Privérondreis Het beste van Jordanië

  1. Jordanië
  2. regio Amman
  3. Amman
  • Petra
  • Dode Zee
  • Privérondreis Het beste van Jordanië
  • Wadi Rum
  • Aqaba
  • 30 foto's
  • Privérondreis met Engelstalige privéchauffeur
  • Verblijf o.b.v. 3, 4 of 5* hotels
  • In 8 dagen langs de hoogtepunten
  • Ontdek het nieuwe wereldwonder Petra
  • Verblijf onder de sterrenhemel in Wadi Rum
  • Zie de oude Romeinse stad Jerash
  • Relax aan de Rode Zee

Een verrassend mooie reis naar Jordanië! Reis mee naar de perfect bewaard gebleven Romeinse stad Jerash, de indrukwekkende vergeten stad Petra, de zinderend rode woestijn van Wadi Rum, de extreem zoute Dode Zee en rust uit op het prachtige strand aan de Golf van Aqaba. Alle hoogtepunten van dit mooie land komen in een week tijd aan bod. Je hebt de keus uit een verblijf in 3*, 4* of 5* hotels. Reis

Dagprogramma
  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman ca. 150 km
  3. Bekijk dagprogramma

Over Privérondreis Het beste van Jordanië

Algemeen

Een verrassend mooie reis naar Jordanië! Reis mee naar de perfect bewaard gebleven Romeinse stad Jerash, de indrukwekkende vergeten stad Petra, de zinderend rode woestijn van Wadi Rum, de extreem zoute Dode Zee en rust uit op het prachtige strand aan de Golf van Aqaba. Alle hoogtepunten van dit mooie land komen in een week tijd aan bod. Je hebt de keus uit een verblijf in 3*, 4* of 5* hotels. Reis mee en raak onder de indruk van de rijke cultuur, de afwisselende natuur en de gastvrije bevolking!

Hoogtepunten

• Amman
• Jerash
• Petra
• Wadi Rum
• Aqaba
• Dode Zee
• Madaba
• Mount Nebo
• Kerak

Auto met chauffeur

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
De chauffeur is geen gids, maar de chauffeurs zijn locals en spreken Engels. Ze zijn zeer trots op hun land, dus vaak vertellen ze je wel het een en ander, maar ze zijn niet verplicht om dit te doen.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Petra:
3* - hotel Amra Palace
4* - P Quattro Relax hotel
5* - Old Village Resort Petra

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Camp
4* - Sun City Camp of Mazayen Camp (is 3*+ accommodatie)
5* - Martian tent in Sun City Camp

Aqaba:
3* - hotel City Tower
4* - hotel Oryx
5* - Mövenpick Resort Aqaba

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Vlucht naar Amman
    Je vliegt naar Amman. Aansluitend heb je een transfer naar je hotel.
  2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman ca. 150 km
    Na het ontbijt vertrek je naar een klassiek hoogtepunt: de oude Romeinse stad Jerash. Je ziet hier een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Bezoek de met pilaren omzoomde hoofdstraat, de oude tempels en winkels en het mooie amfitheater. Na je bezoek aan Jerash rij je door dennenbossen en olijfgaarden verder naar Ajloun, waar je het kasteel van Saladin bezoek. Dit oude kasteel is ook wel bekend als Qalaat er-Rabat en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Jordaanvallei.
    's Middags keer je weer terug naar de hoofdstad en is het tijd voor een "rondje" Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee.
  3. Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra ca. 300 km
    De beroemde King’s Highway voert naar het zuiden. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Kerak ligt in een prachtige wadi. Tegen de avond kom je aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht je ook.
  4. Dag 4: Petra
    Een hele dag voor de indrukwekkende roze-rode stad Petra. De stad is al duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Bezoek ook zeker het gigantische uit de rotsen gehouwen 'klooster'. Het is een aardige klim naar boven, maar zeker de moeite waard! Overnachting opnieuw in Petra.
  5. Dag 5: Petra-Beidah-Wadi Rum ca. 120 km
    Je begint de dag met een bezoek aan de archeologische plek Beidah met uit de rotsen gehouwen graven, tempels, waterkanalen en reservoirs. Ook zie je hier een aantal mooie overblijfselen van fresco's. Na een korte stop bij deze indrukwekkende rotsformaties reis je door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Je kunt hier een jeepsafari met een 4x4 maken onder leiding van de bedoeïenen waarbij je door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. Je overnacht in een woestijnkamp en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel.
  6. Dag 6: Wadi Rum-Aqaba ca. 100 km
    In Aqaba aan de Rode Zee kun je een dagje bijkomen van de vele indrukken die je de laatste dagen hebt opgedaan. Een heerlijk dagje zonnen, zwemmen, snorkelen of lekker rustig een boek lezen. Overnachting in Aqaba.
  7. Dag 7: Aqaba-Dode Zee-Amman ca. 325 km
    Op weg terug naar Amman reis je via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op je rug de krant lezen blijft een bijzondere ervaring. Tegen de avond terug naar Amman voor je laatste overnachting in Jordanië.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Amman
    Helaas zit je reis erop en heb je vandaag een transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook