Privérondreis Sportief & Cultuur

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Rasoun Trail - Jordanië
 • White Dome Trail, Dana - Jordanië
 • Privérondreis Sportief & Cultuur
 • Jerash - Jordanië
 • Kamperen Wadi Rum
 • 38 foto's
 • Meerdere hikes
 • Engelssprekende gids en chauffeur
 • In 10 dagen langs alle hoogtepunten
 • Hike door Dana
 • Kamperen in Wadi Rum
 • Mujib Siq Trail
 • Wandel van Petra naar Little Petra
 • Jeepsafari in Wadi Rum
 • Ajloun Rasoun Trail
 • Verblijf aan de Dode Zee

Ben je op zoek naar een actieve reis door het schitterende Jordanië? Dan is deze reis iets voor jou! In 10 dagen bezoek je niet alleen de bekende hoogtepunten zoals Petra, Wadi Rum en Jerash, maar kun je ook een aantal mooie hikes maken. Wandel in Dana bijvoorbeeld de Dana White Dome Trail, een mooie route door de prachtige natuur. Maar ook de route tussen Petra en haar zusje Little Petra is een a

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Ajloun
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privérondreis Sportief & Cultuur

Ben je op zoek naar een actieve reis door het schitterende Jordanië? Dan is deze reis iets voor jou! In 10 dagen bezoek je niet alleen de bekende hoogtepunten zoals Petra, Wadi Rum en Jerash, maar kun je ook een aantal mooie hikes maken. Wandel in Dana bijvoorbeeld de Dana White Dome Trail, een mooie route door de prachtige natuur. Maar ook de route tussen Petra en haar zusje Little Petra is een aanrader. In de rode woestijn Wadi Rum kampeer je in je eigen tentje onder een prachtige sterrenhemel en geniet je van de ultieme rust, stilte en ruimte. Vervolgens kun je snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba, alvorens je aan je laatste hike door Wadi Mujib begint. Een heerlijke sportieve en actieve reis gecombineerd met de vele culturele hoogtepunten Jordanië!

Hoogtepunten

• Jerash
• Petra
• Little Petra
• Wadi Rum
• Dana
• Dode Zee
• Aqaba
• Madaba
• Mount Nebo
• Wadi Mujib

Auto met chauffeur & Gids

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar.
Naast de chauffeur heb je ook een gids. De gids zal met je mee gaan tijdens de diverse excursies en activiteiten en vertelt je graag wat meer over 'zijn' land.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Ajloun:
3* - Ajloun Cabins (economy kamer)
4* - Ajloun Cabins (standaard kamer)
5* - Ajloun Cabins (deluxe kamer)

Dana:
3* - Dana Guesthouse (deluxe kamer)
4* - Dana Guesthouse (deluxe kamer)
5* - Dana Guesthouse (deluxe kamer)

Petra:
3* - hotel La Maison Petra
4* - hotel Petra Moon
5* - hotel Hayat Zaman

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Camp
4* - Sun City Camp (luxe tent)
5* - Sun City Camp (martian tent)

Wadi Rum:
3* - kamperen (eenvoudig)
4* - kamperen (eenvoudig)
5* - kamperen (eenvoudig)

Aqaba:
3* - hotel City Tower Aqaba (4* hotel)
4* - hotel Oryx Aqaba
5* - hotel Mövenpick Aqaba

Dode Zee:
3* - hotel Dead Sea Spa (4* hotel)
4* - hotel Dead Sea Spa
5* - hotel Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Je vliegt naar de hoofdstad Amman, waar je na aankomst wordt opgehaald van het vliegveld en naar je hotel wordt gebracht.
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Ajloun
  Vandaag vertrek je naar het prachtige gebied ten noorden van de hoofdstad Amman. Na het ontbijt bezoek je de oude Romeinse stad Jerash, één van de best bewaard gebleven steden van het Romeinse rijk. Dwaal door de oude tempels, theaters en over pleinen en straten met zuilengalerijen.
  Vervolgens rij je door de dennenbossen en olijfgaarden verder naar Ajloun. Hier bezoek je het kasteel van Saladin, ook wel bekend als Qalaat er-Rabat, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt op de Jordaanvallei. In Ajloun begin je aan de Rasoun trail. Wandel door bossen vol eiken-, pistache- en aardbeibomen. Maak een korte omweg langs een oude wijnpers en vervolg je weg naar beneden de vallei in. Het pad klimt naar 1.000 meter boven zeeniveau bij Eagle’s View Point en daalt af naar het dorp Rasoun. Hier word je weer opgepikt en ga je naar het Soap House, waar de lokale vrouwen van Ajloun op traditionele wijze olijfolie zeep maken. De wandeling duurt ca. 2-3 uur. Overnachting in Ajloun Cabins.
 3. Dag 3: Ajloun-Madaba-Nebo-Dana
  Na het ontbijt ga je naar Madaba, de stad van de mozaïeken. Hier vind je de oudste mozaïeken landkaart van het Beloofde Land. Bij Mount Nebo kun je vervolgens genieten van een schitterend uitzicht op de Jordaanvallei en zie je de Byzantijnse kerk. Dan reis je verder naar Dana Biosphere Reserve. Een mooi stukje natuur, waar vele diersoorten leven. Ten tijde van het Romeinse en Byzantijnse rijk vooral geliefd vanwege haar koper en andere mineralen. Overnachting in Dana.
 4. Dag 4: Dana (wandeling White Dome Trail)-Petra
  De White Dome Trail staat vandaag op het programma. Deze wandeling van ca. 8 km volgt de hellingen van Wadi Dana tussen Rummana Camp en het dorpje Dana zelf. Volg de route langs terrassen en geniet van schitterende uitzichten op de Wadi. Na de wandeling van 3 tot 4 uur reis je verder naar Petra.
 5. Dag 5 Petra
  Vandaag staat in het teken van het nieuwe wereldwonder Petra! Deze schitterende, roze stad is zo’n 2.000 geleden door de Nabateërs gebouwd en herbergt diverse paleizen, woningen en tempels uitgehakt uit zandsteen. Wandel door de Siq naar de overweldigende schatkamer Al Khazneh en ontdek de vele hoogtepunten in deze schitterende roze stad.
 6. Dag 6: Petra-trekking Little Petra-Wadi Rum
  Na het ontbijt vertrek je al wandelend richting Beidah, de archeologische opgraving dat bekend staat als Little Petra. De wandeling is zo’n 13 km en neemt zo’n 6 uur in beslag. Het kleine zusje van Petra zou de belangrijkste karavanserai, een rustplaats onderweg, zijn van Petra. Na de wandeling een transfer naar Wadi Rum, waar je zult overnachten in een tentenkamp.
 7. Dag 7: Wadi Rum
  Tijdens een 2 uur durende jeepsafari ontdek je de schitterende rode woestijn per 4x4. Een korte wandeling brengt je bij Burda mountain. Te midden van deze stilte en leegte zul je je tent op slaan.
 8. Dag 8 Wadi Rum-Aqaba
  Na je nachten onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn laat je het rode zand van de woestijn achter je en zet koers naar de badplaats Aqaba. Zandstranden en koraalriffen vormen een heerlijke plek om even tot rust te komen.
 9. Dag 9: Aqaba-Mujib Siq trail-Dode Zee
  Van de Rode Zee reis je noordelijk richting de Dode Zee. Bij Wadi Mujib maak je weer een mooie wandeling (alleen mogelijk in de periode van 1 april tot 31 oktober en bij goed weer). De Mujib Siq trail begint bij het Visitor Centre vlakbij de Mujib Bridge. Neem de brug over de dam en volg de loop van de rivier. De route slingert tussen de steile kliffen door. Loop (en zwem in sommige periodes) door het water, klim en klauter over rotsen en glij er ook weer van af. Een erg leuke en afwisselende route en zomersdag ook nog eens lekker verfrissend. De route neemt zo’n 2 tot 3 uur in beslag. Overnachting aan de Dode Zee.
 10. Dag 10: Dode Zee-Amman-terugvlucht
  Voordat je wordt opgehaald voor je transfer naar het vliegveld kun je nog even drijven in de Dode Zee. Een unieke ervaring! Dan zit je reis er helaas weer op en is het tijd om naar huis te gaan.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook