Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Thessaloniki

 1. Griekenland
 2. Chalkidiki
 3. Thessaloniki
 • Thessaloniki - St. Pauls Kathedraal
 • Thessaloniki - Skyline
 • Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Thessaloniki
 • Thessaloniki - Kalouri
 • Meteora kloosters
 • 11 foto's
 • Prachtige natuur
 • Mystieke Meteora kloosters
 • Prachtige mozaïken
 • Mooie stranden

Deze fly-drive neemt je mee langs prachtige routes in een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je begint je reis in de 2e stad van Griekenland Thessaloniki, een levendige studentenstad met culinaire verrassingen. Daarnaast zie je tijdens deze reis de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteor

8 Dag programma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Thessaloniki
 2. Dag 2: Thessaloniki – Kalambaka
 3. Volledig 8 dag programma

Over Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Thessaloniki

Algemeen

Deze fly-drive neemt je mee langs prachtige routes in een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je begint je reis in de 2e stad van Griekenland Thessaloniki, een levendige studentenstad met culinaire verrassingen. Daarnaast zie je tijdens deze reis de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteora kloosters. Je sluit je reis af in de minst ontdekte parel van Griekenland; Halkidiki met geweldig mooie zandstranden, bijzondere dorpjes en archeologische schatten als Olynthos en Stageira.

Hoogtepunten

Thessaloniki
Nationaal Park Olympus
Ambelakia
Rapsani
Kalambaka/Meteora kloosters
Halkidiki
Olynthos

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Thessaloniki en retour

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Thessaloniki – Hotel Capsis 4* of gelijkwaardig
Kalambaka – Hotel Famissi Eden 3* of gelijkwaardig
Halkidiki – Hotel Olympia 3* in Pefkochori of Hotel Stratos in Afytos of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Halkidiki of Thessaloniki uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Thessaloniki
  Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki , neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar het hotel in Thessaloniki waar je 1 nacht verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 15 km.
 2. Dag 2: Thessaloniki – Kalambaka
  Na het ontbijt vertrek je richting Kalambaka en de wereldberoemde Meteora kloosters.
  Je passeert het Nationaal Park Olympus, vernoemd naar de hoogste berg van Griekenland van 2900 meter, de Olympus. Het nationale park is een belangrijk vogelgebied en wordt gekenmerkt door bergpieken en ravijnen en je vindt hier wolven, gemzen en vossen. Leuk om te bezoeken zijn de dorpjes Ambelakia met mooie oude huisjes en Rapsani bekend om de uitstekende wijnen, waaronder Tsantali wijn. Zodra je Kalambaka nadert zie je de bekende Meteora kloosters. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. Overnachting in Kalambaka op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 220 km.
 3. Dag 3: Kalambaka – Thessaloniki
  Na het ontbijt rijd je richting Thessaloniki, of zoals de Grieken zeggen; Saloniki, de hoofdstad van het Griekse district Macedonië en ligt aan de Golf van Thessaloniki, deze 2e stad in grootte is een echte studenten stad en heeft hierdoor veel restaurantjes, barretjes en terrasjes. De stad werd 315 jaar v. Chr. gesticht door Kassandros, ter ere van zijn vrouw Thessaloniki die een halfzus van Alexander de Grote was. Het nieuwe centrum grenst aan de Golf van Themaikos, terwijl het oude stadsdeel hoger gelegen is en ommuurd door Byzantijnse stadsmuren. In het nieuwe centrum vind je de witte toren, het meest gefotografeerde gebouw van de stad, wat tegenwoordig een museum huisvest, waar je de geschiedenis van de toren kunt bekijken. Vanaf de witte toren, kun je over de Nikki boulevard wandelen langs het water. Je ziet dan opeens de paraplu sculptuur op het strand aan de haven opduiken, een echte ontmoetingsplek in de stad en hier heb je ook indrukwekkende zonsondergangen. Thessaloniki kent ook een aantal markten, zoals de Bezesteni- en Pit Pazar markt. Je kunt hier vintage spulletjes kopen maar ook kruiden en Griekse specialiteiten. Rondom de markten vind je goede tavernes voor een authentieke Griekse smaakbeleving. De grootste winkelstraten zijn de Odos Tsimiski en de Odos Mitropolous. Het trefpunt voor studenten en kunstenaars is Loxias, ooit een boekwinkel, tegenwoordig een kefenion waar ook boeken verkocht worden. Er hangt een levendige sfeer met een studentikoos karakter. Ben je geïnteresseerd in de tijden van weleer, breng dan ook een bezoekje aan het archeologisch museum. De wijk Ladadika is sfeervol, met de kleurrijke huisjes en hier zijn ook weer markten en bazars en veel authentieke eethuisjes. Hier komen locals en toeristen graag samen wat weer een bijzondere sfeer geeft. Heb je tijd bezoek dan in Ladadika het restaurantje Panellinion, zij bereiden specialiteiten uit alle streken van Griekenland en doen daarbij de naam van het restaurantje eer aan, wat van alle Grieken betekent. Laat je adviseren over de specialiteiten en zij zullen je graag een bijpassende streekwijn aanbevelen. Overnachting in Thessaloniki op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 220 km.
 4. Dag 4 – 7: Thessaloniki - Halkidiki
  Na het ontbijt rijd je richting Halkidiki waar je de komende 4 nachten zulten verblijven op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 100 km. Maak kennis met de meest verborgen parel van Griekenland; Halkidiki in het noordoosten van Griekenland, nog niet zoveel toeristen hebben de weg naar deze bestemming gevonden. Op de kaart zie je in het noordoosten van het vaste land een schiereiland met 3 landtongen; Halkidiki. Een combinatie van adembenemend groen en blauw, groen van de prachtige natuur en blauw van het azuurblauwe water. Donker groene pijnboombossen lopen door tot in zee en reflecteren in het gouden zonlicht. Prachtige goudgele zandstranden, die langzaam in zee aflopen, gecombineerd met archeologische opgravingen en de vele kerkjes creëren een unieke bestemming, die nog wacht om echt ontdekt te worden. De linker landtong Kassandra is het meest ontwikkeld en heeft comfortabele hotels afgewisseld met authentieke dorpjes. De middelste landtong Sithonia heeft kleinschalige hotelletjes, archeologische schatten als Olynthos en Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. En dan hebben we nog de meest oostelijke landtong Mount Athos, de thuisbasis van de autonome Monastieke Staat van de Heilige Berg, een zelfbesturende kloostergemeenschap, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en alleen mannelijke bezoekers accepteert. Halkidiki is een paradijsje voor wandelaars, neem de bergpaadjes door de bossen, ruik de gezonde lucht, neem een slokje bronwater uit de beekjes en voel je een met de natuur. Maar ook strandliefhebbers zullen in Griekenland nog niet zoveel mooie stranden bij elkaar gezien hebben. Mooie witte zandstranden, die prachtig afsteken bij de turquoise zee en volop watersport mogelijkheden bieden. Zo kun je hier prima surfen, duiken en snorkelen om de onderwaterwereld van Halkidiki te ontdekken.
 5. Dag 8: Halkidiki – Terugvlucht vanaf Thessaloniki
  Na het ontbijt is er een einde gekomen aan de Fly-drive Mystieke Kloosters en rijd je richting het vliegveld van Thessaloniki voor je terugvlucht. Op het vliegveld lever je huurauto in bij Sunny Cars en gaat inchecken voor je terugvlucht. Afstand: ca. 100 km.
  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel in Halkidiki of Thessaloniki uit ons programma.

Toerismebelasting Griekenland

In Griekenland betaal je bij aankomst in je accomodatie een toeristenbelasting.
Het bedrag is afhankelijk van het aantal sterren van je accomodatie.

De kosten bij verblijf in een 1* tot 2* hotel of appartement zijn € 1,50 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij verblijf in een 3* hotel of appartement zijn € 3,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 4* hotel of appartement zijn € 7,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 5* hotel of appartement zijn € 10,00 per kamer of appartement per nacht.


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook