Fly-drive Pousada Gourmet Algarve-Alentejo-Lissabon

 • Portugal - Alentejo - Monsaraz
 • Lissabon kust - Lissabon
 • Fly-drive Pousada Gourmet Algarve-Alentejo-Lissabon
 • Portugal - Alentejo - Diversen
 • Portugal - Algarve
 • 11 foto's
 • Verblijf in prachtige pousadas
 • 4 stijlvolle diners inclusief
 • Combi van cultuur en natuur

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen.

Dagprogramma
 1. Dag 1-2 Vlucht naar Faro, Vila Real de Santo Antonio
 2. Dag 3 Vila Real de Santo Antonio-Alcacer do Sal
 3. Bekijk dagprogramma

Over Fly-drive Pousada Gourmet Algarve-Alentejo-Lissabon

Algemeen

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.
De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.

De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in één van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.
In de jaren 40 van de vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot (vaak) luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada ben je echt “te gast”. Ook culinair kom je niets te kort: in de meeste pousadas staan de meest heerlijke streekgerechten op de kaart. En vergeet vooral de wijnkaart niet te bekijken.
Deze unieke hotels bevinden zich zowel in historische steden, zoals bijvoorbeeld werelderfgoed stad Evora, als in schitterende natuurgebieden, zoals het Geres National Park.
Met een huurauto rij je van pousada naar pousada, onderweg genietend van al het fraais dat Portugal te bieden heeft. Zo slaap je elke avond in een andere “paleisje’.

Hoogtepunten

•Lissabon
•Alentejo
•Evora
•Beja
•Algarve
•vorstelijke accommodaties
•4 stijlvolle diners inbegrepen

Vluchten

Je vliegt heen en terug op Faro.

Auto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1-2 Vlucht naar Faro, Vila Real de Santo Antonio
  Je vliegt naar Faro en neemt op de luchthaven de huurauto in ontvangst. Je rijdt vervolgens langs de oostelijke Algarva kust naar je logeeradres voor de komende 2 nachten. Aan de uiterste oostkant van de Algarve, aan de grensrivier de Guadiana, ligt het historische en gezellige stadje Vila Real de Santo Antonio. De gelijknamige pousada ligt midden in het oude centrum. Hier verblijf je in de grandeur van vroeger tijden, maar wel in combinatie met hedendaags modern comfort. Verkoeling vind je in een van de 3 zwembaden, waarvan een op het dakterras. Of op het brede zandstrand van Monte Gordo, nog geen 4 km verderop. Vanuit hier ontdek je de oostelijke Algarve met het prachtige lagunelandschap van het natuurpark Ria Formosa. Of rij het groene binnenland in en geniet van de onverwachte natuurpracht en de kleine dorpjes.

  In de periode november t/m maart verblijf je in Pousada Palacio de Estoi in het dorpje Estoi vlakbij Faro.
  Het voormalige Rococo paleis van de Graaf van Estoi uit de 19e-eeuw vormt het decor van deze uiterst luxe pousada. De prachtige versierde plafonds behoren tot de mooiste van het land. De historische privékapel, de stallen, de thee paviljoens en de tuin in Versailles stijl werden met zorg gerenoveerd en uitgebreid met eigentijdse kamers, een eersteklas spa en een mooi zwembad. Dit alles bevindt zich op een ruim 4 hectare groot landgoed met prachtig uitzicht over het groene achterland van de Algarve. Een luxe oase, niet ver van de stranden van de Algarve.
 2. Dag 3 Vila Real de Santo Antonio-Alcacer do Sal
  Langs de zuid- en de prachtige ruige westkust (Costa Vicentina) of dwars door het binnenland van de Alentejo rij je vandaag naar de schitterend gelegen pousada in Alcacer do Sal aan de westkant van de Alentejo.

  Pousada Dom Afonso II - Alcacer do Sal
  In het kasteel van Alcacer do Sal is de luxe en stijlvolle Pousada Dom Afonso II gehuisvest. Heel bijzonder. Hier rust de nalatenschap van 5000 jaar oude geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je tijdens je verblijf hier sporen tegenkomt van belangrijke culturen zoals de Phoeniciërs, de Arabieren en de Romeinen. Vanaf de kasteelheuvel zie je de loop van de rivier de Sado door het groene dal. Een verblijf letterlijk temidden van de tastbare rijke geschiedenis van Portugal.
 3. Dag 4 Alcacer do Sal-Lissabon
  Op het gemak op weg naar Lissabon. Weliicht onderweg dolfijnen spotten voor de kust van het nationaal park Arrabida? Einde van de dag aankomst in Lissabon voor 3 overnachtingen in de schitterend gelegen Pousada de Lisboa.

  Op de wellicht mooiste plek van Lissabon, aan het Praca do Comercio, ligt deze pousada, gevestigd in het voormalige Ministerie van Binnenlandse Zaken, een statig gebouw met uitzicht over de rivier de Taag. Het gebouw is prachtig gerestaureerd en veranderd in een luxe hotel met behoud van veel traditionele details. Heel bijzonder is ook de binnenplaats (in de wintermaanden overkapt). De Pousada de Lisboa is lid van de keten “Small Luxury Hotels of the World” vanwege de unieke ligging, de luxe accommodatie en de geweldige service.
 4. Dag 5 en 6 Lissabon
  Deze dagen kun je je helemaal “onderdompelen” in het dagelijks leven van het heerlijke Lissabon. Er is zoveel te zien en te doen. Natuurlijk bezoek je op één van de avonden een fadorestaurant of –bar. Te voet of met één van de oude trammetjes zie je het meest van deze kleurrijke metropool.
 5. Dag 7 Lissabon-Beja
  Vanuit Lissabon rijd je via Evora, de hoofdstad van de Alentejo, richting Beja. Evora is zeker de moeite waard voor een bezoek. Deze stad bezit zoveel cultuurschatten dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

  Overnachting en diner in Pousada Convento Sao Francisco in Beja.
  Ondanks de ligging in het centrum van Beja, beleef je hier rust en ruimte in deze pousada. Oorspronkelijk een Franciscaner klooster uit de 13e-eeuw, werd dit gebouw zorgvuldig gerestaureerd tot het hotel wat het nu is. Het geluid van de oude stenen kerkvloer, de hoge plafonds, de lange kloostergangen, de originele arcades, de verstilde binnentuin, in alles merk je dat je hier verblijft in een voormalig klooster. En dan slaap je ook nog eens in een tot comfortabele kamer verbouwde kloostercel. Het zwembad ligt in de mooie tuin tussen de palmbomen.
 6. Dag 8 Beja- Faro airport
  Vandaag de terugvlucht vanaf de luchthaven van Faro.

Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook