Privérondreis The Local Experience Jordanië

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Petra
 • Aqaba
 • Privérondreis The Local Experience Jordanië
 • Schaapherder - Wadi Rum
 • Wadi Rum
 • 40 foto's
 • Maak kennis met de lokale bevolking
 • Neem deel aan lokale activiteiten
 • Engelssprekende chauffeur en gids
 • Kookworkshop in Petra
 • Lunch bij de locals
 • Mozaïekworkshop
 • Leer Jordaanse lekkernij maken
 • Bezoek Petra en Jerash
 • Overnacht in Wadi Rum
 • Verblijf aan de Dode Zee
 • Jeepsafari in Wadi Rum

Tijdens deze reis ontdek je niet alleen de hoogtepunten van Jordanië maar maak je ook kennis met de lokale bevolking en leer je meer over hun gebruiken en gewoonten. Neem deel aan activiteiten die net even anders zijn en waar niet alleen jij van leert maar ook de lokale bevolking profiteert zo een beetje mee. Dompel jezelf onder in de Jordaanse cultuur. Zo leer je tijdens deze rondreis Jordaanse l

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Beit Khairat Souf-Ajloun-Biscuit House-Calligraphy House-Amman
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privérondreis The Local Experience Jordanië

Tijdens deze reis ontdek je niet alleen de hoogtepunten van Jordanië maar maak je ook kennis met de lokale bevolking en leer je meer over hun gebruiken en gewoonten. Neem deel aan activiteiten die net even anders zijn en waar niet alleen jij van leert maar ook de lokale bevolking profiteert zo een beetje mee.

Dompel jezelf onder in de Jordaanse cultuur. Zo leer je tijdens deze rondreis Jordaanse lekkernijen te bereiden, je naam in het Arabisch te schrijven, kun je deelnemen aan een mozaïekworkshop en bereid je een heerlijke Jordaanse lunch. Maar natuurlijk ontbreken ook de bekende hoogtepunten niet. Zo zie je de contrasten tussen oud en nieuw in de hoofdstad Amman, ontdek je de Romeinse stad Jerash en het wereldwonder Petra, slaap je onder de sterrenhemel in Wadi Rum en kun je drijven in de Dode Zee.

Hoogtepunten

• Petra
• Jerash
• Wadi Rum
• Aqaba
• Mount Nebo
• Amman
• Ajloun
• Kookworkshop

Auto met chauffeur & Gids

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar.
Naast de chauffeur heb je ook een gids. De gids zal met je mee gaan tijdens de diverse excursies en activiteiten en vertelt je graag wat meer over 'zijn' land.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels of gelijkwaardig:

Amman:
3* - hotel Toledo (4* hotel)
4* - hotel Sulaf of hotel San Rock
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Petra:
3* - hotel Amra Palace
4* - hotel Petra Moon
5* - Old Village Resort Petra

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Camp
4* - Mazayen Camp
5* - Memories Aicha Camp

Aqaba:
3* - hotel City Tower (4* hotel)
4* - hotel Oryx Aqaba
5* - hotel Mövenpick Aqaba

Dode Zee:
3* - hotel Dead Sea Spa (4* hotel)
4* - hotel Dead Sea Spa
5* - hotel Hilton Dead Sea

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Je reis gaat beginnen: je vliegt naar de hoofdstad van Jordanië, waar je na aankomst wordt opgehaald en naar je hotel wordt gebracht.
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Beit Khairat Souf-Ajloun-Biscuit House-Calligraphy House-Amman
  Na het ontbijt vertrek je naar de oude stad Jerash, een zeer goed bewaard gebleven stad uit het Romeinse rijk. Wandel over met pilaren omzoomde straten, zie tempels en theaters en verbaas je over hoe goed de stad bewaard is gebleven. Vervolgens door naar Beit Khairat Souf, waar lokale vrouwen traditionele, handgemaakte producten aanbieden en waar je zelf jam kunt maken. Ook kun je hier genieten van een heerlijke vers bereide lunch.

  Na de lunch reis je door de pijnboombossen door naar Ajloun en haar kasteel. Ook bezoek je hier ‘Biscuit House’, waar elke dag vele Jordaanse lekkernijen worden gebakken. Hier kun je zelf (kusmat) brood maken, een Noord-Jordaanse lekkernij welke tijdens speciale gelegenheden wordt bereid. Alvorens je terugkeert naar Amman, maak je nog een stop bij ‘House of calligraphy’.
 3. Dag 3: Amman-Iraq El Amir-Amman
  ’s Ochtends maak je kennis met de lokale bevolking en gebruiken in Iraq El Amir. Hier maken de lokale vrouwen zeep van olijfolie en kaarten en notitieboekjes van gerecycled papier. Na de lunch ga je weer terug naar Amman voor een city tour. Zie de traditionele souks en de oude citadel, maar ook het contrast aan de andere kant van de stad met internationale restaurants, pubs en discotheken.
 4. Dag 4: Amman-Madaba-Mount Nebo-Bani Hamida-Petra
  De stad van de mozaïeken, Madaba, staat vandaag op het programma. In Madaba is de oude mozaïekenkaart van het Beloofde Land te vinden en in het nabij gelegen Mount Nebo leer je meer over deze vorm van kunst in een mozaïekfabriek.
  Onderweg naar Petra stop je bij Bani Hamida. Hier kun je de mooiste kussens en tapijten kopen.
 5. Dag 5: Petra-Wadi Rum
  ’s Ochtends staat in het teken van het schitterende Petra. Deze rozerode stad werd in 1812 herontdekt en is een hoogtepunt tijdens je reis door Jordanië. Een tocht van circa 1,5 km door een smalle kloof brengt je bij de schatkamer. Dit prachtige uitgehouwen ‘gebouw’ is bekend uit de film ‘Indiana Jones & The Temple’.
  De lunch van vandaag mag je zelf bereiden in Petra Kitchen, waar je een lokaal gerecht leert maken. Na de lunch reis je door naar de prachtige Wadi Rum woestijn. In Wadi Rum zul je overnachten en kun je genieten van een schitterende sterrenhemel. 's Avonds staat een Zarb diner met een lokale familie op het programma.
 6. Dag 6: Wadi Rum-Aqaba
  De Wadi Rum woestijn bestaat uit rood zand afgewisseld met schitterende rotspartijen. Ga tijdens een jeepsafari op verkenning door dit unieke stukje natuur.
  Vervolgens reis je door richting de Rode Zee, naar de badplaats Aqaba. Geniet hier aan de rand van het zwembad of op het strand. Even lekker tot rust komen.
 7. Dag 7: Aqaba-Ghor Al Mazraá-Dode Zee
  Maak kennis met de lokale bevolking wanneer je een stop maakt bij het Zikra initiatief. In het agrarisch seizoen (van eind november t/m eind maart) breng je een bezoek aan een tomatenkweker en vertelt een lokale familie je meer over hun leven. Ook word je hier op een lekkere, lokale lunch getrakteerd alvorens je doorreist naar het laagste punt op aarde. ’s Middags kom je aan bij de Dode Zee. Een unieke ervaring om hier in het zoute water zonder moeite te blijven drijven.
 8. Dag 8: Dode Zee-Amman-terugvlucht
  Helaas zit je reis erop en ga je, als het goed is, vol nieuwe ervaringen weer huiswaarts.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook