krijgt (diner en wijn inbegrepen). Overnachting in de omgeving van Siena.
 6. Dag 6 San Gimignano & Volterra
  In San Gimignano waan je je in de Middeleeuwen. Het is één van de bekendste bergdorpen van Toscane. De veertien middeleeuwse torens kenmerken de skyline van het dorp. Optioneel kun je vandaag genieten van een typische Toscaanse lunch in de heuvels rondom San Giminiano. Breng vandaag ook een bezoek aan het charmante dorp Volterra. Vroeger was dit een belangrijk Etruskische stad. Om meer te weten te komen over dit verleden kun je een bezoek brengen aan het Museo Etrusco Guarnacci. Hier vind je onder meer duizenden urnen. Overnachting weer in de omgeving van Siena.
 7. Dag 7 Pisa & Lucca
  Natuurlijk zie je in Pisa de bekende scheve toren, maar er is nog meer te zien in deze Italiaanse stad. Zo is er een mooie dom kathedraal en daarachter een ander prachtig gebouw: het Baptisterium. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan Lucca, een oude middeleeuwse stad. De stad heeft een rechthoekig stratenpatroon dat nog stamt uit de Romeinse tijd en op de plek van het oude forum bevindt zich tegenwoordig het Piazza San Michel en op het Piazza dell’Anfiteatro zie je nog sporen terug van het oude amfitheater. Een mooie, oude stad met gezellige plein en vele winkels en kerken. Overnachting in de omgeving van Lucca.
 8. Dag 8 Terugvlucht vanaf Pisa
  Helaas zit je reis door het mooie Toscane er weer op en is het tijd om naar huis te gaan. Je levert de huurauto in om de luchthaven en vliegt weer naar huis.

Anderen bekeken ook