Fly-drive Hellas Totaal vanaf Kalamata

 1. Griekenland
 2. Peloponnesos
 3. Kalamata
 • Olympia
 • Lente in de Peloponnesos
 • Fly-drive Hellas Totaal vanaf Kalamata
 • Kalamata olijven & feta
 • Vathia - Mani - Peloponnesos
 • 18 foto's
 • Authentieke bergdorpjes
 • Indrukwekkende Peloponnesos
 • Tijden van weleer komen tot leven
 • Het Griekse leven

Deze 12- daagse fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijde

Dagprogramma
 1. Dag 1 en 2: Heenvlucht naar en verblijf in Kalamata
 2. Dag 3 en 4: Kalamata – Sparta of Gytheio
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Hellas Totaal vanaf Kalamata

Algemeen

Deze 12- daagse fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze reis ook de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteora kloosters. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos/Mani en het vaste land van Griekenland.

Hoogtepunten

Mani
Monemvassia
Mycene
Epidaurus
Athene
Meteora
Delphi
Olympia

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kalamata en retour.

Autohuur

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 12 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

Je hebt voor deze fly-drive de keuze om te kiezen voor hotels in de 3* categorie of de 4* categorie

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 3* categorie (en bij uitzondering 4* categorie):

Kalamata – Hotel Pharae Palace 4* of Messinian Bay 4* of gelijkwaardig
Sparta – Hotel Maniatis 3* of gelijkwaardig / Gytheio - hotel Pantheon 3* of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Dolfin 3* of gelijkwaardig
Athene – Hotel Athenaeum Smart Hotel 4* of gelijkwaardig
Kalambaka – Hotel Alexiou 3* of Famissi 3* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Olympia - Hotel Neda 3* of Hotel Pelops 3* of gelijkwaardig


De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie m.u.v de overnachting in Sparta waar je in een 3* hotel verblijft:

Kalamata - Hotel Pharae Palace 4* of Hotel Messinian Bay 4* of gelijkwaardig
Sparta - Hotel Menelaion 3* of gelijkwaardig / Gytheio - Las hotel 4* of gelijkwaardig
Tolo - King Minos Hotel 4* of John & George Hotel 4* of gelijkwaardig
Athene - Fresh hotel 4* of Athenaeum Grand Hotel 4* of gelijkwaardig
Kalambaka - Hotel Amalia Kalambaka 4* of Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Delphi - Amalia Delphi 4* of hotel Kastalia 4* of gelijkwaardig
Olympia - Europa hotel 4* of Amalia Olympia 4* of gelijkwaardig


Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1 en 2: Heenvlucht naar en verblijf in Kalamata
  Na aankomst op de luchthaven van Kalamata, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel in Kalamata waar je de eerste twee nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand; 10 km. Je kunt vanuit Kalamata Messini bezoeken, ook wel Ancient Ithomi genoemd. Ancient Missini is misschien wel een van de best bewaarde geheimen, er zijn twee amfitheaters, een stadion en de tempel. Je kunt ook een koffiestop inlassen in het dorpje Mavromati en vanaf het terras van taverne Ithomi heb je een mooi uitzicht op de opgravingen. In Kalamata kun je het Archeologische museum bezoeken dat in het hart van het historische centrum van Kalamata ligt. De tentoonstelling geeft je een goede indruk van wat er zich in het gebied tot het Byzantijnse tijdperk heeft afgespeeld.

 2. Dag 3 en 4: Kalamata – Sparta of Gytheio
  Na het ontbijt rijd je richting Sparta of Gytheio waar je de komende 2 nachten zult overnachten op basis van logies/ontbijt. Afstand Sparta; ca. 100 km en Gytheio; ca. 140 km.
  Je hebt gelegenheid om het schiereiland Mani beter te leren kennen, de middelste vinger van de Peloponnesos. Een prachtig stukje Griekenland, groen, bloemrijk, ruig en interessante vissersdorpjes zoals Limeni aan een fotogeniek baaitje en typische ‘Mani-huizen’. Een plaats die je niet mag overslaan is Monemvasia, in het zuidoosten van de Peloponnesos, ook wel het Gibraltar van het oosten genoemd. Monemvasia ligt op een hoog rotsachtig schiereiland. Als je door het oude Monemvasia loopt waan je je in de middeleeuwen. Smalle steegjes en straatjes, prachtige traditionele huizen, Byzantijnse kerken en op de achtergrond de prachtige zee.
  Sparta of Sparti, zoals de Grieken zeggen, had een speciale betekenis in de Griekse geschiedenis. In de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum. Er is nog een Byzantijs museum met prachtige iconen.
 3. Dag 5 en 6: Sparta of Gytheio – Tolo
  Vandaag rijd je richting Tolo, waar je de komende twee nachten zult overnachten op basis van logies/ontbijt. Afstand; ca. 135 km vanuit Sparta en ca. 170 km vanuit Gytheio.
  Je kunt vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden, waar de Grieken zelf graag een paar dagen doorbrengen. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Je kunt Je kunt het historische Mycene bezoeken, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. Misschien is er nog tijd over voor een duik op het strand van Tolo.
 4. Dag 7: Tolo – Athene
  Je rijdt vandaag via het Kanaal van Korinthe naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. In Athene breng je natuurlijk een bezoek aan de Akropolis, die hoog boven de stad uitsteekt, de bekendste bezienswaardigheid van Athene en Griekenland. Vanaf 1100 voor Christus was de Akropolis het huis van de godin Athene. Voor deze godin Athene werd het Parthenon gebouwd en de tempel was het eerste klassieke monument op de Akropolis. Je ziet hier nog het Erechtheion met de bekende beelden van de Kariatiden en aan de voet van de Akropolis ligt het theater van Dionysus. Ook de moeite waard is het Akropolis museum, waar veel opgravingen van de Akropolis tentoongesteld zijn. Het moderne gebouw heeft veel glas, waardoor je een prachtig uitzicht op de Akropolis hebt.
  Persoonlijk vind ik het altijd leuk om ’s avonds naar Plaka te gaan, een wijk van Athene, die ondanks het toeristische karakter, nog steeds een authentieke uitstraling heeft. Loop heerlijk door de nauwe, steile straatjes en loop zo’n mooi Byzantijns kerkje binnen. Overal zie je ook de Akropolis opduiken, ideaal voor een mooi plaatje en ga op zoek naar een leuke Griekse taverne om de dag af te sluiten. Overnachting in Athene op basis van logies/ontbijt. Afstand: ca. 145 km.
 5. Dag 8 en 9: Athene – Kalambaka
  Na het ontbijt vertrek je richting Kalambaka en de wereldberoemde Meteora kloosters. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. De komende 2 nachten overnacht je in Kalambaka op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 355 km.
 6. Dag 10: Kalambaka – Delphi
  Vandaag gaan we naar nog zo’n bekende plaats uit de Griekse geschiedenis, Delphi. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Als je nog tijd hebt bezoek dan ook het bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 230 km.
 7. Dag 11: Delphi – Olympia
  Na het ontbijt vervolg je de route richting Olympia. Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden.
  Overnachting in Olympia op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
 8. Dag 12: Olympia – Terugvlucht vanaf Kalamata
  Vandaag komt er een einde aan deze fly-drive en ga je richting het vliegveld van Kalamata voor je terugvlucht. Je levert je huurauto in op het vliegveld en checkt in voor je terugvlucht. Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel op de Peloponnesos uit ons programma.

Toerismebelasting Griekenland

In Griekenland betaal je bij aankomst in je accomodatie een toeristenbelasting.
Het bedrag is afhankelijk van het aantal sterren van je accomodatie.

De kosten bij verblijf in een 1* tot 2* hotel of appartement zijn € 1,50 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij verblijf in een 3* hotel of appartement zijn € 3,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 4* hotel of appartement zijn € 7,00 per kamer of appartement per nacht.
De kosten bij een verblijf in een 5* hotel of appartement zijn € 10,00 per kamer of appartement per nacht.


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook