Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

 1. Italië
 2. Apulië
 3. Brindisi
 • Fietsen door Puglia
 • oud romeins theater in lecce - puglia - italie
 • Route Ontdek Salento op de fiets.jpg
 • Fietsen op het strand
 • Zee-egels
 • 11 foto's
 • Individuele fietsvakantie in Salento
 • Zie de Lecce met haar 100 kerken
 • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht
 • Doorkruis het binnenland van Salento
 • Zie Otranto, Leuca en Gallipoli

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
 2. Dag 2 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km):
 3. Bekijk dagprogramma

Over Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

Algemeen

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

Hoogtepunten

Lecce
Gallipoli
Leuca
Otranto
Binnenland Salento

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Fiets

Standaard is een trekkingfiets inbegrepen, op aanvraag e-bike of gravel bike mogelijk. Vanaf 2024 is de fiets verzekerd tegen diefstal en schade met een eigen risico van € 200,-.

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels, afhankelijk van je keuze. Hieronder een voorbeeld van accommodaties of gelijkwaardig waar je kunt verblijven tijdens de reis.

3-sterren:
2 nachten in Lecce - Hotel delle Palme
1 nacht in Gallipoli - B&B Corte Casole of B&B Corte Moline
1 nacht in Leuca - Hotel Terminal of Hotel L'Approdo (classic kamer)
2 nachten Vignacastrisi - B&B Donna Lina
1 nacht in Otranto - Hotel Albania

4-sterren :
2 nachten in Lecce - Palazzo dei Dondoli
1 nacht in Gallipoli - Relais Corte Palmieri of Bastioni San Domenico
1 nacht in Leuca - Villa la Meridiana of Hotel L'Approdo (comfort kamer)
2 nachten Vignacastrisi - Palazzo Guglielmo (of Palazzo Vecchio in Marittima)
1 nacht in Otranto - Hotel San Giuseppe

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi heb je een transfer naar de barokstad Lecce. De hoofdstad van het schiereiland Salento werd in de 15e eeuw een van de belangrijkste steden in zuid-Italië. Het was ook in deze periode dat de stad werd versierd met belangrijke barokke monumenten en onder dreiging van een Ottomaanse invasie herbouwde keizer Karel V de verdediging van de stad, samen met een nieuw kasteel. Je vindt hier nog altijd een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater en een kleiner Grieks theater. Een goed startpunt van je reis; vanaf morgen ontdek je het mooie Salento op de fiets.
 2. Dag 2 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km):
  Je fietstour gaat vandaag dan echt beginnen. Je laat Lecce achter je en zet koers naar de Ionische kust. Door wijn- en olijfboomgaarden, kleine dorpjes en langs diverse gewassen. Copertino heeft een mooi, klein historisch centrum en goed bewaard gebleven kasteel. Een ideale plek voor een kopje koffie met ijs en amandelmelk.
  Vanaf hier doorkruis je Nardó dat een kijkje verdient op het prachtige barokke plein, Piazza Salandra, terwijl je geniet van een goed glas lokale wijn in een van de vele bars. Je bereikt de zee aan de rand van het reservaat van Porto Selvaggio. Dit stukje kust staat bekend om zijn zonsondergangen; eenmaal aangekomen in Gallipoli kun je er ook van genieten vanaf de kleine baai van Purità. Overnachting in Gallipoli.
 3. Dag 3 Gallipoli-Leuca (ca. 50 km):
  De mooie stad Gallipoli was in het verleden het belangrijkste mediterrane handelscentrum voor olijfolie; de ondergrondse oliemolen in Palazzo Granafei zal je dit stukje geschiedenis vertellen. Vanuit Gallipoli fiets je parallel aan de kustlijn langs Torre San Giovanni, een kleine haven tussen vulkanische lage kliffen. Je kunt stoppen bij een van de prachtige, witte zandstranden voordat je aankomt bij Punta Ristola, het uiterste puntje van Salento en tevens een plaats van legendes en talrijke vondsten uit de neolithische periode. Optioneel kun je hier mee met een boottochtje om de zeegrotten van Capo di Leuca te ontdekken, in de kiosken in de haven kun je je kaartje kopen. Overnachting in Santa Maria di Leuca.
 4. Dag 4 Leuca - Vignacastrisi (ca. 30 km):
  Een stuk schilderachtige weg met uitzicht op de zee leidt je door prachtige badplaatsen zoals Tricase en Castro. Verborgen baaien en grotten, adembenemende kliffen en canyons, en betoverende dorpjes vol geschiedenis geven je veel kansen om onderweg even te stoppen en te genieten. Een licht glooiende route brengt je in Vignacastrisi, waar je zult overnachten.
 5. Dag 5 Omgeving Vignacastrisi (ca. 35 km)
  Vandaag een dagje rondom Vignacastrisi. Je zult magische plekken verkennen, zoals het megalithische park in de buurt van het dorp Giurdignano. Hier zijn tal van menhirs en dolmens teruggevonden. Nog altijd spreken deze monumentale overblijfselen uit de prehistorie tot de verbeelding. Voor je terugkeert kun je ook nog een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuin met een rijke collectie aan zeldzame planten. Of je kunt ervoor kiezen om een mooie wandeling te maken richting het stadje Castro Marina, om het historische centrum te bezoeken met het prachtige kasteel, ontspan aan zee of bezoek de Zinzulusa-grot. Overnachting in Vignacastrisi.
 6. Dag 6 Vignacastrisi - Otranto (ca. 25 km):
  Vanuit Vignacastrisi kom je weer langs een van de meest spectaculaire stukken kustlijn in Salento, die fascineert met zijn prachtige uitzicht op de zee, de natuur en de typische droge stenen gebouwen van dit gebied. Geniet van de rotsachtige baaien om te ontspannen, een duik te nemen of enkele typische specialiteiten te proeven in de bars en restaurants die je tegenkomt. We raden je aan te stoppen bij de vuurtoren Palascìa en het bauxietmeer. De komende nacht verblijf je in Otranto, de stad van de 800 martelaren en dankzij zijn ligging is het altijd een verbindingspunt geweest voor de handel, culturele uitwisselingen en invasies tussen de westerse en oosterse wereld.
 7. Dag 7 Otranto – Lecce (ca. 55 km)
  Mocht je de imposante kathedraal met zijn indrukwekkende mozaïekvloer nog niet bezocht hebben, dan kun je dat vanochtend nog doen alvorens je weer verder fietst. Je fietst vandaag dicht bij de twee Alimini meren voordat je weer langs de kust rijdt. Bewonder de baai van Sant’Andrea en de poëziegrot in de buurt van de archeologische vindplaats Rocce Vecchia, en maak misschien een duik in zee.
  Dan rij je verder door het natuurlijke WWF-park Le Cesine, een vestingstad waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, alvorens je aankomt naar de moderne beschaving en het charmante plaatsje Lecce. Overnachting in Lecce.
 8. Dag 8 Lecce, terugvlucht vanaf Brindisi
  Helaas zit je fietsavontuur erop. Voor je terugkeert naar de luchthaven kun je misschien nog wat souvenirs inslaan.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook