Fly-drive Couleur locale 12 dagen

  1. Cyprus
  2. Westen
  3. Paphos
  • Akamas - Cyprus
  • Strand - Cyprus
  • Fly-drive Couleur locale 12 dagen
  • Local - Cyprus
  • 16 foto's
  • Met je eigen huurauto
  • Overnachten in "couleur locale" hotels
  • Het "echte" Cyprus
  • Paphos, Akamas, Troodos, Tochni, Pissouri

Er is haast niets leukers dan Cyprus met je eigen huurauto te ontdekken en onderweg te overnachten in verschillende “couleur locale” accommodaties. Het is de perfecte manier om het relatief kleine Cyprus te ontdekken. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus zo op jouw eigen manier. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je toch een keer

Dagprogramma
  1. Dag 1: Vlucht naar Paphos
  2. Dag 2: Paphos
  3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Couleur locale 12 dagen

Algemeen

Er is haast niets leukers dan Cyprus met je eigen huurauto te ontdekken en onderweg te overnachten in verschillende “couleur locale” accommodaties. Het is de perfecte manier om het relatief kleine Cyprus te ontdekken. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Cyprus zo op jouw eigen manier. De wegen op Cyprus zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Mocht je toch een keer de weg kwijt raken, dan stuurt de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op, desnoods met handen en voeten. De afstanden die je aflegt zijn vaak nog geen 100 km per dag, zodat je alle tijd hebt voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen.

&Olives biedt je diverse “couleur locale” fly-drives. Het “couleur locale” label geven wij aan (meestal) kleinschalige accommodaties die vrijwel altijd landelijk gelegen zijn buiten de toeristische centra of in de grotere plaatsen in de oude stad. Ze variëren van eenvoudig tot luxe, maar persoonlijke service en gastvrijheid staan hier standaard op de faciliteitenlijst. Zo ontdek je het “echte” Cyprus op een gevarieerde manier: in de dorpstaverna, op het dorpsplein, terwijl je een partijtje tric-trac speelt met de mannen van het dorp of proeft van de lokale wijn, of tijdens een wandeling of rondrit door de prachtige omgeving.
Zie Cyprus eens van de andere kant en je komt gegarandeerd thuis met nooit gedachte verhalen.

Top 5 mooiste routes

•Limassol-Paphos over de oude kustweg langs Petra tou Romiou
•Troodos-Akamas langs het Kykkos klooster en door het natuurgebied Stavros tis Psokas
•Platres-Kalopanayiotis dwars door Troodos
•Polis-Kato Pyrgos (en weer terug), een kronkelend avontuur aan de noordkust
•Dherynia-Larnaca, binnendoor via Vrysoulles, bijzonder en indrukwekkend langs de Green Line

T!P

Misschien even wennen, maar zo geleerd: op Cyprus rij je links. Maak het jezelf makkelijk: huur een automaat, dan hoef je niet aan de “verkeerde” kant te schakelen.

Hoogtepunten

•Paphos
•Akamas natuurgebied
•Troodos gebergte
•Natuurgebied Tochni
•De stranden van Pissouri

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Paphos en v.v.

Autohuur

•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de huurauto
•Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Paphos - hotel Kiniras
Akamas - studio Leonidas
Troodos- hotel New Helvetia
Tochni - studio Eveleos
Pissouri - studio Hylatio Tourist Village

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Vlucht naar Paphos
    Na aankomst op Paphos neem je de huurauto in ontvangst en rijd je in een minuut of 20 naar je eerste overnachtingsadres in het gezellige Paphos.
  2. Dag 2: Paphos
    Paphos is dé badplaats voor een heerlijke zonvakantie: een relaxte sfeer, een vissershaven met gezellige terrasjes, een indrukwekkend verleden, interessante bezienswaardigheden (het Archeologisch Park en de Koningsgraven zijn een 'must-see'), een prachtig achterland binnen handbereik en taverna's die verrukkelijke "meze" serveren. In Paphos is het elke dag vakantie.
  3. Dag 3: Paphos - Goudi ca. 30 km
    In het prachtige Akamas natuurgebied verblijf je de komende nachten. Via de kustweg bereik je in korte tijd Goudi zodat je meteen wandelend of per mountainbike het gebied kunt gaan verkennen.
  4. Dag 4 & 5: Akamas
    Twee volle dagen de tijd om te genieten van de ongerepte natuur en authentieke dorpjes op het Akamas schiereiland. Het bad van Aphrodite, een lunch met vers gevangen vis aan het haventje van Latsi en 's avonds een uitgebreide meze maaltijd in de lokale taverna. Dompel je onder in het échte Cyprus en geniet van je vakantie in dit gebied waar het soms lijkt of de tijd heeft stil gestaan.
  5. Dag 6: Goudi - Platres ca. 110 km
    Via een prachtige route door het ruige natuurgebied Stavros tis Psokas en langs het beroemde Kykkos klooster, bereik je Platres. Dit is het 'hart' van het Troodos gebergte en een prima uitgangspunt om dit schitterende natuurgebied te verkennen. Vanuit het hotel kun je naar verschillende watervallen lopen; erg leuk is de 'Kaledonian trail' (niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn). Maar ook de omringende dorpjes zijn de moeite waard. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Met de auto er op uit? Het wijndorp Omodos, het dorp Agros, bekend om het rozenwater, en het gezellige Kakopetria zijn zomaar een paar tips. En de top van Mount Olympus (op bijna 2000 meter hoogte) ligt ook binnen handbereik.
  6. Dag 7: Platres - omgeving Tochni ca. 80 km
    Vandaag nog een hele dag om alles te doen en te bekijken wat het Troodos gebergte zo uniek maakt. Einde van de dag rij je richting kust om in de omgeving van Tochni neer te strijken bij je volgende accommodatie,.
  7. Dag 8: Tochni en omgeving
    De omgeving van Tochni is een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen. Of gewoon lekker met de huurauto door het glooiende landschap rijden en af en toe stoppen in een van de kleine dorpjes die onderweg tegen komt. Neem vooral ook een kijkje in het archeologisch interessante dorpje Choirokoitia.
  8. Dag 9: Tochni - Pissouri ca. 60 km
    De laatste 3 nachten verblijf je in Hylatio Tourist Village, vlakbij een van de mooiste strandbaaien van Cyprus, die van Pissouri. Vergeet vanuit Tochni de 'moderne' snelweg en kies voor de kleine binnendoor weggetjes. Je bent wat langer onderweg, maar wat geeft het? Het is vakantie. 's Middags kun je lunchen in de oude binnenstad van Limassol of bij de gezellige nieuwe Marina. De opgraving van het Romeinse Kourion is een goed idee voor de middag, net als een fotostop bij de Rots van Aphrodite natuurlijk.
  9. Dag 10 & 11: Pissouri
    Gebruik deze twee dagen in Pissouri om te wandelen of om de omgeving met de auto te ontdekken. De omgeving is namelijk een prima wandelgebied . Maar een dagje op het strand aan een van de mooiste strandbaaien van Cyprus is natuurlijk ook geen slecht idee. En de laatste avond natuurlijk een afscheidsdiner in een van de taverna's in het dorp, zo'n 3 kilometer verderop op de heuvel.
  10. Dag 12: terugvlucht vanuit Paphos
    Helaas is deze fly-drive ten einde. Je levert de huurauto in op de luchthaven, of blijf je nog een paar nachten extra? Wij adviseren graag een passende accommodatie.

Hotel overzicht


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook