Fly-drive Geschiedenis & Gourmet

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Guimarães
 • Portugal - Noord Portugal
 • Hotel Torre de Palma Wine - Monforte
 • Fly-drive Geschiedenis & Gourmet
 • Lissabon kust - Lissabon
 • Portugal - Alentejo - Evora
 • 24 foto's
 • Verblijf in prachtige pousadas
 • Van het noorden tot de Algarve
 • 5 stijlvolle diners inclusief

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Porto, Porto-Guimaraes (ca. 55 km)
 2. Dag 2 Guimaraes
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Geschiedenis & Gourmet

Algemeen

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.
De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.

De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in één van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.
In de jaren 40 van de vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot (vaak) luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada ben je echt “te gast”. Ook culinair kom je niets te kort: in de meeste pousadas staan de meest heerlijke streekgerechten op de kaart. En vergeet vooral de wijnkaart niet te bekijken.
Deze unieke hotels bevinden zich zowel in historische steden, zoals bijvoorbeeld werelderfgoed stad Evora, als in schitterende natuurgebieden, zoals het Geres National Park.
Met een huurauto rij je van pousada naar pousada, onderweg genietend van al het fraais dat Portugal te bieden heeft. Zo slaap je elke avond in een andere “paleisje’.

Hoogtepunten

•Guimaraes
•Braga
•Douro
•Minho
•Coimbra
•Lissabon
•Alentejo
•Evora
•Beja
•Algarve
•vorstelijke accommodaties
•5 stijlvolle diners inbegrepen

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Porto en terug vanaf Faro

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 Vlucht naar Porto, Porto-Guimaraes (ca. 55 km)
  Overnachting in Pousada Mosteiro de Guimaraes.
  Niet ver van het historische centrum van Guimaraes verheft zich deze pousada op een heuvel met schitterend uitzicht over de stad. De pousada is het resultaat van een behoedzame restauratie van een Augustijnenklooster uit de 12 eeuw. Er zijn talloze redenen te bedenken om in deze pousada wat langer te verblijven: het omringende park, de kleine binnentuin met granieten fonteinen, de rijkelijk met azulejos versierde wanden, de prachtige gangen en niet te vergeten de talrijke balkons en terrassen, van waar je van een prachtig gezicht op Guimaraes geniet. Tenslotte is er de verleidelijke menukaart in het uitstekende restaurant met dito wijnkaart. Volgens velen één van de beste pousadas in Portugal.
 2. Dag 2 Guimaraes
  De hele dag de tijd om de oude hoofdstad te verkennen. Maar ook Braga ligt “om de hoek”. Je kunt natuurlijk ook met de auto verder landinwaarts trekken om de prachtigste wijngebieden te ontdekken.
 3. Dag 3 Guimaraes-Crato (ca. 300 km)
  Dag 3 Guimaraes-Crato (ca. 300 km)
  Vandaag een wat langere reisdag. Onderweg kun je stoppen voor een bezoek aan de oude universiteitsstad Coimbra, de kloosters van Batalha en het Maria bedevaartoord Fatima.

  Overnachting en diner in Pousada Flor da Rosa bij Crato in de noordelijke Alentejo.
  Deze prachtige pousada is gevestigd in een gebouw wat in vroeger eeuwen dienst deed als achtereenvolgens paleis, klooster en kasteel. De stille getuigen hiervan tref je door de hele pousada aan en de sfeer van vroeger tijden is ongewijzigd. Uiteraard wel aangevuld met hedendaags comfort en luxe. Zo geniet je tussen de originele natuurstenen muren en onder prachtige arcades van de rust en de ruimte in de luxe pousada Flor da Rosa.
 4. Dag 4 Crato-Lissabon (ca. 220 km)
  Op het gemak door de met olijf- en kurkbomen omzoomde glooiende velden van de Alentejo op weg naar Lissabon. Of wellicht de gelegenheid om een deel van het “programma” van gisteren (bijv. Fatima) te doen, indien daar de tijd wat te kort voor was. Einde van de dag aankomst in Lissabon voor 3 overnachtingen in de schitterend gelegen Pousada de Lisboa.

  Op de wellicht mooiste plek van Lissabon, aan het Praca do Comercio, ligt deze pousada, gevestigd in het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken, een statig gebouw met uitzicht over de rivier de Taag. Het gebouw is prachtig gerestaureerd en veranderd in een luxe hotel met behoud van veel traditionele details. Heel bijzonder is ook de binnenplaats (in de wintermaanden overkapt). De Pousada de Lisboa is lid van de keten “Small Luxury Hotels of the World” vanwege de unieke ligging, de luxe accommodatie en de geweldige service.
 5. Dag 5 en 6 Lissabon
  Deze dagen kun je je helemaal “onderdompelen” in het dagelijks leven van het heerlijke Lissabon. Er is zoveel te zien en te doen. Natuurlijk bezoek je op één van de avonden een fadorestaurant of –bar. Te voet of met één van de oude trammetjes zie je het meest van deze kleurrijke metropool.
 6. Dag 7 Lissabon-Beja (ca. 200 km)
  Vanuit Lissabon rijd je via Evora, de hoofdstad van de Alentejo, richting Beja. Evora is zeker de moeite waard voor een bezoek. Deze stad bezit zoveel cultuurschatten dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

  Overnachting en diner in Pousada Convento Sao Francisco in Beja.
  Ondanks de ligging in het centrum van Beja, beleef je hier rust en ruimte in deze pousada. Oorspronkelijk een Franciscaner klooster uit de 13e-eeuw, werd dit gebouw zorgvuldig gerestaureerd tot het hotel wat het nu is. Het geluid van de oude stenen kerkvloer, de hoge plafonds, de lange kloostergangen, de originele arcades, de verstilde binnentuin, in alles merk je dat je hier verblijft in een voormalig klooster. En dan slaap je ook nog eens in een tot comfortabele kamer verbouwde kloostercel. Het zwembad ligt in de mooie tuin tussen de palmbomen.
 7. Dag 8 en 9 Beja-Vila Real de Santo Antonio (ca. 150 km)
  Dag 8 en 9 Beja-Vila Real de Santo Antonio (ca. 150 km)
  Na het ontbijt op weg naar de heerlijke stranden van de Algarve. Maar je kunt natuurlijk ook genieten aan het zwembad van de pousada Vila Real de Santo Antonio in het gelijknamige stadje aan de grensrivier de Guadiana, jouw monumentale onderkomen voor de komende nachten.

  Aan de uiterste oostkant van de Algarve, aan de grensrivier de Guadiana, ligt het historische en gezellige stadje Vila Real de Santo Antonio. De gelijknamige pousada ligt midden in het oude centrum. Hier verblijf je in de grandeur van vroeger tijden, maar wel in combinatie met hedendaags modern comfort. Verkoeling vind je in een van de 3 zwembaden, waarvan een op het dakterras. Of op het brede zandstrand van Monte Gordo, nog geen 4 km verderop.

  In de periode november t/m maart verblijf je in Pousada Palacio de Estoi in het dorpje Estoi
  Het voormalige Rococo paleis van de Graaf van Estoi uit de 19e-eeuw vormt het decor van deze uiterst luxe pousada. De prachtige versierde plafonds behoren tot de mooiste van het land. De historische privékapel, de stallen, de thee paviljoens en de tuin in Versailles stijl werden met zorg gerenoveerd en uitgebreid met eigentijdse kamers, een eersteklas spa en een mooi zwembad. Dit alles bevindt zich op een ruim 4 hectare groot landgoed met prachtig uitzicht over het groene achterland van de Algarve. Een luxe oase, niet ver van de stranden van de Algarve.
 8. Dag 10 Vila Real de Santo Antonio-Faro (ca. 50 km) en terugvlucht
  Terugvlucht vanaf Faro.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook