Fly-drive Village Trail

  1. Cyprus
  2. Zuid-Cyprus
  3. Kalavasos
  • Local - Cyprus
  • Locals - Cyprus
  • Fly-drive Village Trail
  • Caledonia waterval - Troodos Cyprus
  • Strand - Cyprus
  • 16 foto's
  • Inclusief huurauto
  • Verschillende 4* "couleur locale" hotels
  • Het "echte" Cyprus
  • Gastvrijheid en persoonlijke service

Een perfecte manier om Cyprus te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus op geheel eigen wijze. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijtraakt dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. De afsta

Dagprogramma
  1. Dag 1-5: Kalavassos
  2. Dag 5-8: Kalopanayiotis/Troodos
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Village Trail

Algemeen

Een perfecte manier om Cyprus te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus op geheel eigen wijze. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijtraakt dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar zijn vaak nog geen 100 km per dag. Kortom : de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Cyprus te beleven.

Kleinschaligheid, gastvrijheid en een persoonlijke service staan in onze Couleur Locale accommodaties centraal. De leukste manier om het andere Cyprus te leren kennen. Geniet van het échte Cyprus tijdens deze relaxte autorondreis, waarbij je in 4 zeer comfortabele ‘couleur locale’ accommodaties overnacht, gelegen in traditionele dorpjes verspreid over Cyprus. Omdat je in elke accommodatie 3 of 4 nachten verblijft, heb je alle tijd om te ontspannen en er met je huurauto op uit te trekken door de prachtige omgeving.

Top 5 mooiste routes

•Limassol-Paphos over de oude kustweg langs Petra tou Romiou
•Troodos-Akamas langs het Kykkos klooster en door het natuurgebied Stavros tis Psokas
•Platres-Kalopanayiotis dwars door Troodos
•Polis-Kato Pyrgos (en weer terug), een kronkelend avontuur aan de noordkust
•Dherynia-Larnaca, binnendoor via Vrysoulles, bijzonder en indrukwekkend langs de Green Line

T!P

Misschien even wennen, maar zo geleerd: op Cyprus rij je links. Maak het jezelf makkelijk: huur een automaat, dan hoef je niet aan de “verkeerde” kant te schakelen.

Hoogtepunten

•Kleinschalig, gastvrij en persoonlijke service
•Couleur locale in 4* hotels op 4 verschillende plekken
•Inclusief 2 weken huurauto

Vluchtinformatie

Je vliegt heen en terug op Larnaca.

Autohuur

Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Kalavassos - hotel The Library (4 nachten)
Troodos - hotel Casale Panayiotis (3 nachten)
Akamas - hotel Droushia Heights (4 nachten)
Lofou - hotel Apokryfo Traditional Guesthouses (3 nachten)

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1-5: Kalavassos
    Je eerste overnachtingsadres is het kleinschalige 4* hotel The Library, gevestigd in een 19e eeuws herenhuis in het kleine dorpje Kalavassos, gelegen halverwege Larnaca en Limassol. De omgeving nodigt uit tot wandelen of fietsen, dus laat de huurauto ook maar eens een dagje op de parkeerplaats staan. Behalve de prachtige directe omgeving, lenen ook Nicosia en Larnaca zich prima voor een dagtocht. Na ‘thuiskomst’ in je hotel kun je heerlijk relaxen op het terras op de patio of bij de open haard in de sfeervolle lounge. Maar een verkwikkende massage in de kleine spa is natuurlijk ook geen verkeerde optie. Je verblijft hier 4 nachten.

  2. Dag 5-8: Kalopanayiotis/Troodos
    Een prachtige autorit brengt je diep het Troodos gebergte in voor 3 heerlijke overnachtingen in het luxe Casale Panayiotis hotel in het bergdorpje Kalopanayiotis. Eigenlijk is de naam ‘hotel’ niet helemaal op zijn plaats, want de ruime studiokamers liggen verspreid door het dorp, zodat je deze dagen ook daadwerkelijk inwoner bent tussen de lokale bevolking. Voor je het weet heb je er een paar vrienden voor het leven bij…. Zowel de kamers als de faciliteiten (o.a. meerdere restaurants en een zeer uitgebreide spa) zijn luxe en sfeervol, maar wel in een bij de omgeving passende stijl. Ook de omgeving is werkelijk schitterend, dus trek er op uit naar kerkjes, kloosters en verstilde dorpjes: te voet, per mountainbike of gewoon met je huurauto.

  3. Dag 8-12: Droushia/Akamas
    Tijdens het laatste deel van deze reis verblijf je 4 nachten midden in het ongerepte Akamas natuurgebied. Via de misschien wel mooiste route van het eiland (een slingerweg door het ruige natuurgebied Stavros tis Psokas) bereik je je ‘pleisterplaats’, het 4* hotel Droushia Heights. In het authentieke dorpje Droushia ligt dit comfortabele, door een familie gerunde hotel met een zeer persoonlijke service. Prachtig gelegen op een verhoging met schitterend uitzicht op de kustlijn van het Akamas schiereiland en de omringende bergen. Door de hogere ligging is het hier in de zomer aanmerkelijk minder warm dan 10 kilometer verder aan de kust. Hedendaags modern comfort in een gebied waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Toch een dagje met wat meer drukte? In een half uurtje rij je naar het gezellige Paphos.
  4. Dag 12-15: Lofou
    Gebruik deze dagen in Lofou om te wandelen door dit unieke en prachtig gerenoveerde dorpje of om de omgeving te ontdekken. De omgeving is namelijk een prima wandelgebied . Maar een dagje naar Limassol kan natuurlijk ook, je bent er zo. Of geniet heerlijk bij het zwembad. 's Avonds natuurlijk een diner in een van de taverna's in de omgeving of in het uitstekende restaurant van je accommodatie. Of heerlijk uit eten in de oude stad van Limassol of aan het water bij de New Marina.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook