Groepsrondreis Oman Adventure

 • Wahiba Sands - Oman
 • Bahla fort - Oman
 • Groepsrondreis Oman Adventure
 • Off-road route Rustaq
 • Al Hajar gebergte - Oman
 • 27 foto's
 • Vervoer per 4x4
 • Complete rondreis langs vele hoogtepunten
 • Internationaal reisgezelschap
 • De reis gaat bij 2 personen al door

Ontdek Oman per 4x4 tijdens deze leuke rondreis. Groene wadi’s, een prachtige kustlijn, ruige bergketens en kleine dorpjes worden afgewisseld met culturele bezienswaardigheden. De reis begint in de hoofdstad Muscat. Hier zie je niet alleen de indrukwekkende Sultan Qaboos Grand Mosque, maar speur je op de Muttrah souk ook naar de leukste souvenirs. Een mooie kustroute langs smaragdgroene wadi’s omz

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
 2. Dag 2: Hoogtepunten van Muscat
 3. Bekijk dagprogramma

Over Groepsrondreis Oman Adventure

Algemeen

Ontdek Oman per 4x4 tijdens deze leuke rondreis. Groene wadi’s, een prachtige kustlijn, ruige bergketens en kleine dorpjes worden afgewisseld met culturele bezienswaardigheden. De reis begint in de hoofdstad Muscat. Hier zie je niet alleen de indrukwekkende Sultan Qaboos Grand Mosque, maar speur je op de Muttrah souk ook naar de leukste souvenirs. Een mooie kustroute langs smaragdgroene wadi’s omzoomd door bananenplanten en palmbomen brengt je naar de scheepswerf in Sur. ’s Avonds reis je nog iets verder als je in het oostelijke puntje van Oman met een beetje geluk de zeeschildpadden aan land ziet komen in Ras Al Hadd. Dan is het tijd voor het binnenland met een overnachting tussen de zandduinen in de Wahiba Sands woestijn. Geniet hier van een unieke nacht onder de sterrenhemel. Vervolgens reis je door naar de terrasvormige landbouwgronden, steile berghellingen en charmante bergdorpjes in Jabal Akhdar.
Na de woestijn en bergen is het tijd voor wat cultuur in de oude hoofdstad Nizwa. De grote veemarkt staat op het programma, waar de Omani druk onderhandelen over de koop en verkoop van hun vee. Een bijzonder spektakel om mee te maken. Zie de mooie forten in Bahla en Jabreen alvorens je via een geweldige off-road route terugkeert naar Muscat.

Hoogtepunten

• Hajargebergte
• Veemarkt Nizwa
• Muscat
• Wadi Bani Khalid
• Wahiba Sands duinen
• Schildpaddenstrand
• Off-road route Wadi Bani Awf

Minimum deelname

Minimum deelname 2 personen
Maximum deelname 12 personen
Je reist in een internationaal gezelschap

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Muscat en v.v.

Reisleiding

Engelstalige gids en reisleider

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels of gelijkwaardig:
Muscat - hotel Royal Tulip (Superior kamer)
Ras Al Hadd - Turtle Beach Resort (Hamoor zeezicht kamer)
Wahiba Sands - tentenkamp Sama Al Wasil (Standaard chalet)
Nizwa - Nizwa Hotel Apartment (2-kamer appartement)
Jebel Shams - Jebel Shams Resort (Chalet)

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
  Na aankomst transfer naar je hotel in Muscat.
 2. Dag 2: Hoogtepunten van Muscat
  De verkenning van Muscat begint met een bezoek aan één van de grootste moskeeën ter wereld: de Sultan Qaboos Grand Mosque. Hier kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. Bewonder de immense kroonluchter, het magnifieke plafond en het prachtige tapijt (lange broek en lange mouwen verplicht). Vervolgens door naar de Muttrah souk. Slenter door smalle gangen, geniet van de geur van wierook en ding af op de mooiste souvenirs.
  Ook zie je vandaag het Al Alam paleis waar de sultan zijn gasten ontvangt en de 2 Portugese forten aan weerszijde van de natuurlijke haven. ’s Middags maak je een mooie cruise, een prima afsluiter van de dag! Opnieuw overnachting in Muscat.

  Inbegrepen: ontbijt en lunch
 3. Dag 3: Muscat-Sur
  Je laat Muscat achter je en maak onderweg een stop bij de schitterende wadi’s Shab en Tiwi. Ook zie je vandaag de Bimah sinkhole, een oude kalksteen krater gevuld met groenblauw zeewater. Misschien is er onderweg tijd voor een verfrissende duik in het water?
  Vervolgens door naar Sur. Hier bezoek je een scheepswerf waar op de traditionele wijze dhows worden gebouwd. In de avond een bezoek aan het schildpaddenstrand van Ras Al Hadd, waar in het seizoen 20.000 schildpadden hun eieren komen leggen. Hopelijk heb je geluk en ben je zelf getuige van deze bijzondere gebeurtenis!

  Inbegrepen: ontbijt en diner
 4. Dag 4: Sur-Wahiba Sands
  Na het ontbijt een prachtige tocht langs de kust en daarna naar Wadi Bani Khalid, een schitterende groene oase. Vervolgens rijden we door naar de Wahiba Sands, een uitgestrekt landschap van zandduinen met toppen van soms wel 200 meter. Je brengt de nacht door in het tentenkamp Sama Al Wasil. Geniet hier van een diner onder een prachtige sterrenhemel!

  Inbegrepen: ontbijt en diner
 5. Dag 5: Wahiba Sands-Nizwa
  Op weg naar Ibra, één van de oudste steden van Oman. Je vervolgt je reis naar het Jebel Akhdar gebergte. Hier vind je terrasvormige landbouwgronden op steile berghellingen. Vanaf het Saiq plateau op ca. 2000 meter hoogte heb je een schitterend uitzicht op de terrassen. Het is een bijzonder vruchtbare omgeving die aangenaam koel is, met veel traditionele dorpjes. Aan de voet van de berg ligt het oude ruïnestadje Birkat Al Mauz omgeven door dadelplantages en Aflaj, het oude irrigatiesysteem dat tevens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.
  Vervolgens door naar Nizwa voor de overnachting.

  Inbegrepen: ontbijt en diner
 6. Dag 6: Nizwa-Jebel Shams
  Vroeg op staan, want er is vandaag een grote veemarkt in de stad. Een bijzonder spektakel waarbij er druk onderhandeld wordt door de Omani. Vervolgens zie je het indrukwekkende Nizwa fort. Op weg naar Al Hamra zie je ook de forten van Jabrin en Bahla (fotostop). In Al Hamra laten de lokale vrouwen je hun dagelijkse bezigheden zien, zoals malen en koken.
  In de middag via een indrukwekkende slingerweg naar de hoogste berg van het sultanaat: Jebel Shams, met een hoogte van 3030 meter. Een avontuurlijke tocht, waarbij je tevens langs de afgrond van de indrukwekkende Grand Canyon van Oman komt. Overnachting in Jebel Shams.

  Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
 7. Dag 7: Jebel Shams-Wadi Bani Awf en terugvlucht vanaf Muscat
  Ook vandaag weer vroeg op! Je begint de dag met een indrukwekkende wandeling langs de berghellingen, een zogenaamde ‘balcony-walk’, naar het oude dorpje As Sab. Via een avontuurlijke off-road route langs Wadi Bani Awf rijd je terug naar Muscat. Een mooie afsluitende route van een fantastische rondreis! Tegen de avond terug in Muscat voor de terugvlucht.

  Inbegrepen: ontbijt
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Muscat
  Veelal kom je de volgende dag aan.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook