Privé wandelreis door de Cinque Terre en Portofino

 1. Italië
 2. Liguria
 3. Rezzo
 • Manarola - Cinque Terre
 • Portofino - Ligurië
 • Straatje in Vernazza - Cinque Terre
 • Manarola - Cinque Terre
 • Vernazza-een van de vijf steden van de Cinque Terre
 • 13 foto's
 • Verblijf comfortabel op 1 plek: in Sestri Levante
 • Geniet van fantastische uitzichten
 • Reis per trein naar je beginpunt van die dag
 • Zie middeleeuwse dorpen en oude gecultiveerde terrassen
 • Het beschermde zeegebied van Portofino

Tussen de Tyrreense Zee en de bergen van noordwest Italië ligt Ligurië, dat niet meer dan een strook land in beslag neemt maar genoeg te bieden heeft. Als je het in een langzaam tempo ontdekt, kun je de geheimen en de meest karakteristieke uitzichten leren kennen van een wandeltocht door de Cinque Terre, die sinds 1997 door Unesco is opgenomen als werelderfgoed, en in de Ligurische Riviera di Leva

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Pisa en transfer naar Sestri Levante
 2. Dag 2 Bonassola – Monterosso al Mare (10,5 km, +370m/-370m)
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privé wandelreis door de Cinque Terre en Portofino

Algemeen

Tussen de Tyrreense Zee en de bergen van noordwest Italië ligt Ligurië, dat niet meer dan een strook land in beslag neemt maar genoeg te bieden heeft. Als je het in een langzaam tempo ontdekt, kun je de geheimen en de meest karakteristieke uitzichten leren kennen van een wandeltocht door de Cinque Terre, die sinds 1997 door Unesco is opgenomen als werelderfgoed, en in de Ligurische Riviera di Levante. Je verblijft elke avond in Sestri Levante, ‘de stad van de twee zeeën’ met zijn oude dorp dat omringd wordt door twee betoverende baaien. Vanaf hier maak je elke dag een andere ontdekking: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manrola, Riomaggiore, Portofino, Camogli en Portovenere. Elke dag reis je met de trein naar het startpunt van die dag en keer je ook aan het eind van de dag weer terug naar je overnachtingsadres, zo verblijf je comfortabel op 1 plek en doorkruis je toch te voet de prachtige Cinque Terre.

Hoogtepunten

Adembenemende uitzichten
Trekking door de dorpen van de Cinque Terre
Sestri, de stad van de twee zeeën
Terrasvormige wijngaarden
Het beschermde zeegebied van Portofino

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Pisa en v.v.

Hotelinformatie

Je verblijft in Albergo Marina in Sestri Levante of gelijkwaardig.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 Vlucht naar Pisa en transfer naar Sestri Levante
  Na aankomst op de luchthaven van Pisa, heb je een transfer naar Sestri Levante. Het beginpunt van je wandelreis. Diner en overnachting in Sestri Levante.
 2. Dag 2 Bonassola – Monterosso al Mare (10,5 km, +370m/-370m)
  Vandaag ga je te voet van Bonassola naar Monterosso. Allereerst ga je met de trein naar Bonassola, een kustdorpje met pittoreske huizen en een mooi strand. Het eerste deel van de route gaat over een fiets- en wandelpad met uitzicht over zee. Dit pad loopt langs een voormalig treinspoor uit de vroege jaren 1900 dat werd verlaten na de komst van de huidige Ligurische spoorlijn, en doorkruist oude tunnels en panoramische balkons met uitzicht op de Tyrrheense zee. Het is een eenvoudige route dat je naar Levanto brengt. Vanaf hier volg je het pad richting Monterosso. Dit deel van de route gaat langs kliffen met uitzicht op zee en biedt prachtige panoramische punten. Als je het lange strand van Levanto verlaat, langs een pad omringd door citroenen en olijfbomen, kom je aan bij het voorgebergte van Punta Mesco en de Hermitage of S. Antonio Mesco en dan, in het laatste stuk, daal je af richting zee naar Monterosso. Vanaf hier neem je de trein weer terug naar Sestri Levante.
 3. Dag 3 Monterosso – Corniglia via Vernazza (8,5 km, +380m/-380m)
  Na het ontbijt stap je weer op de trein naar Monterosso, waar de wandelroute van vandaag begint. Het pad gaat langs 3 van de beroemde locatie van de Cinque (vijf) Terre. Vanuit Monterosso, de grootste van de Cinque Terre dorpen, brengt een karakteristieke trap je tussen olijfgaarden omringd door unieke uitzichten en wijngaarden je verder. Je bereikt Vernazza via een afdaling. Hierbij heb je van bovenaf uitzicht op het dorp en de Dora Castle erachter. Je loopt door kleine steegjes tot je de beschermde haven bereikt, gedomineerd door de klokkentoren waar een piepklein paradijselijk strand uitnodigt tot een verfrissende duik.
  Het tweede deel van de route vandaag, van Vernaglia naar Corniglia gaat bergopwaarts. Je bereikt de panoramische heuvel van Punta Palma en het kleine gehucht Prevo. Vanaf hier ga je verder over gemakkelijkere paden omringd door akkers en bloemrijke velden. Je komt aan in het hart van het oude en karakteristieke middeleeuwse dorp Corniglia met uitzicht op de Ligurische Zee. Pak aan het eind van de dag de trein weer terug naar Sestri Levante voor wat rust en een welverdiend diner.
 4. Dag 4 Corniglia – Riomaggiore via Manarola (8 km, +550m/-550m)
  Ook vandaag stap je weer op tijd in de trein. Dit keer naar Corniglia. Het enige dorp van de Cinque Terre dat geen contact heeft met zee omdat het op een rotsachtig voorgebergte staat omgeven door wijngaarden. Vandaag ga je verder waar je gister gebleven bent. Laat de oude kerk van San Pietro achter je en volg een van de mooiste paden van de Cinque Terre, waarlangs je kunt stoppen om uitstekende lokale wijnen te proeven, waaronder de beroemde witte ‘Vernacci di Corniglia’. De route brengt je te voet langs het pad van de heiligdommen, klimmend in de bossen en dan bijna onmiddellijk genietend van een fantastisch uitzicht op de Ligurische kust, zijn heuvels en oude terrassen welke nog steeds gebruikt worden voor de wijnbouw. Zodra je het dorp Volastra bereikt, gaat de route dalend verder naar Manarola, een charmant dorpje ingenesteld tussen de zee en rotsen en ondergedompeld in duizend kleuren van zijn karakteristieke huizen. Hier kun je na een lunchpauze en een verfrissende duik beslissen of je verder gaat in de richting van Riomaggiore of de rest van de dag aan het strand blijft. Het tweede deel van de route naar Riomaggiore wordt namelijk gekenmerkt door een steil en nogal uitdagend pad. Deze route volgt de oude weg die de dorpen Riomaggiore en Manarola verbindt, maar wordt door de zeer steile beklimmingen en afdalingen alleen aanbevolen voor degenen die echt fit zijn.
 5. Dag 5 Riomaggiore – Portovenere (13 km, +640m/-640m)
  Een korte treinrit brengt je naar het pittoreske dorp Riomaggiore. Hier vandaan vertrek je voor weer een mooi deel van de route door de Cinque Terre. Deze loopt langs de zee, door dorpjes en met uitzicht op indrukwekkende kliffen en biedt betoverende uitzichten. Vanaf hier begint het pad dat ook bekend staat als ‘La Via Grande’, een oude weg dat de stad verbindt met het heiligdom van Nostra Signora di Montenero. De route wordt gekenmerkt door ‘creuze’, de typische Ligurische steegjes die de terrassen doorkruizen, en is bezaaid met votiefheiligdommen gewijd aan Madonna. Je gaat verder op grote hoogte tot aan het dorp Campiglia en daalt dan af naar zee totdat je het betoverende Portovenere bereikt. Als je hier eenmaal de Porta del Borgo bent overgestoken, loop je door smalle en steile straatjes. Je kunt de suggestieve uitloper bereiken die de kerk van San Pietro herbergt, gebouwd in 1277 in typische Genuese gotische stijl, en vervolgens een bezoek brengen aan het Mater Nature standbeeld in de buurt van de beroemde grot gewijd aan Lord Byron. Het stadje Portovenere heeft geen treinstation, daarom kun je de keuze maken om de boot of bus te nemen naar La Spezia en vanaf daar de trein terug naar Sestri Levante. Diner en overnachting in Sestri Levante.
 6. Dag 6 Camogli – Portofino via San Fruttuoso (11 km, +690m/-690m)
  Het laatste deel van de wandelroute door de Cinque Terre en de Ligurische Riviera brengt je langs de paden van het Camogli National Park totdat je aankomt bij het beschermde zeegebied van Portofino.
  Nadat je met de trein bent aangekomen bij Camogli loop je naar de kerk van San Rocco, vanaf het plein heb je een geweldig uitzicht op de Golfo Paradiso en de Ligurische kust. Vanaf hier ga je het Nationaal Park in langs paden geflankeerd door bomen en imposante rotsblokken. Ga verder langs steile haarspeldbochten totdat je het hart van het bos bereikt en dan afdaalt naar de beroemde abdij van San Fruttuoso, waar je de beroemde Christus van de Afgrond kunt bewonderen, een bronzen beeld dat op de bodem van de baai staat. Dit gebied is ook bekend om zijn snorkelactiviteiten, dus vergeet niet je snorkel en duikbril mee te nemen. Na een korte stop op de kiezelstranden van San Fruttuoso kun je beslissen of je de boot terugneemt naar Camogli of het laatste deel doorwandelt naar Portofino om vervolgens te ontspannen bij een van de vele bars op het beroemde Piazza Martiri dell’Olivetta.
  Je keert met de trein weer terug naar Sestri Levante vanaf Camogli of Santa Margherita Ligure, als je ervoor kiest om door te lopen tot Portofino. Overnachting weer in Sestri Levante.
 7. Dag 7 Transfer en terugvlucht
  Helaas zit je wandelavontuur door de Cinque Terre en Portofino er weer op. Je hebt een transfer terug naar de luchthaven van Pisa.

Anderen bekeken ook