Fly-drive Couleur locale 15 dagen

  1. Cyprus
  2. Zuid-Cyprus
  3. Tochni
  • Local - Cyprus
  • Dorp in Troodos - Cyprus
  • Fly-drive Couleur locale 15 dagen
  • Akamas - Cyprus
  • Akamas - Cyprus
  • 16 foto's
  • Met een eigen huurauto
  • Overnachten in "couleur locale" hotels
  • Het "echte" Cyprus
  • Tochni. Troodos, Paphos, Akamas, Lofou, Larnaca

Er is haast niets leukers dan Cyprus met je eigen huurauto te ontdekken en onderweg te overnachten in verschillende “couleur locale” accommodaties. Het is de perfecte manier om het relatief kleine Cyprus te ontdekken. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus zo op jouw eigen manier. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je toch een keer

Dagprogramma
  1. Dag 1: Vlucht naar Larnaca, door naar omgeving Tochni, ca. 30 km
  2. Dag 2 en 3: Tochni en omgeving
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Couleur locale 15 dagen

Algemeen

Er is haast niets leukers dan Cyprus met je eigen huurauto te ontdekken en onderweg te overnachten in verschillende “couleur locale” accommodaties. Het is de perfecte manier om het relatief kleine Cyprus te ontdekken. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus zo op jouw eigen manier. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je toch een keer de weg kwijt raken, dan stuurt de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op, desnoods met handen en voeten. De afstanden die je aflegt zijn vaak nog geen 100 km per dag, zodat je alle tijd hebt voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen.

&Olives biedt je diverse “couleur locale” fly-drives. Het “couleur locale” label geven wij aan (meestal) kleinschalige accommodaties die vrijwel altijd landelijk gelegen zijn buiten de toeristische centra of in de grotere plaatsen in de oude stad. Ze variëren van eenvoudig tot luxe, maar persoonlijke service en gastvrijheid staan hier standaard op de faciliteitenlijst. Zo ontdek je het “echte” Cyprus op een gevarieerde manier: in de dorpstaverna, op het dorpsplein, terwijl je een partijtje tric-trac speelt met de mannen van het dorp of proeft van de lokale wijn, of tijdens een wandeling of rondrit door de prachtige omgeving.
Zie Cyprus eens van de andere kant en je komt gegarandeerd thuis met nooit gedachte verhalen.

Heb je alle tijd van de wereld en wil je optimaal genieten van heerlijke rust, natuur en gastvrijheid? Alles gewoon lekker op je gemak en genoeg tijd om ook eens lekker een middagje aan het zwembad te liggen? Kies dan voor deze 15-daagse tour.

Top 5 mooiste routes

•Limassol-Paphos over de oude kustweg langs Petra tou Romiou
•Troodos-Akamas langs het Kykkos klooster en door het natuurgebied Stavros tis Psokas
•Platres-Kalopanayiotis dwars door Troodos
•Polis-Kato Pyrgos (en weer terug), een kronkelend avontuur aan de noordkust
•Dherynia-Larnaca, binnendoor via Vrysoulles, bijzonder en indrukwekkend langs de Green Line

T!P

Misschien even wennen, maar zo geleerd: op Cyprus rij je links. Maak het jezelf makkelijk: huur een automaat, dan hoef je niet aan de “verkeerde” kant te schakelen.

Hoogtepunten

•Natuurgebied Tochni
•Troodos gebergte
•Akamas
•Kloosters
•Paphos
•Larnaca
•Het dorpje Lofou

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Larnaca en v.v.

Autohuur

Verderop in het boekingsproces vind je meer informatie over de huurauto. Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Tochni - studio Eveleos
Troodos - Ambelikos Traditional Agrohotel
Akamas - studio Leonidas
Paphos - hotel Kiniras
Lofou - Apokryfo Traditional Guesthouses
Larnaca - Lokal Urban Luxury hotel

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Vlucht naar Larnaca, door naar omgeving Tochni, ca. 30 km
    Na aankomst in Larnaca neem je de huurauto in ontvangst en rijd je in een minuut of 40 naar het eerste overnachtingsadres in de omgeving van Tochni.
  2. Dag 2 en 3: Tochni en omgeving
    De omgeving van Tochni is een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen. Of rustig met de huurauto door het glooiende landschap te toeren en onderweg af en toe te stoppen in een van de vele kleine dorpjes die je tegen komt. Neem vooral ook een kijkje in het archeologisch interessante dorpje Choirokoitia. Maar de hoofdstad Nicosia is wellicht ook nog een optie.
  3. Dag 4: Tochni - Troodos ca. 80 km
    Een prachtige tocht voert je naar het Troodos gebergte. Hier bezoek je natuurlijk het Kykkos klooster. Maak ook de fraaie wandeling naar de Kaledonia waterval bij Platres, zeker de inspanning waard. Het wijndorp Omodos herbergt een fraaie antieke druivenpers. In het bergdorpje Kakopetria met haar schilderachtige straatjes en gezellige terrasjes is het goed toeven. Je zult je hier geen moment vervelen. Er is zoveel moois te zien. Je slaapt de komende 2 nachten in Agros, bekend om ambachtelijke rozenproducten.
  4. Dag 5: Troodos
    Vandaag heb je genoeg keus: toer met je huurauto van dorpje naar dorpje. Het lijkt soms alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Of huur een mountainbike en doe een dagje sportief. Je kunt natuurlijk ook een korte of langere wandeling maken. Bewegwijzerde wandelroutes te over. Maar wat je ook doet: neem uitgebreid de tijd voor de lunch in een van de vele dorpstaverna's. Je bent van harte welkom.
  5. Dag 6: Troodos - Goudi ca. 120 km
    Via een prachtige route langs het beroemde Kykkos klooster en het het ruige Stavros tis Psokas natuurgebied, bereik je Goudi. Deze plaats ligt in het 'hart' van het Akamas natuurgebied en biedt een prima uitgangspunt om dit gebied te voet, per fiets of met de huurauto te verkennen.
  6. Dag 7 en 8: Akamas
    De overweldigende natuur biedt volop mogelijkheden tot het maken van fiets- en wandeltochten. Maar ook met de huurauto kun je het gebied ontdekken en op plekken komen waar je je zult verbazen over het leven in deze moderne tijd. Het bad van Aphrodite, een lunch met vers gevangen vis aan het haventje bij Latsi en een avondvullende meze in de lokale taverna staan dezer dagen zeker op het menu.
  7. Dag 9: Goudi - Paphos, ca. 30 km
    Via de kustweg bereik je in korte tijd Paphos zodat je meteen wandelend dit leuke plaatsje kunt gaan verkennen.
  8. Dag 10: Paphos
    Gelukkig volop tijd om in Paphos de vele interessante bezienswaardigheden te bezoeken. De koningsgraven en archeologische opgravingen, maar zeker ook de haven en old-Paphos met vele winkels en nauwe straatjes. Paphos is een echte vakantiebestemming: gezellig druk en levendig.
  9. Dag 11: Paphos - Lofou, ca. 90 km
    Je begint vandaag met een mooie rit langs de kust richting Limassol. Laat de moderne snelweg letterlijk links liggen en kies voor de oude 'snelweg'. Onderweg natuurlijk een fotostop bij de Rots van Aphrodite. Ook de Romeinse opgravingen bij het Kourion mogen vandaag niet op het 'menu' ontbreken. In Limassol kun je heerlijk lunchen in de oude stad of aan het water bij de gezellige nieuwe Marina. Daarna trek je nog een stukje het binnenland in naar je logeeradres voor de komende 2 nachten in het fotogenieke en schilderachtige dorpje Lofou.
  10. Dag 12: Lofou
    Gebruik deze dag in Lofou om te wandelen door het prachtig gerenoveerde dorpje of om de omgeving te ontdekken. De omgeving is namelijk een prima wandelgebied . Maar een dagje naar Limassol kan natuurlijk ook, je bent er zo. Of geniet heerlijk bij het zwembad. 's Avonds natuurlijk een diner in een van de taverna's in de omgeving of in het uitstekende restaurant van je accommodatie.
  11. Dag 13: Lofou - Larnaca ca. 90 km
    Op je gemak naar je laatste stop van deze reis, Larnaca. Via de snelweg een goed uur rijden, maar daarvoor ben je hier niet gekomen: je kiest natuurlijk voor de kleine binnendoor weggetjes. Je komt onderweg vast een heerlijke lunchplek tegen. Of rij alvast door naar Larnaca en schuif aan op een van de gezellige terrasjes aan de Palmenboulevard.
  12. Dag 14: Larnaca
    Deze dag zit boordevol cultuur want in Larnaca bekijk je de St. Lazarus kerk midden in het centrum, de Hala Sultan Tekke moskee aan het zoutmeer en het oude Kition. Natuurlijk neem je ook de tijd om door de smalle straatjes in het oude centrum te slenteren en pak je een terrasje op de Palmenboulevard. Maar je kunt er ook voor kiezen om een uitstapje naar de hoofdstad Nicosia te maken. Wandel door de oude stad en de smalle straatjes van Laiki Yitonia met z’n boetieks, galeries en restaurantjes. Overnachting in Larnaca.
  13. Dag 15: Larnaca, terugvlucht
    Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van je terugvlucht, heb je vandaag nog de tijd voor een verdere verkenning van Larnaca. Daarna naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook