Gastronomie

Fijnproevers en levensgenieters zullen het beamen: de liefde van de reiziger gaat door de maag. Op reis leer je namelijk niet alleen nieuwe mensen en culturen kennen, maar ook tal van lokale specialiteiten en verrassende smaken. Wij verklappen je alvast enkele regio’s en hotels waar je smaakpapillen op en top verwend worden door de creaties van de chef.

Meer over Gastronomie

Gastronomische regio’s

Heel wat regio’s in Europa staan gekend als hotspots voor foodies. Zo proef je bijvoorbeeld in Toscane van de lekkerste dagverse pasta’s. De Loirestreek staat dan weer bekend om haar heerlijke wildschotels, kazen en patés. Aan de oevers van de Moezel krijg je malse varkens- en rundsgerechten voorgeschoteld terwijl Noord-Spanje de beste pintxos en fijne vleeswaren serveert. Al deze gerechten worden uiteraard steeds vergezeld van een uitstekend glas wijn van de nabijgelegen wijngaarden.


Citytrips voor foodies

Ook in verschillende steden zijn foodlovers helemaal aan het juiste adres. Zowel Kopenhagen, Madrid, Londen, Barcelona, Rome, Berlijn, Rotterdam als Lissabon staan gekend om hun gastronomische restaurants en hippe foodmarkets. Op deze markten proef je niet alleen lokale specialiteiten, maar ook lekkere hapjes van alle uithoeken van de wereld. Een ding is zeker: in deze wereldsteden blijf je niet op je honger zitten!