Stijgende levenskosten beïnvloeden gedrag van Belgische reiziger.

27 mei 2024 - Het leven is de laatste jaren aanzienlijk duurder geworden, en dit heeft een merkbare impact op het gedrag van de Belgische reizigers. 

 

Uit recente boekingsgegevens van Neckermann blijkt dat mensen steeds vaker wachten tot het weekend om hun vakantie te boeken. Dit is vooral duidelijk wanneer het einde van de maand op een zaterdag of zondag valt, wat erop wijst dat veel klanten wachten op de betaling van hun loon om hun vakantie te kunnen betalen. 

 

Daarnaast zien we een significante toename in boekingen tijdens de maanden mei en juni, wanneer het vakantiegeld wordt gestort. Dit extra inkomen wordt door veel klanten direct gebruikt om hun vakanties te boeken, wat aangeeft hoe belangrijk budgettering is bij het plannen van reizen. 

 

Ondanks deze veranderingen in boekingspatronen, merkt Neckermann dat mensen nog steeds enthousiast blijven over het maken van vakanties. Er is geen algemene daling in het aantal geboekte reizen. Reizigers blijven hun vakantieplannen uitvoeren, maar houden duidelijk rekening met het moment van boeken, vooral wanneer zij hun loon ontvangen. 

 

Gezien de cruciale rol van budgetten bij het boeken van vakanties, wijst Neckermann op de voordelen van vliegvakanties met vertrek vanuit buitenlandse luchthavens zoals Düsseldorf, Keulen of Amsterdam. Deze luchthavens in onze buurlanden hebben vaak andere vakantieperiodes, wat resulteert in lagere kosten. Bijvoorbeeld, een vliegvakantie naar Kos in Griekenland, met vertrek in juli voor 7 nachten in een viersterrenhotel, vanuit Brussel kost € 1447,65 per persoon terwijl dezelfde vakantie met vertrek vanuit Düsseldorf slechts € 1003,19 per persoon kost of vanuit Eindhoven zelfs maar € 783,59 per persoon kost. De verdere afstand naar de luchthaven blijkt geen belemmering te zijn voor Belgische reizigers als dit betekent dat ze goedkoper op vakantie kunnen gaan. Neckermann heeft al een stijging van 20% gezien in vertrekken vanuit buitenlandse luchthavens. 

 

### Einde persbericht ### 


OVER NECKERMANN

‘Neckermann’ helpt al meer dan 40 jaar klanten bij het boeken van hun droomvakantie. Dankzij de samenwerking met sterke merken en partners bieden ze een ruim aanbod aan vakanties zoals strandvakanties, cruises, autovakanties, citytrips, skivakanties als dichtbijvakanties. Dit doen ze vanuit hun 40 Neckermann Travel Shops, verspreid over België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië) alsook via hun online webshop www.neckermann.be. Alle medewerkers van Neckermann zijn gepassioneerde reisprofessionals die gebeten zijn door de reismicrobe en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel dragen.

Neckermann Belgium NV

Chaussée de Bruxelles 257

1410 Waterloo

België

pers@neckermann.be