Verlengde weekends stimuleren toename in korte zonvakanties: Neckermann ziet boekingen stijgen

Met de komst van mei worden tal van verlengde weekends op de kalender aangekondigd. Voor velen biedt dit een uitgelezen kans om een korte pauze te nemen en te genieten van de zon. Neckermann heeft opgemerkt dat de verkoop van korte zonvakanties tijdens deze verlengde weekends gestaag toeneemt. 

Het nemen van slechts 2 of 3 dagen verlof stelt reizigers in staat om een welverdiende shortbreak te maken naar zonnige bestemmingen. In vergelijking met vorig jaar is er een opmerkelijke stijging van 10% te zien in het aantal geboekte korte vakanties naar de zon. Deze trend wordt versterkt door de huidige weersomstandigheden, waarin weinig verbetering wordt verwacht op korte termijn. 

"Met de aanhoudende sombere weersomstandigheden en het vooruitzicht op nog geen verandering, zoeken mensen naar manieren om te ontsnappen naar de zon," zegt Leen Segers, woordvoerster van Neckermann. "Een korte zonvakantie biedt niet alleen een broodnodige pauze, maar stelt reizigers ook in staat om wat extra vitamine D op te doen en op te laden voor de komende weken." 

De top 3 bestemmingen voor een short break zijn:  

  1. Mallorca: Op amper 3u vliegen bereik je het grootste eiland van de Balearen. Playa de Palma bevindt zich vlakbij de luchthaven, waardoor je met de taxi in no time op je bestemming bent en geen kostbare tijd verliest. 

  2. Malaga: Ook op slechts 3 uur vliegen, biedt deze bestemming het beste van twee werelden: een bruisende stad met prachtige stranden. 

  3. Nog dichterbij? Nice: Slechts 2 uur vliegen. Strand, bergen en een sfeervolle stad vormen een perfecte combinatie voor een kort reisje. 

 Met de stijgende vraag naar korte zonvakanties tijdens verlengde weekends, raadt Neckermann reizigers aan om hun reisplannen tijdig te maken om teleurstelling te voorkomen. 

 

### Einde persbericht ### 


OVER NECKERMANN

‘Neckermann’ helpt al meer dan 40 jaar klanten bij het boeken van hun droomvakantie. Dankzij de samenwerking met sterke merken en partners bieden ze een ruim aanbod aan vakanties zoals strandvakanties, cruises, autovakanties, citytrips, skivakanties als dichtbijvakanties. Dit doen ze vanuit hun 40 Neckermann Travel Shops, verspreid over België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) alsook via hun online webshop www.neckermann.be. Alle medewerkers van Neckermann zijn gepassioneerde reisprofessionals die gebeten zijn door de reismicrobe en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

Neckermann Belgium NV

Chaussée de Bruxelles 257

1410 Waterloo

België

pers@neckermann.be