Vakantiehuis in de Westhoek, België

Zin in een vakantie dicht bij huis? Dan is de charmante Westhoek de ideale uitvalsbasis. Er valt namelijk heel wat te beleven in deze West-Vlaamse streek: van het beklimmen van de Kemmelberg tot soldaten herdenken op Tyne Cot Cemetery of je dorst lessen met een echt trappistenbiertje. We beloven je dat je in de Westhoek helemaal tot rust komt en optimaal geniet met het hele gezin.

En daarbij kan het juiste vakantiehuis in de Westhoek het duwtje in de rug zijn. Ontdek ons ruime aanbod aan vakantiehuizen in de Westhoek voor koppels, gezinnen en grote groepen of met een plekje voor je trouwe viervoeter. Boek je favoriete vakantiehuis en droom alvast weg!

Meer over Vakantiehuis in de Westhoek, België

Uw accommodaties

Jouw vakantiehuis in de Westhoek

Plan je een vakantie in eigen land en verblijf je graag in een vakantiehuis in de Westhoek? Wij helpen je heel graag met het vinden van het ideale vakantiehuis. Vraag je je af wat je precies kan doen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Westhoek? We delen graag met de mooiste bezienswaardigheden en plekjes om te ontdekken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in de Westhoek.

Indrukwekkend panorama vanop de IJzertoren in Diksmuide

Er is heel wat te zien op de Grote Markt van Diksmuide, zoals de Sint-Nikolaaskerk, het stadhuis en belfort en het standbeeld ‘het Manneke uit de Mane’. Maar Diksmuide is natuurlijk vooral gekend omwille van zijn indrukwekkende IJzertoren. De 83 meter hoge toren huisvest het vredesmuseum ‘Het Museum aan de IJzer’. Neem de lift naar de 22ste verdieping voor een prachtig uitzicht op de IJzervlakte en zelfs de zee!

Wandel- en fietsplezier op het hoogste punt van West-Vlaanderen

Even tot rust komen in de Westhoek? Dan is het provinciaal domein Kemmel ideaal voor jou! Dit prachtige natuurdomein is de place to be voor wandelliefhebbers en fietsfanaten. Verschillende wandelpaden en fietsroutes doorkruisen het hele domein en brengen je naar het hoogste punt van West-Vlaanderen: de Kemmelberg. Smeer alvast je kuiten in, want de top van deze ‘berg’ ligt op 154 meter hoogte! Na een stevige beklimming word je uiteraard beloond met een schitterend zicht over West- en Frans-Vlaanderen. En bekomen achteraf? Dat doe je natuurlijk in een van onze vakantiehuizen in de Westhoek. 

Ontdek het leven aan het front in Ieper

Rond de gezellige Grote Markt van Ieper vind je enkele belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Zo is de Sint-Maartenskathedraal zeker een bezoekje waard. In het In Flanders Fields Museum ervaar je hoe het leven aan het front eruit zag tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit oorlogsmuseum is omwille van de persoonlijke verhalen van soldaten en interactieve touch een van de beste musea over de ‘Grooten Oorlog'. De echte eyecatchers van het marktplein zijn ongetwijfeld de Lakenhallen bij het Belfort, een van Europa’s grootste burgerlijke gebouwen in gotische stijl van de 13e eeuw. Vergeet ook zeker niet om 20u naar de Menenpoort te wandelen. Daar wordt elke avond de ‘Last Post’ geblazen, een mooie en ontroerende afsluiter van een bezoek aan Ieper. 

Rust en sereniteit op Tyne Cot Cemetery

Tyne Cot Cemetery is een indrukwekkend én ingetogen baken van rust dat zich uitstrekt in het voormalige oorlogslandschap in Passendale. Met zijn 11.956 graven is dit de grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld, de stille getuige van de bloedige Slag bij Passendale. Een confronterend thema, maar de vrije toegang en mooi aangelegde wandelpaden zorgen voor een laagdrempelig bezoek, ook voor gezinnen met kinderen. Vele tien- en zelfs honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks eer betonen aan de soldaten die hier en op de omliggende slagvelden het leven lieten. Een bezoek dat niemand onberoerd laat.

In de herfst geeft deze plaats nog een extra dimensie. De bomen hebben prachtige oranje tinten en de grond ligt bezaaid met een bladertapijt. Passeer er in de late namiddag als je terugkeert naar je vakantiehuis in de Westhoek en geniet van een mooie zonsondergang over de serene witte graven.

Proef de Trappist van Westvleteren

Dorst gekregen van al deze culturele uitstapjes? Dan moet je in Westvleteren zijn. De Trappist van Westvleteren is wereldberoemd en werd meermaals tot ‘beste bier ter wereld’ bekroond. Mede door zijn zeldzaamheid kent dit trappistenbier zo’n groot succes, het mag namelijk alleen aan particulieren worden verkocht. Bestel online een kratje en geniet op het terras van je vakantiehuis in de Westhoek in alle rust van een lekkere trappist. Santé!

En vergeet natuurlijk ook niet te genieten van je vakantiehuis in de Westhoek

Met het juiste vakantiehuis in de Westhoek geniet je ten volle van je vakantie en kom je met het volledige gezin, met je partner of gewoon met je vrienden tot rust. Duik in ons ruim aanbod vakantiehuizen in de Westhoek en vind nu je favoriete vakantiehuis dat voldoet aan al jouw wensen. Boek snel en tel alvast af naar een geweldige vakantie!