Fly-drive Ronde van Portugal (hotels) 17 dagen

  1. Portugal
  2. Lissabon en Setúbal
  3. Lissabon
  • Portugal - Alentejo - Marvao
  • Portugal - Algarve
  • Fly-drive Ronde van Portugal (hotels) 17 dagen
  • Portugal - Noord Portugal
  • Portugal Centraal - Obidos
  • 17 foto's
  • Onze meest complete fly-drive
  • Kleinschalige en bijzondere accommodaties
  • Je ziet heel Portugal
  • Inclusief Lissabon, Porto en Algarve

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

Dagprogramma
  1. Dag 1 en 2 Lissabon
  2. Dag 3 en 4 Lissabon - Obidos - Batalha / Centraal Portugal
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Ronde van Portugal (hotels) 17 dagen

Algemeen

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.

De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.

Je overnacht in passende hotels tijdens onze fly-drives. In sommige plaatsen en regio’s slaap je soms in een pousada of een solar of quinta.


Onze meest complete fly-drive inclusief een overnachting op hoogte in de Serra da Estrela en een dagje aan de Costa Vicentina. Maar natuurlijk ook met Porto, Lissabon en de Algarve. En vrijwel overal in hele leuke, kleinschalige en bijzondere accommodaties.

Hoogtepunten

•Algarve
•Alentejo
•Evora
•kasteel van Monsaraz
•Marvao
•Serra da Estrela
•Douro
*Minho
•Guimaraes
•Braga
•Porto
•Coimbra
•kloosters van Tomar, Batalha en Alcobaça
•Fatima
•Obidos
•Lissabon
•Costa Vicentina

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Lissabon en terug vanaf Faro.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

•Lissabon - HF Fenix Lisboa
•Batalha - Casa Ceedina
•Coimbra - hotel Dom Luis
•Porto - Porto Trindade
•Guimaraes - Pousada Guimaraes
•Pinhao (Douro) - Vila Galé Douro Vineyards
•Manteigas (Serra da Estrela) - Penhas Douradas
•Arganil - Quinta Palmeira
•Evora - Vitoria Stone
•Odeceixe (Costa Vicentina)- Casas do Moinho
•Olha/Pechao (Algarve) - Quinta dos Poetas

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1 en 2 Lissabon
    Twee dagen de tijd voor een ontdekking van de bruisende hoofdstad van Portugal, prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag. Je hebt de keus uit vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Maar geniet toch vooral van de ontspannen atmosfeer die deze authentieke stad ademt. Natuurlijk maakt je een ritje met één van de oude trams door de Moorse wijk Alfama en geniet je ’s avonds van een fado voorstelling in één van de vele bars en restaurants. Je vakantie is begonnen. En hoe!
  2. Dag 3 en 4 Lissabon - Obidos - Batalha / Centraal Portugal
    'Morgens wellicht nog even een laatste paar uurtjes Lissabon, daarna op weg naar Obidos. De schitterende oude stad van Obidos, omgeven door een klassieke stadsmuur met kantelen, is een labyrint van keienstraatjes en witte, met bloemen begroeide huisjes. Dit stadje behoort tot de meest gefotografeerde plekken van Portugal. Het is dan ook geen straf om hier rond te lopen. Op weg naar je overnachtingsadres misschien nog even langs het klooster van Alcobaça, een imposant stukje Portugese geschiedenis. Je overnacht de komende 2 nachten vlakbij de historische stad Batalha en vlakbij een uitgestrekt natuurpark in een knusse accommodatie van Nederlandse eigenaars.
    De volgende dag weer volop keuze. Na het ontbijt kun je het nabijgelegen natuurpark Serras de Aire e Candeeiros intrekken en bijvoorbeeld afdalen in de prachtige druipsteengrotten bezoeken. Je kunt vandaag Tomar en Batalha bezoeken, waar de kloosters ook hier hun eigen verhaal vertellen van eeuwen terug. Een bezoek aan het indrukwekkende plein in het bedevaartsoord Fatima behoort ook tot de mogelijkheden. Of ga naar badplaats Nazaré, waar de hoogste golven van Europa voor (kunnen) komen.
  3. Dag 5 Coimbra
    Volop keuze vandaag. Na het ontbijt kun je het nabijgelegen natuurpark Serras de Aire e Candeeiros intrekken en bijvoorbeeld afdalen in de prachtige druipsteengrotten bezoeken. Je kunt vandaag Tomar en Batalha bezoeken, waar de kloosters ook hier hun eigen verhaal vertellen van eeuwen terug. Een bezoek aan het indrukwekkende plein in het bedevaartsoord Fatima behoort ook tot de mogelijkheden. In de namiddag arriveer je in het prachtige Coimbra, een van de oudste universiteitssteden van Europa. Hier moet je zeker de schitterende bibliotheek bezoeken. En zoals het een echte studentenstad betaamt: het is er gezellig tot in de kleine uurtjes. Je overnacht net buiten het centrum van Coimbra.
  4. Dag 6 en 7 Porto
    In noordelijke richting langs de kust voor een bezoek aan Aveiro, het “Venetië van Portugal”. Dan door naar Porto. De komende dagen heb je de tijd voor een ontdekking van Portugal’s tweede stad, schitterend en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier de Douro. Het oude stadscentrum behoort met recht tot het UNESCO werelderfgoed. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek één van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. Of ga winkelen in de wijk Baixa, bijvoorbeeld in de Rua de Santa Caterina. En ’s avonds natuurlijk heerlijk uit eten in één van de vele restaurantjes aan de rivier.
  5. Dag 8 Minho - Braga - Guimaraes
    Deze dag staat de Minho regio centraal. Je kunt heerlijk rondrijden door het heuvelachtige landschap van de regio die beroemd is vanwege de heerlijke Vinho Verde en als de tijd het toelaat kun je een bezoek aan het natuurpark Geneda Peres brengen. Daarna is het tijd voor de historische steden Braga en Guimaraes. In Braga bezoek je natuurlijk de Bom Jesus do Monte met de beroemde trappen. Guimaraes is de oude hoofdstad van Portugal en heeft een zeer rijke historie die je hier kunt ontdekken: de middeleeuwse oude stad, een 1000 jaar oud kasteel en een 15e-eeuws paleis zijn slechts een paar van de hoogtepunten. Overnachting in Guimaraes.
  6. Dag 9 Douro vallei
    De ochtend zou je kunnen gebruiken om Guimaraes te ontdekken als je daar gisteren nog niet aan toe bent gekomen. Daarna staat de dag in het teken van wijn. De met wijnranken begroeide hellingen van de Douro vallei, de vergezichten, de kronkelende rivier omgeven door kleine wijndorpjes, je zult ogen te kort komen. Overbodig te zeggen dat je onderweg een wijnkelder met bijbehorende proeverij moet bezoeken. Keus te over. Je verblijft centraal in de regio. Na thuiskomst is het goed nagenieten op het terras met uitzicht over de wijngaarden, natuurlijk met een glaasje 'van het huis'.
  7. Dag 10 Serra da Estrela
    Een schitterende dag in de ruige natuur van Portugals’s hoogste bergketen, de Serra da Estrela. Overnachting op 1500 meter hoogte boven het plaatsje Manteigas.
  8. Dag 11 Centraal Portugal
    Op het gemak daal je weer af naar het ongerepte Centro, het centrale deel van Portugal met kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Je overnacht in de zuidelijke uitlopers van het Serra da Estrela gebergte in de prachtige Quinta da Palmeira bij Arganil.
  9. Dag 12 en 13 Alentejo - Evora
    Vandaag rij je via de noordkant de Alentejo regio binnen met natuurlijk een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Monsaraz, aan tapijtstad Arraiolos of marmerstad Vila Vicosa. Een stop in het vestingstadje Marvao mag zeker ook niet ontbreken. Eindpunt vandaag is Evora, de hoofdstad van de Alentejo. Evora is één van Portugal’s best bewaarde Middeleeuwse steden en staat terecht op de lijst van UNESCO’s werelderfgoed. Binnen de 14e-eeuwse stadsmuren is zoveel te zien dat je hier moeiteloos minimaal een hele dag kunt doorbrengen. We noemen slechts de kathedraal met het klooster, de Romeinse Diana tempel, de Capela dos Ossos en het Praça Giraldo. Verder is Evora een gezellige stad met restaurants waar je kunt genieten van de specialiteiten uit de Alentejo. Je slaapt hier 2 nachten.
  10. Dag 14 Alentejo - Costa Vicentina
    Door het prachtige en haast uitgestorven landschap van de Alentejo, met wuivende korenvelden, kurk- en olijfbomen en witte dorpjes, ga je terug naar de Atlantische kust. Een wat langere, maar o zo boeiende dag. Het landschap ondergaat langzaam een gedaanteverwisseling als je naar de zuidwestelijke kuststrook van de Alentejo rijdt, de Costa Vicentina. Een schitterend natuurgebied, ongerepte stranden, verstilde baaien tussen steile rotskliffen, een deels fraai bebost achterland en authentieke en sfeervolle dorpjes, aan of vlakbij zee. Een prachtige plek voor een overnachting, zo ongeveer op de grens van de Alentejo en de Algarve.
  11. Dag 15 en 16 Algarve
    De laatste dagen van deze complete fly-drive breng je door in de Algarve. Je verblijft in het groene achterland, weg van de massa, maar als je wilt, lig je binnen 20 minuten rijden op het strand. Je verblijf ligt centraal, zodat je alle kanten op kunt om deze prachtige regio te verkennen. Ontdek het groene binnenland en bezoek een marktje in een van de dorpjes. Verwonder je in het natuurgebied Ria Formosa en geniet 's avonds op een terrasje aan zee van vers gevangen vis. Of van de lokale 'frango piri-piri'.
  12. Dag 17 Faro
    Je vliegt terug vanaf de luchthaven van Faro. Als je tijd hebt, is een bezoekje aan het oude centrum van Faro de moeite waard. Een gezellige plek om je vakantie af te sluiten.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook