Last minute citytrips naar Londen

Londen: een stad dichtbij maar sinds de Brexit ook weer een wereld veraf. Ideaal voor een snoepreisje zowaar. Want op een last minute citytrip in Londen valt er heel wat te beleven. Pik een musical mee, ga shoppen in enkele van de meest spectaculaire winkelstraten ter wereld, rij met een typische Londense bus langs Big Ben en Londen Bridge of snuif een portie cultuur in de talrijke musea. De kers op de taart? Een echte English high tea natuurlijk!

Droom je stiekem van een last minute citytrip naar het bruisende Londen? Ga dan snel op ontdekking in ons aanbod en vertrek in 1-2-3 naar de Britse hoofdstad!

Meer over Last minute citytrips naar Londen

Een last minute citytrip naar Londen? Dit valt er te doen!

Tijdens een last minute citytrip naar Londen valt er zodanig veel te beleven, dat je gegarandeerd tijd te kort komt. Maar de belangrijkste highlights, die sommen we even voor je op!

Passeer langs Buckingham Palace

Tijdens een last minute citytrip in Londen moet zeker eens langs Buckingham Palace passeren. Het is de officiële residentie van de koninklijke familie en een van de bekendste symbolen van de Britse hoofdstad. Zeker in de zomer is het de moeite om er te passeren, want dan kan je er dagelijks om 11 u de Changing of the Guards aanschouwen op het plein voor Buckingham Palace.

Wandel over de Millennium Bridge

De Millennium Bridge is na de Tower Bridge waarschijnlijk de meest iconische brug van Londen. Deze voetgangersbrug ligt tussen St Paul’s Cathedral en Tate Modern en geeft een fantastisch zicht op de Tower Bridge. De brug werd gebouwd ter ere van de millenniumwisseling en opende in 2000. Maar de brug werd op de dag van opening ook meteen weer voor 2 jaar gesloten, omdat ze niet stabiel bleek. In 2002 heropende de brug en sindsdien kan je er gewoon veilig over wandelen.

Borough Market: een paradijs voor foodies

Borough Market is de bekendste en oudste foodmarket van Londen en een waar paradijs voor foodies. Van verse broodjes, zelfgebakken koekjes tot Pad Thai of hamburgers, al is het voor je ontbijt, lunch, avondeten of gewoon een tussendoortje, er is voor elk wat wils. Zeker niet te missen tijdens een last minute citytrip Londen.

Verdwaal in een van de vele musea

Wil je tijdens je last minute citytrip Londen graag een museum bezoeken? Geen probleem, want er is keuze genoeg! Tate Modern is een van de grootste moderne kunstmusea ter wereld met onder andere werken van Picasso, Warhol en Dalí. Na Tate Modern is het British Museum het belangrijkste museum van de stad. De collectie bestaat uit kunstwerken en objecten van over de hele wereld uit verschillende tijdsperiodes. Het is zeker de moeite waard om eens binnen te kijken in het British Museum, bovendien is de toegang gratis en kan je hier gemakkelijk even binnenlopen.

Verken Camden Town

Camden Town is een bruisende, alternatieve wijk die je tijdens je last minute citytrip in Londen zeker wil verkennen. Je hoort er overal muziek en vindt er ook veel podia terug waar ’s avonds muziekoptredens worden gehouden. Daarnaast staat Camden Town ook bekend om de vele gezellige marktjes langs het water.

Picknick in Hyde Park

Wil je tijdens je last minute tripje in Londen even ontsnappen van alle drukte van de stad? Dat doe je in Hyde Park, een van de acht koninklijke parken in Londen. Breng een dekentje en een picknick mee en je komt er heerlijk tot rust, vergezeld door vogels en eekhoorns.

Bewonder streetart in Shoreditch

De wijk Shoreditch wordt tegenwoordig gezien als de hipste wijk van Londen, waar je veel trendy restaurants, kunstzinnige cafeetjes en gezellige pubs kan terugvinden, evenals vintage- en designwinkels. Daarnaast is de hele wijk vol geschilderd met prachtige streetart. Oude streetart verdwijnt constant om plaats te maken voor nieuwere kunstwerken, waardoor je elke keer dat je er rondloopt, weer andere werken terugvindt. Wie weet spot je er wel de nieuwste Banksy!

Theater of musical in West End

West End is het centrum van de Londense entertainmentindustrie. Hier vind je tientallen theaters waar je naar voorstellingen van musicals, theatervoorstellingen en komedies kan gaan. Heb je tijdens je last minute citytrip London zin in een voorstelling van Hamilton, Wicked of zelfs Frozen? Dit is de place to be!


Veelgestelde vragen over een last minute citytrip naar Londen

Hoe geraak je het vlotst in Londen?

Alle wegen leiden naar... Londen! Je geraakt er vlot met de trein vanuit Brussel of Rijsel, met de auto via de kanaaltunnel of met het vliegtuig.

Heb ik een internationaal paspoort nodig voor een last minute citytrip naar Londen?

Sinds 1 oktober 2021 is een internationaal paspoort nodig en volstaat een (Belgische) identiteitskaart niet meer om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Een visum is gelukkig niet nodig.

Met welke munteenheid kan ik betalen tijdens een last minute citytrip in Londen?

De munteenheid in het Verenigd Koninkrijk is de Pond Sterling (GBP of £). Die kan je makkelijk in België of in Londen zelf wisselen. Maar in Londen kan je vrijwel overal met bankkaart betalen, dus een klein bedrag cash geld volstaat zeker.

Wat is het tijdsverschil tussen Londen en België?

In Londen is het 1 uur vroeger dan in België.