Fly-drive De Olijvenroute

 1. Spanje
 2. Costa del Sol
 3. Malaga
 • Hotel Convento la Magdalena
 • Omgeving Cordoba
 • 11 foto's
 • In het hart van de provincie Andalusië
 • Natuur en volop olijfboomgaarden
 • Veel wandelmogelijkheden bij het stuwmeer Embalse de Iznájar
 • Overnachtingen in moderne of authentieke accommodaties

Het minder bekende binnenland van Andalusië verdient het om ontdekt te worden. Het heeft een unieke natuur, cultuur en geschiedenis en staat dan ook bekend om de prachtige bergachtige landschappen, eeuwenoude dorpen en steden. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot verschillende avontuurlijke activiteiten. Zo kun je fietsen langs een voormalige spoorlijn dwars door immense olijfboomgaarden, w

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Malaga en doorreis naar Iznajar (ca. 83 km)
 2. Dag 2: bezoek aan de olijvenmolen in Montilla
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive De Olijvenroute

Algemeen

Het minder bekende binnenland van Andalusië verdient het om ontdekt te worden. Het heeft een unieke natuur, cultuur en geschiedenis en staat dan ook bekend om de prachtige bergachtige landschappen, eeuwenoude dorpen en steden. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot verschillende avontuurlijke activiteiten. Zo kun je fietsen langs een voormalige spoorlijn dwars door immense olijfboomgaarden, waarbij je meer dan voldoende horeca gelegenheden onderweg tegenkomt. De Alcazaba de Antequera en de belangrijkste Romeinse opgraving in Andalusië, Fuente Alamo, behoren tot indrukwekkende artefacten uit een boeiend verleden en zijn een bezoek zeker waard. Ook misstaat een bezoek aan het Olijfoliemuseum van Montilla niet. Hier kom je alles te weten over de traditionele olijventeelt; de olijfolie in deze streek behoort tot de beste van de wereld. Genieten van de lokale olijfolie doe je ook bij een goede maaltijd in dit zonovergoten deel van Spanje. Weg van de drukte beleef je hier juist die fijne authentieke vakantie waarnaar je op zoek bent.

Hoogtepunten

• Embalse de Iznájar
• De ins en outs van de olijfolieproductie
• Romeinse villa Puente Genil
• Fietsen op de ‘via verde del aceite’
• Groot Moors fort in Antequera

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Malaga en v.v.

Huurauto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto en voorwaarden
• Bij deze rondreis is de meest voordelige categorie autohuur inbegrepen. Upgrades naar een andere categorie zijn mogelijk.
• De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard op eigen naam met pincode

Hotels

Je verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt:

Iznajar: Caserío de Iznajar
Puente Genil of Zuheros: Hotel del Carmen (Puente Genil) of Hacienda Minerva (Zuheros)
Antequera: Hotel Finca Eslava of Convento la Magdalena
Let op: je verblijft altijd standaard 2-persoonskamer

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Malaga en doorreis naar Iznajar (ca. 83 km)
  Bij aankomst op de luchthaven van Malaga staat een huurauto voor je klaar. Je rijdt vanuit Malaga direct door naar je eerste hotel in het dorp Caserío de Iznajar (of gelijkwaardig). Wandel langs het meer en geniet van het uitzicht.
 2. Dag 2: bezoek aan de olijvenmolen in Montilla
  Vandaag ga je naar de Olijvenmolen en Museum nabij Montilla. Neem hier uitgebreid de tijd voor. Het snelst kun je in 1 uur via de snelweg, maar binnendoor is natuurlijk veel leuker. Zo kun je via Cabra heen en terug via Aguilar de la Frontera. De toevoeging ‘de la Frontera’ komt in deze regio veel voor en de reden hiervan is de steeds verschuivende grens in de geschiedenis. Kom in het Olijvenmuseum alles te weten over de Olijfolie productie.
 3. Dag 3: Iznajar – Puente Genil (ca. 58km)
  Je kunt eerst nog wandelen aan het meer en dan rijd je vanuit Iznajar naar Puente Genil. Je verblijft in het hotel Hotel del Carmen (of gelijkwaardig).
 4. Dag 4: fietsen langs een voormalige spoorlijn
  Een dagje sportief: fiets langs een voormalige spoorlijn. Je passeert talrijke olijfboomgaarden en langs de route vind je diverse horeca gelegenheden voor een smakelijke tussenstop.
 5. Dag 5: bezoek Villa Romana de Fuente Àlamo
  Op het programma van vandaag staat een bezoek aan de archeologische site Villa Romana de Fuente Álamo. Deze Romeinse villa is één van de belangrijkste Romeinse nederzettingen en is vooral bekend om haar grote hoeveelheid mozaïeken.
 6. Dag 6: Puente Genil – Antequera (ca. 60km)
  Vandaag doe je rustig aan en rijd je naar Antequera. Maak een stop bij het dorpje Fuente de Piedra met de laguna de Fuente de Piedra. Kijk hier ook bij het uitzichtspunt de Mirador La Vicaría en het observatorium El Laguneto. Deze wetlands zijn rijk aan veel vogels en ook het dorpje is een bezoekje waard. Je overnacht in Hotel Finca Eslava of Convento la Magdalena (of gelijkwaardig) in Antequera.
 7. Dag 7: Antequera
  Na het ontbijt ga je naar de fortificatie die hoog boven het centrum van Antequera uitsteekt. Neem voldoende tijd om deze Alcazaba te bezoeken, echt een indrukwekkend complex!
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Malaga
  Vandaag rijd je terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Anderen bekeken ook