Fly-drive Cook, Wine & Dine in Minho & Douro

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Ponte de Lima
 • Quinta do Ameal - Ponte de Lima
 • Hotel Casa de Santo Antonio de Britiande
 • Fly-drive Cook, Wine & Dine in Minho & Douro
 • Hotel Casa de Santo Antonio de Britiande
 • Quinta do Ameal - Ponte de Lima
 • 15 foto's
 • verblijf in 2 van de beste solares
 • inclusief 2 diners
 • inclusief 2 wijnproeverijen
 • inclusief 2 kookworkshops
 • inclusief 2x bezoek aan wijngaarden en wijnmakerij
 • landelijk en stijlvol verblijf
 • ontdek het échte Portugal

Een perfecte privé rondreis als je van dichtbij kennis wilt maken met de heerlijke keuken en de beste wijnen van Portugal. En dat in combinatie met de tradities en de 'grandeur' van het échte Portugal. Tijdens deze week slaap je in 2 van de beste solars van Portugal. Solars waar gastronomie en wijn centraal staan. De solars zijn gelegen midden in dé 2 wijnstreken van Noord-Portugal, namelijk de Mi

Dagprogramma
 1. Dag 1-4: Quinta do Ameal - Ponte de Lima
 2. Dag 5-7: Quinta de Santo Antonio de Britiande - Lamego
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Cook, Wine & Dine in Minho & Douro

Algemeen

Een perfecte privé rondreis als je van dichtbij kennis wilt maken met de heerlijke keuken en de beste wijnen van Portugal. En dat in combinatie met de tradities en de 'grandeur' van het échte Portugal.
Tijdens deze week slaap je in 2 van de beste solars van Portugal. Solars waar gastronomie en wijn centraal staan. De solars zijn gelegen midden in dé 2 wijnstreken van Noord-Portugal, namelijk de Minho (met haar befaamde Vinho Verde) en de Douro, niet voor niets op de lijst van UNESCO werelderfgoed. In beide solars wordt je ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje en geniet je tijdens je verblijf van een wijnproeverij tijdens een bezoek aan de wijngaarden, de wijnmakerij en de eigen wijnkelder van het huis.
Daarnaast staat er in beide solars een kookworkshop voor je op het programma en krijg je op dag 2 en op dag 5 een diner aangeboden. Ongetwijfeld verschijnen de heerlijkste streekgerechten op tafel.
Gelukkig blijft er ruim genoeg tijd over om het noorden van Portugal te ontdekken met je huurauto. Door de groene heuvels van de Minho, langs de kronkelige Douro rivier, wellicht een dagje Porto?

De beste manier om kennis te maken met het “echte” Portugal en haar rijke geschiedenis, natuur en cultuur is met een verblijf in een van de vele landelijk gelegen solares of quintas.
Solares en quintas zijn geen hotels. Het zijn statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke boerenhoeves, allen in privébezit. Alle accommodaties zijn in goede staat en vaak met veel zorg en liefde en oog voor detail schitterend gerestaureerd in de originele stijl, die vaak stamt uit de 17e of 18e eeuw. Hier verblijf je vaak letterlijk midden in de rijke historie van Portugal. De eigenaars, die in veel gevallen onder hetzelfde dak slapen, stammen ook vaak nog af van de oorspronkelijke bewoners uit die tijd.
Vrijwel alle solares en quintas zijn schitterend gelegen: in fraaie tuinen, tussen wijngaarden, fruitboomgaarden of beboste hellingen. In deze accommodaties ben je werkelijk “te gast” en geniet je van een zeer persoonlijke service. De eigenaars zullen je dan ook met veel plezier wegwijs maken in hun plaats en streek en hun kennis over de lokale keuken, wijnen, cultuur, festivals en tradities graag met je delen. En wil je ‘s avonds niet de deur uit voor het diner? In veel van de solares en quintas komen ‘s avonds op verzoek de heerlijkste lokale gerechten en wijnen op tafel.

De door ons geselecteerde solares en quintas zijn kleinschalig en intiem en zijn (vrijwel allemaal) landelijk gelegen en liggen verspreid door heel Portugal, maar met name in het noorden van het land. Ze variëren van eenvoudig, maar comfortabel, tot luxe. De kamers en appartementen zijn verschillend van stijl en inrichting, maar zijn allemaal comfortabel en in lokale, vaak traditionele, stijl ingericht. Ze beschikken over een eigen badkamer en in de appartementen bevindt zich een kitchenette.
Maar waar je ook verblijft, u zult zich Portugees met de Portugezen voelen.
Met de huurauto rijd je van het ene naar het andere gastvrije adres, onderweg genietend van al het moois wat Portugal te bieden heeft.

Hoogtepunten

verblijf in 2 prachtige solares
2 diners in de solares
2 bezoeken aan de wijngaarden en wijnmakerij
2 wijnproeverijen in de wijnkelders
2 kookworkshops

Vluchten

Je vliegt heen en terug op Porto

Auto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1-4: Quinta do Ameal - Ponte de Lima
  Na aankomst op de luchthaven van Porto neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar Ponte de Lima. Hier overnacht je de komende 4 nachten in de romantische Quinta do Ameal. Bij aankomst wordt je persoonlijk welkom geheten door de eigenaar met een welkomstdrankje. De suite waarin je verblijft is zeer ruim (ca. 70 m2) met een apart slaap- en woongedeelte. Op de tweede dag van je verblijf geniet je van een heerlijk diner. Ook staan er een kookworkshop en een bezoek aan de wijngaarden en de wijnmakerij op het programma, uiteraard afgesloten met een wijnproeverij in de kelders van het huis.

  Het wijnlandgoed is ca. 30 hectare groot en ruim de helft is in gebruik voor de wijnbouw. Hier groeit de Loureiro druif, waarmee hier hoogwaardige Vinho Verde wordt gemaakt.
  Het overige deel van het landgoed bestaat uit dennenbos, kastanje-, noten- en citrusbomen, een prachtige tuin met zwembad en deels met pergola's omzoomde paden. Tenslotte is er aan de river de Lima een klein rivierstrandje
  De quinta dateert uit 1710 en is pas onlangs volledig omgebouwd tot een zeer comfortabel en stijlvol overnachtingsadres. De suites zijn zeer ruim en in een mengeling van natuurlijke elementen en modern design ingericht. Quinta do Ameal ligt ca. 7 km van Ponte de Lima, vrijwel direct aan de rivier.
 2. Dag 5-7: Quinta de Santo Antonio de Britiande - Lamego
  Op dag 5 reis je van de Minho dwars door de Douro vallei naar je onderkomen voor de volgende 3 nachten, de stijlvolle Quinta de Santo Antonio de Britiande. De eigenaar heet je onder het genot van een welkomstdrankje persoonlijk welkom. Op de dag van aankomst krijg je een heerlijk diner aangeboden. Ook staan er een kookworkshop en een bezoek aan de wijngaarden en de wijnmakerij op het 'menu'. Het spreekt voor zich dat een wijnproeverij in de kelders van het huis ook inbegrepen is.

  Deze schitterende solar ligt in de uitlopers van de Douro vallei, zo'n 4 km ten zuiden van Lamego. De prachtig begroeide tuin met een 17e eeuwse kapel en een zwembad en de heerlijke rustige ligging nodigen uit tot een relaxed verblijf. Een verblijf in Casa de San Antonio de Britiande is een culinair “feest”: het a-la-carte restaurant heeft de heerlijkste lokale gerechten op het menu staan. En uiteraard ontbreken de beste wijnen uit de Douro streek niet op de kaart. De comfortabele kamers en suites zijn licht klassiek ingericht. Een van de toppers uit ons solares aanbod.
 3. Dag 8: Terugreis
  Vandaag rijd je terug naar de luchthaven van Porto voor de terugvlucht.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook