Fly-drive Van Lissabon naar Porto door het binnenland (solares) 15 dagen

  1. Portugal
  2. Lissabon en Setúbal
  3. Palmela
  • Portugal - Alentejo - Monsaraz
  • Portugal - Noord Portugal
  • Fly-drive Van Lissabon naar Porto (solares) 15 dagen
  • Portugal - Noord Portugal
  • Lissabon kust - Lissabon
  • 30 foto's
  • Verblijf in solares en quintas
  • Gastvrijheid in het 'echte' Portugal
  • Zeer gevarieerde fly-drive
  • Door het prachtige binnenland

De beste manier om kennis te maken met het “echte” Portugal en haar rijke geschiedenis, natuur en cultuur is met een verblijf in een van de vele landelijk gelegen solares of quintas. Solares en quintas zijn geen hotels. Het zijn statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke boerenhoeves, allen in privébezit. Alle accommodaties zijn in goede staat en vaak met veel zorg en liefde en oog voor

Dagprogramma
  1. Dag 1-2 Alcochete/Lissabon
  2. Dag 3-4 Beja
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Van Lissabon naar Porto door het binnenland (solares) 15 dagen

Algemeen

De beste manier om kennis te maken met het “echte” Portugal en haar rijke geschiedenis, natuur en cultuur is met een verblijf in een van de vele landelijk gelegen solares of quintas.

Solares en quintas zijn geen hotels. Het zijn statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke boerenhoeves, allen in privébezit. Alle accommodaties zijn in goede staat en vaak met veel zorg en liefde en oog voor detail schitterend gerestaureerd in de originele stijl, die vaak stamt uit de 17e of 18e eeuw. Hier verblijf je vaak letterlijk midden in de rijke historie van Portugal. De eigenaars, die in veel gevallen onder hetzelfde dak slapen, stammen ook vaak nog af van de oorspronkelijke bewoners uit die tijd.

Vrijwel alle solares en quintas zijn schitterend gelegen: in fraaie tuinen, tussen wijngaarden, fruitboomgaarden of beboste hellingen. In deze accommodaties ben je werkelijk “te gast” en geniet je van een zeer persoonlijke service. De eigenaars zullen je dan ook met veel plezier wegwijs maken in hun plaats en streek en hun kennis over de lokale keuken, wijnen, cultuur, festivals en tradities graag met je delen. En wil je ‘s avonds niet de deur uit voor het diner? In veel van de solares en quintas komen ‘s avonds op verzoek de heerlijkste lokale gerechten en wijnen op tafel.

De door ons geselecteerde solares en quintas zijn kleinschalig en intiem en zijn (vrijwel allemaal) landelijk gelegen en liggen verspreid door heel Portugal, maar met name in het noorden van het land. Ze variëren van eenvoudig, maar comfortabel, tot luxe. De kamers en appartementen zijn verschillend van stijl en inrichting, maar zijn allemaal comfortabel en in lokale, vaak traditionele, stijl ingericht. Ze beschikken over een eigen badkamer en in de appartementen bevindt zich een kitchenette.

Maar waar je ook verblijft, je zult je Portugees met de Portugezen voelen.

Met de huurauto rijd je van het ene naar het andere gastvrije adres, onderweg genietend van al het moois wat Portugal te bieden heeft.

Een fly-drive vol variatie. Na een paar dagen in de omgeving van Lissabon reis je door het prachtige landschap en langs de verstilde witte dorpjes van de Alentejo. Via het Serra da Estrela gebergte arriveer je in het noorden van Portugal, waar je je "vergaapt" aan de talloze met wijnranken bezaaide berghellingen. Ook een bezoek aan de oude hoofdstad Guimaraes loont zeker de moeite. Aan het eind is er wellicht nog tijd voor een dagje Porto.

Hoogtepunten

•Het verblijf in de solares en quintas
•Lissabon
•Sintra
•Alentejo
•Beja
•Evora
•kasteel van Monsaraz
•Arraiolos
•Vila Vicosa
•Marvao
•Serra da Estrela
•Coimbra
•Minho
•Douro
•Guimaraes
•Braga
•Porto
•Costa Verde

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Lissabon en terug vanaf Porto

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Alcochete - Quinta da Praia das Fontes
Beja - Monte da Corte Ligeira
Borba - Casa do Terreiro do Poço
Seia - Casa das Tilias
Sabrosa - Casa de Vilarinha de Sao Romao
Celorico de Basto - Casa de Canedo
Ponte de Lima - Paço de Calheiros

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1-2 Alcochete/Lissabon
    De komende 2 dagen verblijf je in een quinta op een kleine 20 kilometer van het centrum van Lissabon. De reis begint dan ook vast en zeker met een ontdekking van de bruisende hoofdstad van Portugal, prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag. Je hebt de keus uit vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Maar geniet toch vooral van de ontspannen atmosfeer die deze authentieke stad ademt. Natuurlijk maak je een ritje met één van de oude trams door de Moorse wijk Alfama en geniet u ’s avonds van een fado voorstelling in een van de vele bars en restaurants. Maar deze dagen mag ook een bezoek aan het wereldberoemde en fotogenieke Palacio Nacional da Pena in Sintra niet ontbreken. Dit prachtig in het groen gelegen paleis lijkt zo te zijn “weggelopen” uit het sprookjesbos van De Efteling. Maar ook het Palacio Nacional da Sintra en de ruine van Castelo dos Mouros zijn een bezoek meer dan waard. Of breng een bezoek aan badplaatsen als Cascais en Estoril.
  2. Dag 3-4 Beja
    Vandaag op het gemak richting de zuidelijke Alentejo. Het prachtige glooiende landschap met wuivende korenvelden, omzoomd door olijf- en kurkbomen, wijngaarden en verstilde dorpjes, glijdt aan je voorbij op weg naar Beja. Een heerlijke ontspannen plaats met mooie pleinen, heerlijke restaurantjes en natuurlijk een aantal interessante bezienswaardigheden, allemaal op korte loopafstand van elkaar, zoals diverse musea, een klooster en een prachtige kerk. Ook de omgeving van Beja is prachtig; de stad wordt omgeven door goudkleurige korenvelden.
  3. Dag 5-6 Borba
    Een paar dagen in het hart van de Alentejo. Je verblijft in het stadje Borba, centraal gelegen voor een bezoek aan de omringende plaatsen zoals Arraiolos, Vila Vicosa, Estremoz, Monsaraz en natuurlijk Evora, de hoofdstad van de Alentejo. Evora is één van Portugal’s best bewaarde Middeleeuwse steden en staat terecht op de lijst van UNESCO’s Werelderfgoed. Binnen de 14e-eeuwse stadsmuren is zoveel te zien dat je hier moeiteloos minimaal een hele dag kunt doorbrengen. We noemen slechts de kathedraal met het klooster, de Romeinse Diana tempel, de Capela dos Ossos en het Praca Giraldo. Verder is Evora een gezellige stad met restaurants waar je kunt genieten van de specialiteiten uit de Alentejo.
  4. Dag 7-8 Seia
    Seia, prachtig gelegen aan de westelijke rand van de Serra da Estrela, is een prima uitgangspunt voor een ontdekkingstocht door Centraal Portugal met natuurlijk allereerst een bezoek aan het hoogste gebergte van Portugal, de Serra da Estrela. Westwaarts wacht het prachtige Coimbra, één van de oudste universiteitssteden van Europa.
  5. Dag 9-10 Sabrosa
    Prima uitvalsbasis voor een verkenning van de Douro regio. De met wijnranken begroeide hellingen van de Douro vallei, de vergezichten, de kronkelende rivier omgeven door kleine wijndorpjes, je zult ogen te kort komen. Overbodig te zeggen dat je deze dagen een paar wijnkelders met bijbehorende proeverij moet bezoeken. Keus te over.
  6. Dag 11-12 Celorico de Basto
    Vanuit hier kun je een bezoek aan de historische steden Braga en Guimaraes (op ca. 20 km afstand) brengen. In Braga bezoek je natuurlijk de Bom Jesus do Monte met de beroemde trappen. Guimaraes is de oude hoofdstad van Portugal en heeft een zeer rijke historie die je hier kunt ontdekken: de middeleeuwse oude stad, een 1000 jaar oud kasteel en een 15e-eeuws paleis zijn slechts een paar van de hoogtepunten.
  7. Dag 13-14 Ponte de Lima
    Deze dagen geniet je van de prachtige natuur van de Minho regio. Je kunt bijvoorbeeld een tocht maken langs de Atlantische kust of via kronkelige weggetjes langs de met wijnranken begroeide hellingen toeren. Een glaasje Vinho Verde mag dezer dagen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook een dagtocht door het schitterende natuurpark Peneda-Geres is een absolute aanrader. Misschien nog een dagje Porto?
  8. Dag 15 Terugvlucht vanaf Porto
    Naar de luchthaven van Porto voor de terugreis.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook