Het gezicht van Tel Aviv – de Bauhaus stijl 5 dagen

 1. Israël
 2. regio Tel Aviv
 3. Tel Aviv
 • Tel Aviv - Bauhaus
 • Tel Aviv
 • Tel Aviv - Bauhaus
 • Israël - Tel Aviv
 • Tel Aviv
 • 22 foto's
 • 4 nachten in Tel Aviv
 • bijzondere tours/excursies
 • Bauhaus tour
 • Tel Aviv fietstour

Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaff

Over Het gezicht van Tel Aviv – de Bauhaus stijl 5 dagen

Algemeen
Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaffa, het oudste deel van de stad dat al in de Bijbel werd vermeld. Slenter er door de oude kronkelige straatjes en snuif de cultuur van destijds en de kunst van de hedendaagse artiesten. Neem een drankje op één van de vele terrassen of loop door de overdekte souk van Sarona. Befaamd is de Israëlische keuken die je in talrijke restaurants kunt proeven. En daarna op stap in geweldige rooftopbars en verrassende nachtclubs. Stad plus strand maken Tel Aviv tot een heerlijke vakantieplek. Een plek met een jonge en dynamische bevolking die weet hoe je van het leven geniet. Een hippe en bruisende stad die met niets in Israël valt te vergelijken. Laat je meevoeren en geniet!

Wij hebben een bijzondere 5-daagse city-trip voor je samengesteld, waarbij je kennis maakt met de befaamde Bauhaus bouwstijl, waar Tel Aviv zo bekend om staat. Daarnaast ontdek je Tel Aviv op de fiets.
De uitgebreide beschrijving van de genoemde tours vind je onder de dagprogramma’s op deze pagina.
Pakket Bauhaus
Vertrek wekelijks op donderdag

Dag 1: Aankomst op de luchthaven Ben Gurion. Op eigen gelegenheid naar hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.

Dag 2: ‘Morgens de ‘Bauhaus Tour’, in de middag ontdek je Tel Aviv op eigen houtje.

Dag 3: Vandaag maak je een fietstocht met gids door Tel Aviv. In de zomermaanden is dat in de middag, in de winterperiode in de ochtend.

Dag 4: De hele dag de tijd om het bruisende Tel Aviv te ontdekken. Huur een fiets of ga te voet. Of ga lekker naar het strand. ’s Avonds natuurlijk heerlijk uit eten en nog even op stap.

Dag 5: Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je vandaag nog heerlijk van de stad of het strand genieten. Je vertrekt weer vanaf Ben Gurion airport terug naar huis.


Bauhaus tour
Bauhaus tour in Tel Aviv

Van 1919 tot 1933 was Bauhaus een gerenommeerd kunst-, architectuur- en design school in Duitsland. Toen het in Duitsland steeds moeilijker werd voor de Joodse bevolking en steeds meer Joden richting Palestina en het Britse Mandaat vertrokken, waren er ook een aantal architecten die hun opleiding aan het gerenommeerd instituut gevolgd hadden. Meestal wordt de Bauhaus stijl in Israël geen Bauhaus stijl genoemd maar ‘internationale stijl’, ‘modernisme’ of ‘nieuwe gebouwen’. Door het grote aantal migranten die vanuit Duitsland en Oostenrijk hierheen kwamen, was er een grote behoefte aan nieuwe woningen, die in deze stijl gebouwd werden. De meeste gebouwen staan in de ‘witte stad’ van Tel Aviv, die ook in 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn geplaatst. Maar ook in andere steden in Israël, op de kibboetsen en de Arabische nederzetting kom je de ‘Bauhaus’ stijl tegen.

Goed om te weten
Elke vrijdag om 10.00 uur is er een 2-uur durende Bauhaus tour, die gehouden wordt vanaf het Bauhaus centrum aan de Dizengoffstraat 77. De tour is inclusief een introductie film en een gratis plattegrond. Je krijgt een audio headset, waarop de lokale gids in het Engels te horen is.

Tel Aviv fietstour
Tel Aviv fietstour

Wil je Tel Aviv ontdekken op de fiets? Tel Aviv leent zich uitstekend om per fiets ontdekt te worden, ook de locals hebben dit ontdekt, die zie je overal fietsen. Ideaal voor ons Nederlanders, want fietsen zit in ons bloed. De stad is heerlijk vlak, dus je kunt kilometers maken van het Abraham hostel, naar de Rothschild Boulevard, richting Yarkon Park en langs de Middellandse Zee.
De tour begint met de Rothschild Boulevard, één van de belangrijkste straten in het centrum van Tel Aviv en ook één van de duurste. De brede boulevard is omzoomd door bomen en heeft een strook voor voetgangers en fietsen. De boulevard heeft een rijk verleden, hier werd o.a in 1948 de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring getekend. Veel van de historische gebouwen zijn in de zgn. Bauhaus stijl die tegenwoordig op de wereld erfgoedlijst van Unesco staan. Maar ook zie je overal ‘kiosken’ die na jaren van verval, weer nieuw leven hebben gekregen en tegenwoordig een belangrijke ontmoetingsplaats zijn bij de jongeren.
We fietsen richting het Habima plein, een centraal punt in de stad voor kunst en cultuur. Hier zie je het Habima theater en het Helena Rubenstein paviljoen de thuisbasis van het Philharmonisch orkest. Daarna rijden we richting het Rabin plein, waar je meer te horen krijgt over de recente geschiedenis van Israël. Je fiets nu richting het Yarkon Park, het ‘Central Park’ van Tel Aviv, je vergeet haast dat je in een wereldstad fietst, wat een pracht aan natuur. De ‘locals’ komen hier graag samen om te joggen, picknicken en varen op de Yarkon rivier . De route gaat daarna richting de Middellandse Zee naar Tel Aviv Port en de prachtig gerenoveerde boulevard met het stadsstrand en de jachthaven van Tel Aviv. Je ziet HaTachana, het oude station van dat is getransformeerd tot een trendy winkelcentrum met veel restaurants. Je bezoekt de wijk Neve Tzedek, net buiten Jaffa en eindigt de tour bij het onafhankelijkheid museum. Tijdens deze tocht maak je kennis met het echte Tel Aviv, een stad die nooit slaapt. In een tour van 3 uur zie je veel highlights en zul je zien dat de fiets de beste optie is om de stad te leren kennen.

Wat kun je verwachten?
Ontdek Tel Aviv als een ‘local’
Bekijk veel highlights in een 3 uur durende tour
Bezoek het Rabin plein en het gedenkteken
Wandel in Yarkon Park
Fiets langs de kust en de Tel Aviv boulevard
Geniet van de Bauhaus architectuur
Maak kennis met de lokale geschiedenis en onbekende feiten van Tel Aviv

Goed om te weten
In de winter neem je op zaterdag om 08.45 uur de fiets/helm in ontvangst bij Hostel Abraham Tel Aviv
Vertrek van de tour: 09.00 uur
De tour eindigt omstreeks 12.00 uur
In de zomer neem je de fiets/helm op zaterdag om 14.45 uur in ontvangst en begint de tour om 15.00 uur en eindigt omstreeks 18.00 uur.

Goed om te weten
Start punt: Hostel Abraham Tel Aviv
Draag gesloten schoeisel en warme kleding (in de winter)
Neem een flesje water mee
Minimum lengte: 1.50 meter

Inclusief:
Lokale gids
Fiets en helm
Vluchtinformatie
Je vliegt vanuit Amsterdam naar Tel Aviv en v.v.
Hotel
Je verblijft in hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.
Hotel BY14 is een gerenoveerd 4* boutique hotel in het zuidelijke deel van het centrum. Er zijn 107 comfortabele kamers, die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Het strand ligt op ca. 250 meter. Vanuit het hotel wandel je zo op je gemak naar alle bekende markten en winkels. Restaurants en bars zijn ook nooit ver weg.
Goed om te weten
Afhankelijk van je aankomsttijd kun je snel en goedkoop met de trein vanaf de luchthaven naar Tel Aviv reizen. Comfortabeler maar duurder is een airport-shuttle of taxi te nemen.
inbegrepen
Inclusief :

- Retourvlucht Tel Aviv
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
- 4 overnachtingen in genoemd hotel (of gelijkwaardig) o.b.v. logies/ontbijt
- Tours/excursies volgens de beschrijving in het programma
- Ondersteuning van onze lokale agent in Israël

Exclusief:

- Transfer van de luchthaven naar Tel Aviv en v.v.
- Overige maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Anderen bekeken ook