Fly-drive Samos Couleur Locale

 1. Griekenland
 2. Samos
 3. Kerveli
 • Samos
 • Samos -Kokkari
 • Fly-drive Samos Couleur Locale
 • Kook workshop
 • Samos - wijn
 • 10 foto's
 • Met je eigen huurauto
 • Overnachten in Couleur Locale hotels
 • Verschillende sferen
 • Authentieke dorpjes, natuur, Samos culinair en wijnen

Leer Samos echt kennen tijdens de fly-drive Couleur Locale. Je verblijft een paar dagen in het oosten van het eiland in Kerveli vanuit je hotel kun je het binnenland van Samos ontdekken, prachtig natuurschoon, bergen en leuke dorpjes. Daarna verblijf je in het noorden van het eiland in het pittoreske vissersplaatsje Kokkari. Natuurlijk kun je je tijd zelf indelen, dus tijd om een duik in zee of he

Dagprogramma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Samos – Kerveli
 2. Dag 2 en 3 : Kerveli en omgeving
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Samos Couleur Locale

Algemeen

Leer Samos echt kennen tijdens de fly-drive Couleur Locale. Je verblijft een paar dagen in het oosten van het eiland in Kerveli vanuit je hotel kun je het binnenland van Samos ontdekken, prachtig natuurschoon, bergen en leuke dorpjes.
Daarna verblijf je in het noorden van het eiland in het pittoreske vissersplaatsje Kokkari. Natuurlijk kun je je tijd zelf indelen, dus tijd om een duik in zee of het zwembad bij je hotel te maken is er volop. Een kopje koffie op dat sfeervolle dorpspleintje en een gesprekje met de ‘locals’ hebben. Je thuis voelen bij de Grieken en ervaren wat Griekse gastvrijheid is. In de dorpjes vind je authentieke tavernes waar nog gekookt wordt volgens grootmoeders recept. Kom je niet uit de menukaart? Loop gewoon even de keuken in en men zal je graag laten zien, wat vandaag de specialiteiten van de dag zijn. Voor deze reis kozen we twee Couleur Locale hotelletjes uit die goed passen bij de sfeer van deze fly-drive. In beide hotels staat Griekse gastvrijheid voorop en passen goed bij de sfeer van het eiland.

Hoogtepunten

De baai van Kerveli
Manolates
Potami watervallen
Hera tempel
Samos-stad
Wijnmuseum

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Samos en retour.

Autohuur

Tijdens je 8-daagse Fly-drive Samos noord & zuid is de huurauto inbegrepen, cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven van Samos.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Hotel Kerveli Village **** - Kerveli
Hotel Athena *** - Kokkari

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt in hotel Athena en op basis van halfpension in hotel Kerveli

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Samos – Kerveli
  Na aankomst op het vliegveld van Samos neem je de huurauto van Sunny Cars in ontvangst en rijd je richting Kerveli in het oosten van het eiland waar je de eerste 3 nachten in hotel Kerveli Village op basis van halfpension zult verblijven.
 2. Dag 2 en 3 : Kerveli en omgeving
  Ben je vroeg wakker ga dan op het terras genieten van de eerste zonsopgang van het eiland, de zon reflecteert mooi op de groene omgeving. Vandaag kun je het dorpje Paleiokastro bezoeken met de mooie Agios Tryfonas kerk, maar het dorpje heeft in de directe omgeving nog meer mooie kerken en een aantal kloosters. Achter het pleintje verscholen vind je restaurant Triantafillos, een echte aanrader om de lokale gerechten te proberen. ’s Avonds zie je hier veel locals zitten, wat altijd een goed teken is. Het restaurant staat als visrestaurant bekend, maar ook de vleesgerechten en mezedes zijn hier tongstrelend. Wat een ambiance. Vanuit Paleiokastro kun je naar Posidonio dat aan een prachtige baai ligt omgeven door veel groen van olijf- en pijnbomen. Posidonio heeft een leuk vissershaventje en meerdere leuke tavernes. Vanaf de terrasjes heb je een mooi uitzicht op Turkije.
  Het is ook de moeite waard om de hoofdstad van Samos te bezoeken, Samos-stad met de wijk Vathy, die boven de haven ligt. Vroeger heette Samos-stad Vathy, nu is het slechts een stadswijk, met het oudste deel van de stad. Een labyrint van steegjes, trappetjes en steile straatjes. Mooie neoklassieke huizen en leuke pleintjes en terrasjes. Je kunt het archeologische museum bezoeken met veel vondsten van Heraion, waar ook de Hera tempel ligt. Ook het wijnmuseum is een bezoekje waard, hier krijg je een indruk over de wijngeschiedenis van Samos, waarvan de zoete Samos wijn de bekendste is. Maar het is niet alleen geschiedenis, want proeven kan ook.
  Natuurlijk hoort ook Pythagorion tot de te bezoeken plaatsjes. Pythagorion heeft zijn naam te danken aan de filosoof Pythagoras die op Samos geboren is, de stelling van Pythagoras leren we nog steeds tijdens de wiskunde les. De haven van Pythagorion is schilderachtig en leuk om langs de boulevard een wandeling te maken. Breng ook een bezoekje aan de Romeinse baden en het klooster Panagia Spiliani, gewijd aan de Maagd Maria, dat zich in een grot bevindt. Niet ver van Pythagorion ligt ook de Hera tempel, de belangrijkste archeologische plek van Samos. Je overnacht deze 2 nachten wederom in hotel Kerveli Village op basis van halfpension. Het hotel organiseert regelmatig kookworkschops, misschien vind je het leuk om hieraan mee te doen en de fijne kneepjes van de Griekse keuken te leren? De eigenaar van hotel Kerveli Village heeft ook een wijngaard en produceert zijn eigen wijn, rode wijn maar ook de bekende zoete Samos wijn. Leuk om tijdens het diner te proberen.
 3. Dag 4-7: Kerveli - Kokkari
  Vandaag rijd je in noord westelijke richting naar Kokkari, een pittoreske badplaats, met een schilderachtig centrum met veel winkeltjes en tavernes. De komende vier dagen verblijf je in hotel Athena in Kokkari op basis van logies.
  Je kunt een bezoekje brengen aan het dorp Vourliotes en aan Moni Vronda. Vourliotes is een oud bergdorpje en een van de meest schilderachtige van het eiland. Parkeer je auto aan het begin van dorpje, want de straatjes zijn smal en autovrij. Je hebt hier nog een authentiek pleintje met tavernes en leuke smalle straatjes. Vervolgens kun je een bezoekje aan Moni Vronda brengen, wat in het Ambelos gebergte ligt, zo’n 3 km ten zuiden van Vourliotes. Het klooster is het oudste van Samos in 1566 gesticht en werd in 1960 gerenoveerd. In de kerk zijn nog iconen te bewonderen. Het uitzicht over Samos vanaf het klooster is indrukwekkend.
  Je kunt ook richting Agios Konstantinos rijden en dan richting het dorpje Manolatos, je rijdt dan door de vallei der nachtegalen. Deze route is schitterend met overal groene bossen en eenmaal boven kun je van het schitterende uitzicht genieten. Manolatos is een schilderachtig bergdorpje met geplaveide straatjes, traditionele huisjes en marmeren waterbronnen.
  Je kunt ook richting Drakei in het westen van Samos rijden. Je ziet vandaag het hoogste punt van het eiland, de berg Kerkis van 1433 meter. De prachtige natuur zal je verrassen, in het dorpje Drakei is de tijd stil blijven staan, bezoek de mooie kerk en het dorpsplein en proef het oorspronkelijke Griekse leven. Is het tijd voor de lunch? Probeer dan taverne Kostas net boven het dorpspleintje, waar je de originele Griekse keuken kunt proeven. Ik vond de Griekse courgette balletjes (Kolokythokeftedes) onvergetelijk, maar ook het uitzicht over zee is prachtig.
 4. Dag 8: Kokkari - terugvlucht vanaf Samos
  Vandaag rijd je richting het vliegveld van Samos voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken voor je terugvlucht. Je kunt deze reis ook verlengen met een hotel op Samos uit ons programma.

Hotel overzicht


Toerismebelasting Griekenland

In Griekenland betaal je bij aankomst in je accomodatie een toeristenbelasting.
Het bedrag is afhankelijk van het aantal sterren van je accomodatie.

De kosten bij verblijf in een 1* tot 2* hotel of appartement zijn € 1,50 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij verblijf in een 3* hotel of appartement zijn € 3,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 4* hotel of appartement zijn € 7,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 5* hotel of appartement zijn € 10,00 per kamer of appartement per nacht.


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook