Fly-drive Ontdek Puglia 11 dagen

 1. Italië
 2. Apulië
 3. Polignano a Mare
 • trulli in landschap puglia italie
 • Oude olijfboom in Puglia
 • otranto in puglia
 • locorotondo-puglia-italie
 • Adriatische kust bij Puglia
 • 16 foto's
 • Zie de bijzondere trulli
 • Ontdek de mooiste plekjes van Puglia
 • Bezoek de mooiste stranden
 • Zie mooie plaatsen als Lecce, Otranto en Ostuni

Tijdens deze reis verblijf je in 3 verschillende accommodaties. Je eerste overnachtingsadres is in Polignano a Mare. Dit sfeervolle stadje is op de rotsen gebouwd en hier kun je heerlijk dwalen door de straatjes, of ga eens op pad door de mooie Valle d’Itria met haar bijzondere kegelvormige trulli of zie de mooie dorpjes Ostuni, Locorotondo of Alberobello. Na een paar dagen laat je de Adriatische

Dagprogramma
 1. Dag 1: Aankomst Brindisi
 2. Dag 2 t/m 4: Polignano a Mare
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Ontdek Puglia 11 dagen

Algemeen

Tijdens deze reis verblijf je in 3 verschillende accommodaties. Je eerste overnachtingsadres is in Polignano a Mare. Dit sfeervolle stadje is op de rotsen gebouwd en hier kun je heerlijk dwalen door de straatjes, of ga eens op pad door de mooie Valle d’Itria met haar bijzondere kegelvormige trulli of zie de mooie dorpjes Ostuni, Locorotondo of Alberobello. Na een paar dagen laat je de Adriatische kust achter je en reis je door naar de Ionische kust. Ontdek de mooie stranden van de Salento, maar ga ook zeker naar de schitterende barokstad Lecce. Het oude centrum met haar prachtige barokgebouwen en stadspoorten mag je eigenlijk niet missen. De laatste dagen breng je weer door aan de Adriatische kust bij Otranto. Ontdek de gezellige haven en rij eens de mooie kustroute naar het zuidelijkste puntje van Puglia: Santa Maria di Leuca.

Hoogtepunten

Polignano a Mare
Monopoli
Alberobello
Valle d’Itria
Ionische kust
Gallipoli
Lecce
Otranto

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 11 een huuaruto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Polignano a Mare – Cala Ponte
Santa Maria al Bagno – Grand Hotel Riviera
Otranto – Hotel Basiliani

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Aankomst Brindisi
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar je eerste overnachtingsadres Hotel Cala Ponte in Polignano a Mare.
 2. Dag 2 t/m 4: Polignano a Mare
  Polignano a Mare is een schitterend plaatsje gelegen op een rots. Vanuit je hotel loop of fiets je zo naar het historische centrum toe met haar leuke terrasjes en winkeltjes. Dwaal door de wirwar van smalle straatjes en steegjes in het oude centrum. Midden in Polignano vind je ook een strandje, dus vergeet je badkleding niet mee te nemen. Een bekend restaurant hier is Grotta Palazzese, dat is uitgehouwen in een grot, een unieke plek om te dineren. Of kies voor één van de vele andere sfeervolle plekjes.
  De komende dagen kun je gebruiken om op verkenning te gaan in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Alberobello waar je de unieke trulli vindt, zie de nabijgelegen mooie witte stadjes Ostuni en Locorotondo en rij ook zeker door de prachtige omgeving van de Valle d’Itria.
  Een andere aanrader is de kustplaats Monopoli met haar sfeervolle haven, oude stadsmuren en sfeervolle straatjes. Ga eens naar het oude centrum van de stad Bari en zie hoe de vrouwen hier op straat orecchiette (pasta in de vorm van oortjes) maken. Of ga eens een dagje naar de indrukwekkende grotwoningen (de Sassi) in Matera, waar de laatste James Bond ‘No time to die’ film is opgenomen.
  Eén ding is zeker je zult je hier de komende dagen niet vervelen.
 3. Dag 5 t/m 7: Santa Maria al Bagno
  Het is tijd om Polignano a Mare achter je te laten en koers te zetten naar de Ionische kust, naar Grand Hotel Riviera in Santa Maria al Bagno. Hier heb je het strand voor de deur en kun je even heerlijk tot rust komen of kies ervoor om een dagje naar de schitterende barokstad Lecce te rijden, zeker een bezoek waard! Of ga eens naar het stadje Gallipoli, dat ‘mooie stad’ betekent.
 4. Dag 8 t/m 10: Otranto
  Na een paar dagen is het weer tijd om door te rijden naar je laatste overnachtingsadres. Je keert weer terug naar de andere kust waar je de komende dagen verblijft in hotel Basiliani in Otranto. Otranto is een kustplaats met een gezellige haven. Mocht je nog niet in Lecce geweest zijn, raden we je aan om dat deze dagen nog te doen. Rij ook eens de mooie kustroute naar Santa Maria di Leuca, het zuidelijkste puntje van de hak van Italië.
 5. Dag 11: terug naar Brindisi en terugvlucht
  Helaas zit het er weer op en is het tijd om naar huis te gaan.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook