Kerstvakantie: 15% meer reizigers dan vorig jaar

Nu de kerstvakantie over een week wordt ingezet, maakt reisorganisatie Neckermann de balans op voor haar boekingen in de kerstvakantie. Na enkele natte en sombere herfstmaanden en de eerste winterprik, is de reislust van de Belgen groot. Neckermann noteert 15% meer boekingen dan vorig jaar.  

 

Canarische Eilanden op 1, ook exotische bestemmingen in de lift 

Traditioneel zijn de Canarische eilanden (Tenerife en Gran Canaria, Lanzarote) de meeste gevraagde kerstbestemmingen en blijven de nummer 1 in de keuze van de Belgische vakantiegangers. 

De zonzekere Rode  Zee Rivièra in Egypte volgt meteen daarna op de tweede plaats.  

 

Ook exotische bestemmingen zoals de Dominicaanse Republiek, Nederlandse Antillen en de Verenigde Arabische Emiraten zijn zeer gevraagde bestemmingen. Voor deze laatste bestemmingen kiest de klant steeds vaker voor een vertrekluchthaven buiten België (onder meer Amsterdam en Düsseldorf) uit het ruime aanbod van Neckermann, waardoor hij vaak ook enkele honderden euro’s kan uitsparen. 

Met 15% meer boekingen in de kerstperiode in vergelijking met vorig jaar zien we dat de prijsstijging van 12% (die de Belgische inflatie volgt), duidelijk geen invloed heeft op de reisintenties van de Belg. 

 

Vroege eerste sneeuw in de Alpen opent het ski-seizoen vroeger 

 

Daar waar de Belg vooral de Krokusvakantie kiest voor ski-vakanties, heeft de eerste vroege sneeuw in de Alpen ervoor gezorgd dat het skiseizoen vroeg dan normaal is begonnen. In de Kerstperiode volop ski-mogelijkheden zijn, ook in de lager gelegen ski-gebieden. Frankrijk en Oostenrijk zijn daar traditioneel de meeste gekozen bestemmingen. 

 

Winteraanbod geraakt stilaan vol 

Wie deze winter nog naar de zon wil, zal niet lang meer mogen aarzelen. De eerste populairste hotels zijn intussen al volgeboekt. Wie pas over enkele weken zijn wintervakantie plant, houdt best rekening met een minder breed aanbod en zal in de populaire hotels geen vrije kamers meer vinden.  


OVER NECKERMANN

‘Neckermann’ helpt al meer dan 40 jaar klanten bij het boeken van hun droomvakantie. Dankzij de samenwerking met sterke merken en partners bieden ze een ruim aanbod aan vakanties zoals strandvakanties, cruises, autovakanties, citytrips, skivakanties als dichtbijvakanties. Dit doen ze vanuit hun 40 Neckermann Travel Shops, verspreid over België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) alsook via hun online webshop www.neckermann.be. Alle medewerkers van Neckermann zijn gepassioneerde reisprofessionals die gebeten zijn door de reismicrobe en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

Neckermann Belgium NV

Chaussée de Bruxelles 257

1410 Waterloo

België

pers@neckermann.be