Fly-drive Ontdek Sicilië

 1. Italië
 2. Sicilië
 3. Catania
 • agrigento - tempelvallei met grote olijfboom
 • Zandstrand en blauwe zee in Cefalu - Sicilie
 • fly-en-drive-ontdek-en-proef-sicilie
 • Noto - Sicilië
 • typische keramiek van sicilie
 • 32 foto's
 • Ideale kennismaking met Sicilië
 • Ontdek bruisend Palermo
 • Verrassend Siracusa en kust
 • Cefalù, Agrigento én de Etna

De ideale reis voor een kennismaking met het prachtige eiland Sicilië! Met vertrek- en eindpunt bezoek je alle uithoeken van het bijzondere eiland. Je brengt een bezoek aan bruisend Palermo dat naast vele historische kunstschatten ook een grote waarde aan moderne kunst en streetfood heeft. Ontdek de mooie witte hagelwitte stranden bij Syracuse en Modica en uiteraard mag ook een bezoek aan de indru

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Catania
 2. Dag 2: Siracusa & Modica – regio Agrigento
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Ontdek Sicilië

Algemeen

De ideale reis voor een kennismaking met het prachtige eiland Sicilië! Met vertrek- en eindpunt bezoek je alle uithoeken van het bijzondere eiland. Je brengt een bezoek aan bruisend Palermo dat naast vele historische kunstschatten ook een grote waarde aan moderne kunst en streetfood heeft. Ontdek de mooie witte hagelwitte stranden bij Syracuse en Modica en uiteraard mag ook een bezoek aan de indrukwekkende tempelvallei bij Agrigento niet ontbreken! Daarnaast bezoek je ook het sfeervolle kustplaatsje Cefalú en beklim je de hoogste actieve vulkaan van Europa: de Etna.

Hoogtepunten

• Palermo
• Siracusa
• Modica
• Agrigento
• Cefalù
• Etna

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Catania en v.v.

Huurauto

•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
•Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels, afhankelijk van je keuze. In onderstaande hotels of gelijkwaardig:

3*:
Omgeving Syracuse: hotel dei Coloniali
Omgeving Agrigento: hotel Akrabello
Omgeving Palermo: hotel Joli
Omgeving Catania: hotel Villa Linda

4*:
Omgeving Syracuse: hotel Villa Politi of hotel Panorama
Omgeving Agrigento: hotel Dioscuri of Grand Hotel Mosè
Omgeving Palermo: hotel Ibis Style of San Paolo Palace
Omgeving Catania: hotel Il Principe of hotel Sporting Baia
Bezoek de Dolceria Bonajouto in Modica voor de meest heerlijke chocolade!

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 Vlucht naar Catania
  Vandaag vlieg je naar Catania en haal je de huurauto op. De reis begint in de richting van Siracusa, waar de eerste overnachting is.
 2. Dag 2: Siracusa & Modica – regio Agrigento
  Siracusa - met haar witte kalksteen en omgeven door de mediterrane zee - heeft veel te bieden: het historische centrum met de beroemde kathedraal gebouwd op de resten van een Griekse tempel, de prachtige Papyrusplanten in de Arethusafontein, de smalle steegjes van de voormalig Arabische wijk en het archeologische park. Door naar Modica, beroemd vanwege haar chocolade! Tip: bezoek de Dolceria Bonajouto en proef de heerlijke chocolade! Door naar Agrigento. Overnachting in Agrigento omgeving.
 3. Dag 3: Agrigento & Piazza Armerina – regio Agrigento
  Agrigento is beroemd vanwege de tempelvallei, niet voor niets op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Bezoek de resten van deze best bewaarde Griekse tempels ter wereld -tip: ook bij zonsondergang. Agrigento zelf is ook een bezichtiging waard, met een middeleeuws centrum en invloeden uit zowel Arabische als Normandische tijd én een mooi wit zandstrand. We gaan verder door de heuvels van centraal Sicilië. Een interessante tussenstop is Piazza Armerina met een middeleeuws centrum en opgravingen van een romeinse villa met een prachtige mozaïekvloer. Terug naar Agrigento voor de overnachting.
 4. Dag 4: Richting Palermo
  Je verlaat Agrigento naar het noorden in de richting van Palermo. Je kan ervoor kiezen om dwars het land door te steken of eerst nog een stuk langs de kust naar het westen te rijden; bezoek dan zeker het authentieke Sciacca met stadsmuren daterend uit 1300. Het kan even zoeken zijn naar een parkeerplaats maar zo de moeite waard om even een koffie te drinken en het historisch centrum te bewonderen! Vandaar uit door richting Palermo waar je de komende 2 nachten overnacht.
 5. Dag 5: Palermo
  De hele dag staat in het teken van Palermo en Monreale. De belangrijkste punten in Palermo dateren uit de Noors-Byzantijnse periode maar Palermo is ook een bruisende moderne stad met een sfeervolle afwisseling van moderne kunst en historisch cultureel erfgoed. Culinair kun je hier je hart ophalen aan streetfood op de diverse markten of in een van de vele slowfood restaurants.
 6. Dag 6: Cefalù & Messina
  Vandaag rijd je langs de Thyrreense zee terug naar Oost Sicilië. Niet te missen is het pittoreske vissersdorpje Cefalù met de indrukwekkende Noorse kathedraal. Even verderop vind je langs de weg een van de belangrijkste Siciliaanse keramiek- en vazenproductie Santo Stefano di Camastra. Uiteindelijk door naar Messina, ooit de toegangspoort naar Sicilië op een prachtige plek in de straat van Messina waar volgens de legende Ulysses vocht tegen de monsters Scylla en Charabdis. Je overnacht de volgende 2 nachten in de omgeving van Taormina of Catania.
 7. Dag 7: De Etna
  Vandaag ontdek je Europa’s meest actieve vulkaan de Etna. De meest directe weg naar boven is langs de oostzijde langs wijngaarden en citroenplantages, hazelnootbossen en bizarre lava landschappen tot je bij de ‘rifugio Sapienza’ komt op 1900 meter hoogte. Als het weer het toelaat, kun je vanaf hier verder tot een hoogte van 2800 meter recht onder de rokende kraters. Stop op de terugweg even bij Zafferana Etnea; dit kleine dorp is het centrum van de honingproductie van Sicilië: hazelnoothoning is heerlijk bij Pecorinokaas, eucalyptushoning helpt bij verkoudheid, de keuze is enorm! Terug naar het hotel voor je overnachting.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Catania
  Relaxen in de ochtend en afhankelijk van je vluchttijden terug naar de luchthaven om huurauto in te leveren na een prachtige ervaring op Sicilië. Arrivederci Sicilia!

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook