Groepsrondreis King David

 1. Israël
 2. regio Tel Aviv
 3. Tel Aviv
 • Klaagmuur in Jeruzalem
 • Kerkje van Capernaum aan het meer van Tiberias
 • Rondreis King David
 • Kerk van alle Naties in Jeruzalem
 • Jeruzalem - Israël
 • 16 foto's
 • Keuze uit 3*, 4* en 5* hotels
 • Engelstalige reisleiding/gids
 • Wekelijks gegarandeerd vertrek
 • Inclusief Bethlehem

Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de talloze religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Ze

8 Dag programma
 1. Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
 2. Dag 2 maandag : Tel Aviv-Beersheva-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ( ca. 300 km )
 3. Volledig 8 dag programma

Over Groepsrondreis King David

Algemeen
Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de talloze religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Zee; Israël heeft het allemaal. Reis met ons mee door dit fascinerende land en laat je 8 dagen lang door je Engelstalige gids/reisleider rondleiden langs Bijbelse plaatsen, maar ook langs de Dode Zee en Tel Aviv. Natuurlijk heb je ruim de tijd in Jeruzalem, maar je gaat ook naar het Noorden en ziet het prachtige Meer van Galilea.
Nog nooit in Israël geweest? Dan is dit je eerste kennismaking bij uitstek.
Bij &Olives trouwens (bijna) geen minimum vereist aantal deelnemers en wekelijks vertrek. Bij 2 personen voeren we deze rondreis al uit en dan doen we elke zondag. Bovendien heb je de keuze tussen een verblijf in 3*, 4* of 5* accommodaties.

We nemen je even in vogelvlucht mee langs de “highlights”. Hoogtepunt is natuurlijk de stad Jeruzalem, verdeeld in de Oude en de Nieuwe Stad. Je raakt onder de indruk bij de Klaagmuur en je loopt in de voetsporen van Jezus over de Via Dolorosa. Indien mogelijk bezoek je ook het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee en ga je naar Bethlehem om de Geboortekerk te bekijken. Natuurlijk mag een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum, niet ontbreken. Tijd om even heel erg stil te worden.
Rond het Meer van Galilea kom je veel Bijbelverhalen tegen uit de tijd dat Jezus hier met zijn discipelen (vissers op het meer) rond liep. Ook Nazareth en de Golan hoogte staan op het “menu”.
Langs de Middellandse Zee zie je de kruisvaardersstad Akko, het Bahai-heiligdom in Haifa en de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. Je komt terug in het heden in het bruisende Tel Aviv.
Een reis naar Israël is tenslotte niet compleet zonder in de Dode Zee gedreven te hebben. Een unieke ervaring. Net zoals deze hele rondreis.
Hoogtepunten
• Tel Aviv en Jaffa
• Caesarea
• Meer van Tiberias
• Jordaanvallei
• Massada en de Dode Zee
• Beit Shean
• Nazareth
• Jeruzalem
• Bethlehem
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Hotels
Je hebt de keus uit 3 verschillende hotelcategorieën:
3* = eenvoudige budgethotels
4* = middenklasse hotels
5* = superior hotels
De gekozen categorie is van toepassing op de gehele reis. In Galilea wordt overnacht in een Kibboets hotel. Kibboets hotels kennen geen sterren, maar je verblijft in een comfortabele kamer en bij de 5* reisuitvoering in een luxe of superior kamer.
Soms kan het voorkomen dat je tijdens je verblijf in Galilea niet in een kibboets verblijft, maar in een hotel in Tiberias.

Je verblijft in een van de genoemde hotels of in een gelijkwaardig alternatief.
Tel Aviv:
3* - Sea.net
4* - Metropolitan of Grand Beach
5* - Crowne Plaza Beach of Dan Panorama
Jeruzalem:
3* - Jerusalem Gold of Rimonim Shalom
4* - Grand Court of Ramada
5* - King Solomon of Dan Panorama
Galilea:
3* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi
4* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi
5* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi, deluxe of superior kamer
Goed om te weten
Je reist in een internationaal gezelschap met een Engelstalige gids/reisleider. Overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig. Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Bij boeking kunnen vertrektoeslagen gelden. Het kan in een uitzonderlijk geval voorkomen dat door omstandigheden het dag-tot-dagprogramma in een andere volgorde wordt uitgevoerd.

Gegarandeerd wekelijks vertrek
Minimum deelname 2 personen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Airconditioned minibus/bus tijdens de rondreis
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in de gekozen categorie o.b.v. logies/ontbijt
• Een Engelstalige gids/reisleider (dag 2 t/m 7)
• Entreegelden van de genoemde excursies
• Diensten van onze lokale agent in Israël
Exclusief
• Lunches
• Diners 6x, tegen een toeslag vooraf bij te boeken; niet op de aankomstdag
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

 1. Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
  Je vliegt naar Tel Aviv. Daarna transfer naar het hotel in Tel Aviv ( ca. 15 km ) voor de eerste overnachting.
 2. Dag 2 maandag : Tel Aviv-Beersheva-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ( ca. 300 km )
  Na het ontbijt kennismaking met je Engelstalige gids/reisleider voor de komende week. We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. Je gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 na Christus. Het uitzicht is fantastisch en je maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.
 3. Dag 3 dinsdag: Jeruzalem nieuwe stad en Bethlehem (ca. 50 km )
  In het nieuwe Jeruzalem beginnen we de dag met een bezoek aan het Israël museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. Aansluitend zie je de miniatuur van Jeruzalem uit de tijd van de Tweede Tempel. Ook rijden we langs het parlementsgebouw de Knesseth. Indrukwekkend is het bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum. Je bezoekt daarna het schilderachtige dorpje Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Bethlehem, mits de actuele omstandigheden ter plaatse dat toelaten. De Geboortekerk is hier natuurlijk het hoogtepunt van het bezoek. Overnachting in Jeruzalem.
 4. Dag 4 woensdag: Jeruzalem oude stad (ca. 30 km )
  In de oude stad bezoek je de Klaagmuur, indien mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee (je kunt hier niet naar binnen !) en daarna over de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus, door de oude stad naar de Kerk van de Herrijzenis. Net buiten de oude stad, op de Zion berg, bezoek je het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Vervolgens naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem en aansluitend naar de Hof van Gethsemané. We besluiten de dag met een bezoek aan de kleurrijke markt Mahane Yehuda, de grootste openlucht markt van het land en een feest voor al je zintuigen. Overnachting in Jeruzalem.
 5. Dag 5 donderdag: Jordaanvallei - Beth Shean - Safed - Nazareth - Galilea ( ca. 220 km )
  Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden via de Jordaan vallei naar het Noorden. In de verte kun je de stad Jericho zien liggen. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean. Door naar Safed, de stad van de Joodse mystiek: de Kabalah. We bezoeken een van de oude synagogen (indien mogelijk) en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth , woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoek je de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is er nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren. In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.
 6. Dag 6 vrijdag: Golan hoogvlakte - Galilea - Tiberias (ca. 200 km )
  Je brengt een bezoek aan de prachtige groene Golan-hoogte met haar Druzendorpen en aan Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan een van de Golan wijngaarden voor een rondleiding en uiteraard een wijnproeverij. We rijden langs het Meer van Galilea, waar we de ruïnes van een synagoge in Capernaum bezoeken. Ook passeren we de Berg der Zaligsprekingen en Tabgha, de plaats van de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van broden en vissen. Tenslotte brengen we een bezoek aan Tiberias, waar je de optionele gelegenheid hebt om een boottochtje over het meer te maken en te genieten van de rust en de omgeving, zoals die er ook 2000 jaar geleden al moet hebben uitgezien. Overnachting in de kibboets in Noord Galilea.
 7. Dag 7 zaterdag: Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv ( ca. 280 km )
  Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we vanaf Mount Carmel een prachtig uitzicht hebben over de stad, de prachtige tuinen en het heiligdom van de Bahai-sekte en Haifa Bay. We rijden langs de kust naar Caesarea , eens de Romeinse hoofdstad van Judea. Hier bezoek je het amphitheater en het kruisvaardersfort. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien we ook het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.
 8. Dag 8 zondag: Terugvlucht vanaf Tel Aviv
  Transfer naar de luchthaven ( ca. 20 km ) en terugvlucht.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook